Super League: Αντιδράσεις για τις εξουσίες και τις ποινές

Super League: Αντιδράσεις για τις εξουσίες και τις ποινές

Super League: Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ εξέφρασαν τις διαφωνίες τους για τις εξουσίες που θα έχουν οι παρατηρητές και για τις ποινές.

Ένα ακόμα θέμα στο οποίο αναφέθρηκαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League, αφορούσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το άνοιγμα των γηπέδων και την παρουσία του κόσμου.

Στελέχη ομάδων αντέδρασαν όχι ως προς το ποσοστό των οπαδών που θα έχουν δικαίωμα εισόδου ή αν είναι εμβολιασμένοι, αλλά ως προς τις εξουσίες του παρατηρητή και τις ποινές που προβλέπονται και σε αρκετές περιπτώσεις περιλαμβάνουν ποινή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Στη συνεδρίαση ειπώθηκε ότι υπερβαίνει τα όρια η αρμοδιότητα που δίνεται στον παρατηρητή να αναβάλλει ή να διακόπτει αγώνα, λόγω υπεράριθμων φιλάθλων. Επισημάνθηκε ακόμα ότι θα πρέπει να καταργηθεί η ποινή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και να διατηρηθεί μόνο το πρόστιμο.

Στην ΚΥΑ προβλέπεται ότι «εάν πριν ή κατά τη διάρκεια διεξαγωγής αθλητικού αγώνα, ο αλυτάρχης ή ο παρατηρητής ή ο κομισάριος του αγώνα διαπιστώσει ότι παραβιάζεται το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο, ως προς τον αριθμό των παρευρισκόμενων στις κερκίδες ή στον περιβάλλοντα χώρο, υποχρεούται να μην επιτρέψει την έναρξη ή, αν έχει ξεκινήσει, να διακόψει τον αγώνα.

Στα ανοιχτά γήπεδα με ηλεκτρονικό εισιτήριο:

Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα και απαγόρευση εισόδου θεατών στη θύρα ή στις θύρες όπου διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις για μία (1) αγωνιστική.

Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για μία (1) αγωνιστική.

Σε τρίτη παράβαση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για δύο (2) αγωνιστικές.

Ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων:

Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα ή στη διοργανώτρια αρχή και απαγόρευση εισόδου θεατών στη θύρα ή στις θύρες που διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις για μία (1) αγωνιστική.

Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα ή στη διοργανώτρια αρχή και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για μία (1) αγωνιστική.

Σε τρίτη παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα ή στη διοργανώτρια αρχή και γενική απαγόρευση εισόδου θεατών για δύο (2) αγωνιστικές».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved