Δυσαρέσκεια Γιαννακοπούλου για Αλαφούζο...

Δυσαρέσκεια Γιαννακοπούλου για Αλαφούζο...

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δρομολογήθηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο την ημέρα που είδε το φως της δημοσιότητας η αποστολή του MoU προς υπογραφή, από την πλευρά του Athens Alive προς την ελληνική κυβέρνηση.

Και από μόνη της αυτή η ενέργεια από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ είναι αρκετή για να προκαλέσει τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των ξένων επιχειρηματιών που συμμετέχουν στο επενδυτικό Fund.

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ είχε και έχει πολλούς λόγους για τους οποίους αισθάνεται αυτή τη δυσαρέσκεια, καθώς η όλη στάση από την πλευρά του Αλαφούζου, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πρόταση του Athens Alive μέχρι και σήμερα ήταν κάτι παραπάνω από παράξενη. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί και υποτιμητική.

Και σίγουρα... παρεξηγήσιμη. Ωστόσο, εκείνος είχε στα χέρια του όλες τις προτάσεις, εκείνος έκανε τις επιλογές του και εκ του αποτελέσματος θα κριθεί και για τις πράξεις του. Αυτό πάντως που δεν μπορεί να αποφύγει και για το οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσει μια εξήγηση, είναι η όλη στάση του έναντι της πρότασης Γιαννακόπουλου. Μιας πρότασης που από τη στιγμή που η κυβέρνηση βάλει την υπογραφή της στο ΜοU, το οποίο έχει ήδη στα... χέρια της, θα έφερνε τον Δ. Γιαννακόπουλο και το δικό του επενδυτικό Fund, στην ανάληψη της ηγεσίας της ΠΑΕ. Και με οικονομικούς όρους άκρως καλύτερους και για τον ίδιο τον Αλαφούζο και για την ποδοσφαιρική ομάδα.

Ουσιαστικά με την επιλογή του αυτή ο Γιάννης Αλαφούζος επέλεξε να σφίξει ο ίδιος τη θηλιά στο λαιμό της ΠΑΕ, αποφεύγοντας να βάλει τα λίγα χρήματα που απαιτούνταν άμεσα και που είχε τη δυνατότητα να βάλει, για να αποφευχθεί το... χάος που προκάλεσε με τον κίνδυνο υποβιβασμού. Και ουσιαστικά στερεί έτσι από ολόκληρο τον Σύλλογο τη δυνατότητα να καταστεί μέσω του Athens Alive, τα προσεχή χρόνια, αυτοχρηματοδοτούμενος, μέσα από τα έσοδα της συγκεκριμένης επένδυσης που μοναδικό σκοπό της είχε να καταστήσει οικονομικά ανεξάρτητους ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη, ώστε ποτέ να μην εξαρτώνται ξανά από οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο. Όπως τώρα θα εξαρτάται ξανά η ΠΑΕ από τον έναν αμφιλεγόμενο Ταϊλανδό επιχειρηματία που ξαφνικά εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Προκαλεί λοιπόν πλήθος ερωτημάτων αυτή η... πρεμούρα του Γιάννη Αλαφούζου να... ξεφορτωθεί την ΠΑΕ, πριν μπει η υπογραφή της κυβέρνησης στο ΜοU για το Athens Alive. Και εκεί ακριβώς εστιάζεται η δυσαρέσκεια από την πλευρά του Δ. Γιαννακόπουλου και όχι μόνο.

Πηγή: Leoforos.gr



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved