Super League: Οι καλοί, οι κακοί και οι... αδιάφοροι (photos)

Super League: Οι καλοί, οι κακοί και οι... αδιάφοροι (photos)

Η πρώτη διακοπή στη Super League ομάδες βρήκε να χαμογελούν, άλλες να έχουν βυθιστεί στην εσωστρέφεια και να προσπαθούν ν’ ανασυγκροτηθούν και ορισμένες που τα πρώτα ματς δεν ήταν ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Τώρα, όμως, θ’ αρχίσουν μεγαλύτερα ζόρια. Τι περιμένουν Παναθηναϊκός, Άρης και τα δύο καρπούζια για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.

Το δείγμα ασφαλώς και είναι μικρό. Η Super League έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές διακόπηκε λόγω εθνικών ομάδων.

Μόνο που κάποιοι σύλλογοι δεν έχουν προλάβει να δώσουν τέσσερα ματς, αφού Απόλλων και ΠΑΣ Γιάννινα άργησαν να μπουν στη μάχη, ενώ υπήρξε και η μετάθεση του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, για να δοθεί μία λύση επιτέλους για τον τελικό του κυπέλλου. Η πρώτη διακοπή, πάντως, βρήκε ομάδες να χαμογελούν, άλλες να είναι έντονα προβληματισμένες και ορισμένες να είναι ούτε κρύο, ούτε ζέστη.

Το διάστημα μέχρι την επόμενη διακοπή μέσα Νοεμβρίου θα φανούν αρκετά. Θα γίνει ένα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός την έκτη αγωνιστική αναβάλλεται), η Ένωση θα παίξει και με τον πρωτοπόρο Άρη, ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο και τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός με τους Περιστεριώτες. Σημαντικά παιχνίδια, ενώ προσθέστε ότι θα ξεκινήσουν και οι υποχρεώσεις στην Ευρώπη για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και θα φανεί πόσοι θα αντέξουν σε μία μασχάλη και τα δύο καρπούζια. Οι Θεσσαλονικείς ήδη άφησαν τέσσερις βαθμούς σε θεωρητικά «εύκολα» ματς, ενώ οι άλλοι δύο γκέλαραν μετά τις προκρίσεις. Ας δούμε, ωστόσο, ποιοι ξεχώρισαν από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Οι καλοί

Άρης: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης υπέστη ένα ισχυρό σοκ με το «καλημέρα». Έμεινε εκτός Ευρώπης από την Κόλος Κοβαλίβκα, ο Άκης Μάντζιος διαδέχθηκε τον Μίκαελ Ένινγκ και τώρα ο Άρης είναι πρώτος με δέκα βαθμούς. Τρεις νίκες και μία ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου άφησε μισή την ανατροπή και ήρθε 2-2 από το 0-2 στην έδρα του. Ας πούμε, όμως, ότι με το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού κάλυψε αυτή την απώλεια. Ατρόμητος: Με την ΑΕΚ γύρισαν υπέρ του οι λεπτομέρειες, κάτι που ήταν εναντίον του στη πρεμιέρα με τον Βόλο, όταν έμεινε αυτός με δέκα παίκτες και ηττήθηκε. Πήρε, όμως, ισοπαλία στην Τούμπα, ισοπαλία με παίκτη λιγότερο στο «Γεντί Κουλέ» και νίκησε την ΑΕΚ. Με τον Κάναντι δείχνει πάλι να βρίσκει τη σκληράδα του και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για μία θέση στα πλέι οφ.

Βόλος: Είναι τέταρτος με επτά βαθμούς και αυτό φυσικά συνιστά έκπληξη. Έχει δύο νίκες και οι δύο εκτός με Ατρόμητο, Λαμία. Πήρε Χ στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ κι έχασε από τον Άρη εντός με ένα πέναλτι. Οπότε οι επτά βαθμοί μόνο χαμόγελα μπορούν να προκαλούν στους Βολιώτες.   

Οι «αδιάφοροι»

Ολυμπιακός-ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Θεωρητικά οι Πειραιώτες είναι στην καλύτερη κατάσταση. Δύο νίκες, αλλά εντός και μία ισοπαλία που θα μπορούσε να ήταν νίκη στα Γιάννινα, όπου είχε φάσεις, ενώ ακυρώθηκε γκολ στο τέλος για οφσάιντ, αλλά και ήττα με το δοκάρι του ΠΑΣ στο 1-1. Η πρόκριση, πάντως, για μία ακόμα φορά σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο ευφορία έχει προκαλέσει.

Η Ένωση στο Περιστέρι υπέστη την πρώτη της ήττα, σε ένα ματς που στράβωσε και με την αποβολή του Μάνταλου και τον τραυματισμό του Γκαρσία. Κι εδώ, όμως, λόγω Ευρώπης υπάρχει ικανοποίηση. Ο ΠΑΟΚ από τον ενθουσιασμό με την πρόκριση επί της Μπενφίκα, προσγειώθηκε απότομα. Με τη Κράσνονταρ είδε να σβήνει ξανά το όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε ισοπαλίες με Ατρόμητο, Βόλο και πούλησε δύο καλούς παίκτες, τους Άκπομ, Πέλκα. Το πρόσημο δεν είναι θετικό φυσικά, αλλά ούτε και για να τα βάφει μαύρα.

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης: Οι δύο ομάδες που ανέβηκαν στη κατηγορία ρίχτηκαν πιο αργά στη μάχη. Οι Ηπειρώτες την τρίτη αγωνιστική, ο Απόλλων την τέταρτη. Ο ΠΑΣ δεν έχει νίκες, αλλά έκοψε βαθμούς στον Ολυμπιακό και πήρε Χ, ή του πήρε ο Άρης αν προτιμάτε από το 0-2, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα της Ριζούπολης, αντίθετα με το καλημέρα πήρε μία σπουδαία νίκη επί της ΑΕΛ και μετά τη διακοπή περιμένουμε να δούμε τι περισσότερο μπορεί να κάνει.

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός: Οι Κρητικοί έκαναν 14 μεταγραφές φέτος. Ξεκίνησαν με αποκλεισμό στην Ευρώπη από τον Απόλλωνα Λεμεσού, έχασαν στην Τούμπα, στο τέλος ισοφαρίστηκαν από τον Ατρόμητο στην έδρα τους, ενώ είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα, έφεραν ισοπαλία εντός με Παναιτωλικό και νίκησαν στη Λαμία. Μπορούσαν και καλύτερα…

Ο Αστέρας ξεκίνησε με νίκη επί του Παναθηναϊκού έχασε εκτός από τον Ολυμπιακό κι έφερε Χ με τον Παναιτωλικό εκτός, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση με τον αντίπαλο να παίζει από το 17’ με δέκα παίκτες. Αυτό το ματς τους χάλασε τα σχέδια… Οι Αγρινιώτες δεν έχουν νίκη σε τέσσερα ματς, αλλά πήραν Χ στην Κρήτη και ήταν σκληρό καρύδι με τον Αστέρα εντός, αγωνιζόμενοι για 80 σχεδόν λεπτά με παίκτη λιγότερο. Έχασαν δύσκολα από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά, αλλά και την ΑΕΚ εντός. Πολύ δύσκολο πρόγραμμα, οπότε οι δύο βαθμοί θεωρούνται καλοί.

Οι κακοί

Παναθηναϊκός: Ο Άρης είναι ο καλός της υπόθεσης έως τώρα, το «τριφύλλι» το κακό. Με τον άπειρο Ντάνι Πογιάτος στον πάγκο και με το αστέρι του τον Βιγιαφάνιες ακόμα εκτός, ο Παναθηναϊκός σε τρία ματς δεν έχει νίκη. Πήγε σε Τρίπολη και Λάρισα, πήρε έναν βαθμό και έχασε από τον Άρη εντός. Η πίεση πλέον είναι τεράστια και το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την ερχόμενη Κυριακή είναι… τελικός.

Λαμία-ΑΕΛ: Η Λαμία έχει μηδέν στα τέσσερα με τρία γκολ υπέρ και δέκα κατά. Αυτό λέει πολλά. Εκτός έδρας, βέβαια, είχε δύσκολες αποστολές με Άρη και ΑΕΚ, ενώ εντός με ΟΦΗ και Βόλο έχασε σχετικά εύκολα. Είναι ένα στοίχημα αν θα γυρίσει την κατάσταση με τον Τεννέ. Η ΑΕΛ επίσης έχει έναν βαθμό κι αυτόν τον πήρε στο τέλος εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό με μία κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και υποφερτή στο δεύτερο.  αδύναμη από πέρσι. Έχασε από τον Απόλλωνα εντός κι αυτό τις τσαλάκωσε την εικόνα. Η ήττα στη πρεμιέρα από τον ΠΑΟΚ εκτός, θεωρείται εντός προγράμματος.



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved