Super League: Εντός έδρας πρεμιέρα για τους «Big-5» – Ολόκληρο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Super League: Εντός έδρας πρεμιέρα για τους «Big-5» – Ολόκληρο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Super League: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος, με τις ομάδες να μαθαίνουν το πρόγραμμα τους στην διοργάνωση

Με εντός έδρας αγώνες θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στην Super League οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Άρης που μετά την κλήρωση που πραγματοποίηθηκε θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα τους Ατρόμητο, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό, Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ αντίστοιχα.

Να θυμίσουμε ότι λίγες ώρες πριν την κλήρωση η διοργανώτρια αρχή είχε ανακοινώσει το συνοπτικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος, που κάνει σέντρα το Σάββατο 21 Αυγούστου, ενώ ολοκληρώνεται (ως προς την κανονική του διάρκεια) την Κυριακή 6 Μαρτίου.

Παράλληλα από νωρίς ξεκινούν τα ντέρμπι καθώς την 4η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ την 5η ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Φάληρο τον Παναθηναϊκό.

Το χρονικό της κλήρωσης

Η εκδήλωση που διεξήχθη στον χώρο εκδηλώσεων Ble Pavillon (Δ/νση: Λ. Ποσειδώνος 70, Άλιμος) και βρέθηκαν οι εκπρόσωποι των ομάδων της διοργάνωσης, ξεκίνησε με όμορφες στιγμές από το περσινό πρωτάθλημα.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο οποίος ανέφερε: «Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους δεν είναι ποδόσφαιρο. Έπαιξε ρόλο και η ενίσχυση από το στοίχημα, ένα αίτημα δεκαετιών που ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση. Μία μεγάλη πρόκληση είναι οι αγωνιστικοί χώροι. Έχουμε πέντε νέα γήπεδα υπό ανακατασκευή και σε ποσοστό 35% ανανέωσης των επιφανειών σε γήπεδα, ποσοστό σπάνιο για τα δεδομένα της Λίγκας. Να αποδείξουμε πως δεν είμαστε μόνο επεισόδια και εντάσεις. Ο θεσμός των Β' ομάδων θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσει νέους Έλληνες παίκτες. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θέμα των τηλεοπτικών. Είναι σαν να μην βλέπω τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Πιστεύω πως με καλή πίστη και ρεαλισμό θα λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος ευχαρίστησε τις ομάδες για την συνεργασία. «Φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ και το φως αυτό προέρχεται από τον εμβολιασμό που θα ξεκλειδώσει τον αθλητισμό, είτε αυτό αφορά σε θεατές, είτε σε αθλητές και ομάδες, είτε σε αθλούμενους. Ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να υπάρξουν θεατές άρα και κάποια έσοδα, να απαλλαγούν οι ομάδες από το κόστος των ελέγχων που είχαμε πέρσι, να μειωθούν οι αναβολές αγώνων λόγω κρουσμάτων και καραντίνας, δηλαδή να μην τινάζετε ο προγραμματισμός στον αέρα» τόνισε ο ΓΓΑ και έδωσε συγχαρητήρια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τη στάση του εν μέσω πανδημίας.

«Πέρασαν δύο δύσκολες χρονιές για τον αθλητισμό λόγω της πανδημίας. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε με επιτυχία. Ακόμη και όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα φάνηκε ότι υπήρχε οργάνωση, σχέδιο, κανόνες και πειθαρχία, πράγματα για τα οποία όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό μπορεί να είμαστε εξοικειωμένοι αλλά δεν είναι και ο κανόνας σε κάθε πτυχή της κοινωνικής δραστηριότητας. Αυτή η οργάνωση και η συνέπεια που έδειξε ο αθλητισμός έχει μείνει ως κληρονομιά και έχει εκτιμηθεί».

Ο κ. Μαυρωτάς κατέληξε λέγοντας: «Η πανδημία είχε σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στον επαγγελματικό αθλητισμό και γι’ αυτό αναζητήσαμε και βρέθηκαν πηγές στήριξης του αθλητισμού αλλά και του επαγγελματικού αθλητισμού ειδικότερα, με τη φορολογία επί των κερδών του στοιχήματος. Επιτέλους κάποια αντισταθμιστικά οφέλη στον αθλητισμό από το στοίχημα που πρέπει να πιάσουν τόπο τόσο σε επενδύσεις, όσο και σε επενδύσεις στην ανάπτυξη, στο έμψυχο υλικό.

Εύχομαι η επόμενη χρονιά να σηματοδοτήσει όχι απλώς μια επιστροφή στην κανονικότητα αλλά μία βελτίωση της κανονικότητας και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τη χρειάζεται πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και νομίζω ότι μπορεί να πετύχει.

Μπορεί να είστε αντίπαλοι οι ομάδες για 90 λεπτά σε έναν αγώνα αλλά είστε συμπαίκτες σε έναν αγώνα να οδηγήσετε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο λίγο ψηλότερα και σε αυτό τον αγώνα η Πολιτεία θα είναι ενεργός συμπαραστάτης».

Κάπου εκεί προβλήθηκε ένα βίντεο με στιγμές από τις κοινωνικές δράσεις της Super League, κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, ενώ τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού", Κώστας Γιαννόπουλος, όπου στάθηκε σε όσα κάνει η διοργανώτρια αρχή και στέκεται δίπλα στον οργανισμό. Χαιρετισμό από εκεί και πέρα απήυθυνε και ο Διευθυντής της Interwetten Ελλάδας Μάριος Λευκαρίτης.

Ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στην εκδήλωση ήταν και αυτό του Χαβιέ Ούμπιντες, ο οποίος έβαλε τέλος σε μια λαμπρή καριέρα έχοντας πλέον διοικητικό πόστο στον Ατρόμητο. Μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος βράβευσε τον γιο του Ούμπιντες, μιας και ο Αργεντίνος βρίσκεται στην Ισπανία και την προετοιμασία του Ατρομήτου.

Παράλληλα βραβεύτηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με τον Λευκαρίτη της Ιnterwetten να βραβεύει τον Μαροκινό, με τον κύριο Αγραφιώτη να το παραλαμβάνει, διότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση ο έμπειρος επιθετικός.

Από εκεί και πέρα ο κ. Π. Μπιλίρης παρέλαβε, εκ μέρους του ιατρικού τιμ του Άρη, το βραβείο Fair Play, για την άμεση βοήθεια τη στιγμή του τραυματισμού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Ουαγκέ στον μεταξύ τους αγώνα από τον κ. Δ. Παρασκευή, Αναπ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super League: Nike Flight, η νέα μπάλα του πρωταθλήματος (photos)

Super League: Nike Flight, η νέα μπάλα του πρωταθλήματος (photos)

Super League: Αντιδράσεις για τις εξουσίες και τις ποινές

Super League: Αντιδράσεις για τις εξουσίες και τις ποινές

Super League: Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών - Το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας σεζόν!

Super League: Οι ημερομηνίες των αγωνιστικών - Το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας σεζόν!

ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved