Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Βασιλειάδης και Super League - Στον «αέρα» το πρωτάθλημα
SHARE

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Βασιλειάδης και Super League - Στον «αέρα» το πρωτάθλημα

Επιμένει για 12 ομάδες ο Βασιλειάδης για τη σεζόν 2019-2020 και δεν συζητά την αντιπρόταση της Super League - Άκαρπη η νέα συνάντηση και το πρωτάθλημα είναι στον «αέρα»

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έγινε η νέα συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με την ηγεσία της Super League στα γραφεία της ΓΓΑ.

Όπως αναμενόταν η αντιπρόταση της Λίγκας για πρωτάθλημα 14 ομάδων τη σεζόν 2019-2020 δεν έγινε αποδεκτή από τον Γιώργο Βασιλειάδη που επιμένει για 12 ομάδες τονίζοντας πως η πρόταση του είναι ξεκάθαρη και έχει αρχή, μέση και τέλος.

Οι δύο πλευρές επί της ουσίας συμφώνησαν ότι διαφωνούν και το πρωτάθλημα είναι στον «αέρα» εάν δεν προκύψει κάποια δραματική αλλαγή.

Η πρόταση Βασιλειάδη που περιλαμβάνει και ελκυστικό οικονομικό πακέτο με τηλεοπτικά συμβόλαια που θα καλύψουν  Nova και ΕΡΤ είναι ακόμα στο τραπέζι αλλά μόνο εάν η Super League μειώσει τις ομάδες σε 12.

Η αντιπρόταση για 14 ομάδες από την Super League έπεσε στο κενό παρά το γεγονός ότι ο Συνεταιρισμός αποδέχεται το υπόλοιπο κομμάτι της αναδιάρθρωσης με τη δημιουργία τριών κατηγοριών (Super League 1, Super League 2 και Football League).

Έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις κανείς δεν μπορεί πει με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί. Ούτε κι αν υπάρχει plan b εκ μέρους της Super League, ειδικότερα για τις τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ που απειλούν να μπλοκάρουν το πρωτάθλημα σε περίπτωση που δεν βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο μετά τη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης.

Η ουσία είναι πως έχουμε μπει ήδη στον Ιούλιο και συμβαίνει το εξής παράδοξο. Κανείς δεν ξέρει με πόσες ομάδες θα ξεκινήσει, εάν ξεκινήσει, το προσεχές πρωτάθλημα και πόσες θα υποβιβαστούν.

«Καταλαβαίνω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα αποδεχόμενοι το θεσμικό πλαίσιο, αλλά για μας ο αριθμός των ομάδων είναι κομβικός. Δεν εκβιάζουμε, αλλά στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει μια συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Θέλω να ξαναβρεθούμε και να συζητήσουμε πάλι. Προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα είναι για πάντα στο τραπέζι και η ΕΡΤ έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει. Χωρίς να παραγνωρίζω τις σοβαρές αποφάσεις προς το θεσμικό, αυτό το πλαίσιο θεωρώ πως δεν είναι βιώσιμο. Δεν νομίζω πως υπάρχει στον ορίζοντα πιθανότητα να δεχτούμε τις 14 ομάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε. Η πρόταση είναι σαφής, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για όλες τις κατηγορίες. Δεν είναι κακό να συζητάς, αλλά θα πρέπει ο καθένας να καταλαβαίνει τα πλαίσια στα οποία συζητάμε. Οι αποφάσεις που οφείλει η Λίγκα να πάρει είναι δύσκολες, αλλά αντίστοιχες με τις δυσκολίες των στιγμών. Αν και τώρα δεν παρθούν αυτές οι σοβαρές αποφάσεις, ο χρόνος θα τους αναγκάσει να τρέχουν με χειρότερες συνθήκες και πολύ δυσκολότερες αποφάσεις να υλοποιήσουν», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Όσο για τη συνάντηση με τη Football είπε, είπε: «Δίνουμε μάχη για να σταθεί η κατηγορία αυτή. Οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να αρχίσουν να το σκέφτονται, δεν μπορούμε να είμαστε εμείς συνεχώς σανίδα σωτηρίας. Εμπορικά το πρωτάθλημα της Football League πήγε καλά, αλλά χρειάζονται δομικές αλλαγές και αυτές πρέπει να αρχίσουν από πάνω και να πάνω προς τα κάτω. Οι παράγοντες του ποδοσφαίρου θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα. Με το στανιό δεν γίνεται τίποτα. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε μια λύση με βάση τις δικές μας οικονομικές μελέτες. Μπορεί το πρωτάθλημα να γίνεται και με 30 ομάδες, να παίρνουν 200.000 ευρώ και να βλέπουμε ανάλογο θέαμα».

 

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Πού ψηφίζω 2019: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ημέρα των εκλογών
Πού ψηφίζω 2019: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ημέρα των εκλογών
Στην 17η θέση Αρβανίτη, Καραγκούνη στην Κίνα
Στην 17η θέση Αρβανίτη, Καραγκούνη στην Κίνα
Τρομερή! Αγόρασε αμάξι με τρεις σακούλες κέρματα (photos)
Τρομερή! Αγόρασε αμάξι με τρεις σακούλες κέρματα (photos)
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ αποφασίζει για την πόλη του 2026
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ αποφασίζει για την πόλη του 2026