Πανιώνιος-Παναιτωλικός 0-2: Η μελωδία της ευτυχίας και η τελευταία ευκαιρία (photos)

Πανιώνιος-Παναιτωλικός 0-2: Η μελωδία της ευτυχίας και η τελευταία ευκαιρία (photos)

Πανιώνιος-Παναιτωλικός: Με πέναλτι του Μπαϊρόβιτς και σουτ του Τζανακάκη, ο Παναιτωλικός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έμεινε στην κατηγορία, ενώ οι γηπεδούχοι ευγνωμονούν τον Αστέρα Τρίπολης για μία τελευταία ευκαιρία.

Τους… τελικούς τους παίζεις για να νικάς. Ο Πανιώνιος κι ο Παναιτωλικός έδιναν στη Νέα Σμύρνη τελικό παραμονής.

Οι Αγρινιώτες ήταν έναν βαθμό πάνω από τους γηπεδούχους και ήξεραν από το πρώτο σφύριγμα ότι με νίκη έμεναν στη Super League. Οι γηπεδούχοι γνώριζαν ότι με τους τρεις βαθμούς θα έκαναν το μεγαλύτερο βήμα, για κάτι που έμοιαζε θαύμα όπως εξελίχθηκε η σεζόν.

Τελικά, η ομάδα του Μάκη Χάβου, παρά τις απουσίες έμπειρων παικτών, όπως οι Μουνιέ, Κέβιν, Ντάουντα, έβγαλαν ψυχή, οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ τους και πήραν τη πιο μεγάλη νίκη τους με 2-0 και τυπικά θέλουν έναν βαθμό με τον αδιάφορο Βόλο, αφού μειονεκτούν σε ισοβαθμία με την Ξάνθη, που την έχουν στο -3. Αν φυσικά γίνει μπαράζ που είναι απίθανο. Ουσιαστικά οι Αγρινιώτες θα είναι στη Super League και τη νέα σεζόν. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, έχει μία τελευταία ευκαιρία. Είδε τον Αστέρα Τρίπολης να επικρατεί στη Ξάνθη, η οποία είναι στο +1 και στις 18 του μήνα υπάρχει θρίλερ. Η Ξάνθη φιλοξενείται στη Λάρισα και ο Πανιώνιος στο Περιστέρι.

Σχηματισμός

Ο Πανιώνιος είχε τον Κότνικ στο τέρμα, τον Ρέντζα δεξιά, τους Ευαγγέλου, Σταυρόπουλο στόπερ και τον Σαραμαντά αριστερό μπακ. Στα χαφ έπαιξαν οι Κόρμπος, Παπανικολάου, ο Μαξίμοβιτς πιο μπροστά, οι Λυμπεράκης, Οικονομίδης στα άκρα και ο Τσιλούλης φορ.  

Ο Παναιτωλικός είχε τερματοφύλακα τον Φερνάντεθ, δεξιά τον Τζανακάκη, αριστερά τον Παρρά και στόπερ τους Κωνσταντόπουλο, Λιάβα. Οι Ταχάρ, Ντάλσιο, Ντίας έπαιξαν στον άξονα, οι Ντουάρτε, Ρόσα στα άκρα και ο Μπαϊροβιτς στην κορυφή.     

Απειλή Μπαϊροβιτς

Ο Πανιώνιος είχε διάθεση, πατούσε καλύτερα, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν πιο απειλητικός. Στο 12' αδύναμο σουτ του Μπαϊροβιτς, μπλόκαρε ο Κότνικ, ενώ στο 14’ κεφαλιά του Μπαϊροβιτς πέρασε άουτ. Στο 23’ ο Ντίας από καλή θέση έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ και στο 31' ο Πανιώνιος είχε απευθείας χτύπημα φάουλ του Μαξίμοβιτς, που έφυγε άουτ, ενώ άστοχο ήταν και το πλασέ του Ρέντζα στο 33’.  

VAR και παραμονή

Στο 37’ έγινε η φάση που ουσιαστικά έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ του Παναιτωλικού. Ο Ντίας έκανε τη κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρήκε το χέρι του Ευαγγέλου, ο οποίος πήγε στη μονομαχία. Ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν έδειξε κάτι, αλλά ειδοποιήθηκε από τον Σιδηρόπουλο να εξετάσει τη φάση στο VAR. Εκεί διαπίστωσε το χέρι, καταλόγισε το πέναλτι κι ο Μπαϊροβιτς στο 40’ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση.

Μαχαιριά με Τζανακάκη

Ο Παναιτωλικός πέτυχε τον στόχο του να σκοράρει πρώτος και τα πόδια των γηπεδούχων κατόπιν ζύγιζαν τόνους. Στο 49’ ήρθε και η μαχαιριά στη καρδιά. Οι Ντίας, Ρόσα συνεργάστηκαν, ο τελευταίος πάσαρε στον Τζανακάκη, ο οποίος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κότνικ και σημείωσε το 0-2. Αυτό το γκολ, νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο τελείωσε ψυχολογικά τον Πανιώνιο.

Ευκαιρίες χωρίς αντίκρισμα

Ο Βόκολος έριξε στη μάχη τον Αραμπούλι και γύρισε τη διάταξη σε 4-4-2. Οι Νεοσμυρνιώτες πίεσαν και στο 55’ ο Κόρμπος ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι πλάσαρε πολύ άσχημα άουτ, έπειτα από το γύρισμα του Λυμπεράκη. Στο 59’ ο Φερνάντεθ μπλόκαρε σουτ του Τσιλούλη. Στο 65’ ο Κότνικ απέκρουσε σουτ του Ρόσα και στο 68’ ο Αραμπούλι από κοντά με προβολή δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού. Ο χρόνος πλέον κυλούσε και ο Πανιώνιος είχε αποδεχθεί την ήττα, ενώ οι Αγρινιώτες άκουσαν το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου, ως την πιο ωραία μελωδία τη φετινή σεζόν.

Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ρέντζας (46’ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (71’ Μιλόγεβιτς), Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (83’ Γρίβας), Οικονομίδης (46’ Άρτσε), Παπανικολάου (52’΄Αραμπούλι), Τσιλούλης.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο (82’ Αριγίμπι), Μπαϊρόβιτς (64’ Τσιγγάρας), Τζανακάκης (73’ Μιμίτο), Ντίας, Ρόσα, Ταχάρ, Παρράς, Ντουάρτε (81’ Λουσέρο).



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved