Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Σάλπισαν παραμονή με ανατροπή οι Ηπειρώτες! (video+photos)

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Σάλπισαν παραμονή με ανατροπή οι Ηπειρώτες! (video+photos)

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα: Οι Ηπειρώτες δεν πτοήθηκαν από το γκολ του Αριγίμπι στο 16' και με πέναλτι του Κρίζμαν στο 54' και κεφαλιά του Κάργα στο 84' πήραν σπουδαίο διπλό στο Αγρίνιο με 2-1 και ουσιαστικά σφράγισαν την παραμονή. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δείξει στη διάρκεια της σεζόν, αν και είχε αρκετά άτυχα αποτελέσματα, ότι δεν είναι ομάδα για να κινδυνεύσει.

Μετά την εντυπωσιακή νίκη-πρόκριση στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη σφράγισε και την παραμονή με διπλό στο Αγρίνιο. Νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό και μάλιστα με ανατροπή. Οι Ηπειρώτες με αυτή την επιτυχία πέρασαν ένατοι, ξέφυγαν οκτώ βαθμούς από τον αντίπαλό τους και πλέον είναι πιο άνετοι για τη συνέχεια.

Ο Παναιτωλικός σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς για την παραμονή του, βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο 16' με τον Αριγίμπι, είχε δοκάρι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ισοφάρισε με πέναλτι του Κρίζμαν στο 54' και πήρε τη νίκη με τον Κάργα στο 84'. 

Σχηματισμοί

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με τον Κνετ στο τέρμα, δεξί μπακ τον Τζανακάκη κι αριστερά τον Περέιρα. Στόπερ ήταν οι Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς, στα χαφ οι Τσιγγάρας, Ταχάρ, πιο μπροστά ο Ντίας, αριστερά ο Αριγίμπι, δεξιά ο Μπαρμπόσα και στην κορυφή ο Καρέλης.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον Λοντίγκιν στο τέρμα, δεξί μπακ τον Σάλιακα κι αριστερό τον Πέερσμαν. Στόπερ ήταν οι Παντελάκης, Κάργας. Στα χαφ οι Ντομίνγκες, Κάστρο, αριστερά ο Καρτάλης, δεξιά ο Νάουμετς και στην επίθεση οι Λέο, Παμλίδης.

Χάθηκε η μπάλα κι 1-0 ο Αριγίμπι!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε στα πρώτα λεπτά να πατάει καλύτερα και στο 5’ τακουνάκι του Λέο κατέληξε στα χέρια του Κνετ. Μετά το δεκάλεπτο, όμως, ο Παναιτωλικός ανέβασε την πίεση και στο 12’ γυριστό του Καρέλη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 14’ σουτ του Έλληνα φορ έφυγε  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 16’. Έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό τον Ντίας, Καρέλη, Μπαρμπόσα, έγινε αποδέκτης μέσα στην περιοχή ο Αριγίμπι, απέφυγε τον Σάλιακα κι εκτέλεσε τον ανήμπορο να αντιδράσει Λοντίγκιν.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Παναιτωλικό, ενώ οι Ηπειρώτες έδειχναν χαμένοι. Στο 30’ σουτ του Αριγίμπι έφυγε πολλά μέτρα άουτ κι ο ΠΑΣ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 43’ όταν από πάσα του Λέτο, ο Παμλίδης με σουτ από καλή θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δοκάρι

Ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του και να κάνει το εμγάλο βήμα για τη νίκη στο 45’. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε φάουλ και ο Ντίας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν, στη συνέχεια κόντραρε σε παίκτη του ΠΑΣ κι έφυγε κόρνερ.

Αλλαγές και ισοφάριση

Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν ήταν ικανοποιημένος από την ομάδα του. Στο ημίχρονο απέσυρε τους Κάστρο, Λέο και πέρασε τους Κρίζμαν, Λιάσο, ενώ νωρίτερα είχε βγάλει και τον Νάουμετς. Ο Δέλλας, αντίθετα, προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή και έβαλε τον Μελίσσα αντί του Κνετ.

Ο ΠΑΣ πήρε τα ηνία στο 48’ σουτ του Καρτάλη δεν βρήκε στόχο και στο 53’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Παμλίδη. Ο Κρίζμαν ανέλαβε την εκτέλεση στο 54’, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μελίσσα και έκανε το 1-1.

Διπλό με Κάργα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλέον είχε την ψυχολογία με το μέρος του και ήταν εμφανώς ανώτερος. Αλλά δεν έκανε μεγάλες φάσεις. Ο Παναιτωλικός με τη σειρά του είχε μία ευκαιρία στο 81’ όταν σε σκαφτή μπαλιά του Μάζουρεκ, η κεφαλιά του Βέργου έφυγε άουτ.

Η ομάδα του Γιαννίκη, όμως, βρήκε το γκολ κι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της.Στο 84’ σε εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη, ο Κάργας με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μελίσσα και χάρισε τη νίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2!

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (46’ λ.τρ. Μελίσσας), Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Τσιγγάρας (82’ Ντάλσιο), Ταχάρ (68’ Μάζουρεκ), Ντίας, Μπαρμπόσα, Αριγίμπι (74’ Ντουάρτε), Καρέλης (74’ Βέργος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πέερσμαν, Κάστρο (46’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (87’ Εραμούσπε), Νάουμετς (37’ Μπρένερ), Λέο (46΄Κρίζμαν), Παμλίδης (82’ Μιλιντσεάνου).



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved