Βόλος – ΑΕΚ 1-0: Ο... αδιάφορος το ήθελε περισσότερο

Βόλος – ΑΕΚ 1-0: Ο... αδιάφορος το ήθελε περισσότερο

Θεωρητικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο ο Βόλος ήταν αυτός που έδειξε να θέλει περισσότερο το ματς, το οποίο και τελικά πήρε με 1-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» σε ακόμα μια φορά έδειχναν να έχουν προσεγγίσει λάθος το ματς, με αποτέλεσμα να μην έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό στο παιχνίδι τους. Τα αβίαστα λάθη ήταν πολλά, ενώ παράλληλα αδυνατούσαν να δημιουργήσουν στην επίθεση.

Την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι, μολονότι δεν είχαν ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο, πάλεψαν σε ένα γενικά κακό ματς, το οποίο είχε αρκετές διακοπές και σχεδόν καθόλου ρυθμό. Τελικά, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, εκμεταλλευόμενοι την κακή αντίδραση και την απειρία των «κιτρινόμαυρων» στη φάση του πέναλτι. Μια απόφαση, πάντως, που καταλόγισαν εύκολα ο Μανούχος και το VAR.

Χωρίς ρυθμό...

Οι δύο ομάδες έδειξαν να δυσκολεύονται να αναπτυχθούν σωστά στο ξεκίνημα του αγώνα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να απειλήσουν τις εστίες των Κλέιμαν και Αθανασιάδη. Κάποια σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή και μια κεφαλιά του Δουβίκα, ήταν κάποιες από τις λίγες καλές στιγμές στο πρώτο τέταρτο.

Γενικότερα, πάντως, το πρώτο ημίχρονο είχε πολλά φάουλ και διακοπές, κάτι που λειτούργησε ανασταλτικά στο να βρουν ρυθμό οι ομάδες. Ειδικά, όσον αφορά στους «κιτρινόμαυρους», ο Μανόλο Χιμένεθ δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα τους κι από το γεγονός φυσικά ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ ήρθε στο 37ο λεπτό, με την εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, η οποία κόντραρε κι έφυγε λίγο έξω από την εστία του Βόλου. Αμέσως μετά το σουτ του Ανασαριφάρντ πέρασε άουτ.

Γκολ στην τελευταία φάση

Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα και όταν το έπρατταν ήταν να μην ξέρουν τι να την κάνουν. Επίσης, έκαναν εύκολα λάθη στο κέντρο κι έδιναν δεύτερες επιθέσεις στους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν σε ένα από αυτά την ευκαιρία να σκοράρουν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Πέρεα μπήκε στην περιοχή, ο άπειρος Μιτάι πήγε απρόσεκτα και Μανούχος με VAR έδωσαν εύκολα ένα ιδιαίτερα αυστηρό πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Δουβίκας.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Χιμένεθ έκανε διπλή αλλαγή με τους Σάκχοφ και Σβάρνας να παίρνουν τη θέση των Σιμάνσκι και Μιτάι. Ο Λάτσι πήγε αριστερό μπακ με τον Σβάρνα να πηγαίνει δίπλα στον Νεντελτσεάρου. Βέβαια, παρά τις αλλαγές ο Βόλος ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά κι απείλησε με τους Περέα και Νίνη, με τα σουτ τους να περνούν άουτ.

«Εγκλωβισμένη» η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με το σουτ του Κρίστιτσιτς στο 51ο λεπτό, ενώ από εκείνο το σημείο κι έπειτα είχε την κατοχή της μπάλας. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, συνέχισαν να δείχνουν προβληματική εικόνα και δεν ήταν ιδιαίτερα καλή δημιουργικά κι έτσι αδυνατούσε να βρει χώρους προς την εστία του Κλέιμαν.

Ο Χίμενεθ έβαλε και τον Ολιβέιρα στη θέση του Ανσαριφάρντ και στο 70ο λεπτό είχε ένα καλό σουτ, το οποίο, όμως, πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η τέταρτη τελική για την «Ένωση» στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο καμία δεν ήταν εντός εστίας. Σαν να μην έφτανε η κακή εικόνα, ο Γκαρσία έγινε αλλαγή (πήρε τη θέση του ο Μαχαίρας), έχοντας ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Με δέκα ο Βόλος

Ο Βόλος έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, ενώ παράλληλα όταν κέρδιζε την μπάλα δεν μπορούσε να την κρατήσει λόγω της πίεσης που ασκούσε η ΑΕΚ. Μάλιστα, στο 85ο λεπτό έμεινε και με δέκα παίκτες όταν ο Μπαριέντος δέχθηκε απευθείας κόκκινη μετά από χτύπημα στον Μάνταλο. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, δεν μπορούσαν να απειλήσουν ούτε με παίκτη παραπάνω και μοιραία γνώρισαν την ήττα.

Βόλος (Α. Λόπεθ, 4-2-3-1): Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Μπαρτόλο, Τσοκάνης (90’+ Κολόμπο), Δουβίκας, Νίνης (65’ Κιάκος), Μαρτίνες (83’ Σάντσες), Μπαριέντος, Περέα

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46’ Σβάρνας), Σιμάνσκι (46’ Σάκχοφ), Κρίστισιτς, Γκαρσία (70’ Μαχαίρας), Μάνταλος, Αλμπάνης (88’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (63’ Ολιβέιρα)



Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved