Τελικά δεν είναι… σαπάκια (videos)!

Τελικά δεν είναι… σαπάκια (videos)!

Η άστοχη και λανθασμένη κριτική στις μεταγραφικές επιλογές του Καλοκαιριού στον Παναθηναϊκό!

Η κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός, είναι πρωτόγνωρη. Σε όλα τα επίπεδα. Σε πρώτο πλάνο, βέβαια, είναι η αποφυγή της καταστροφής. Δηλαδή του υποβιβασμού. Όλο το… βάρος έχει πέσει εκεί και το αγωνιστικό αυτή τη στιγμή είναι σε τρίτο και τέταρτο πλάνο. Παρότι θεωρητικά το ποδόσφαιρο έπρεπε να είναι νούμερο ένα, ειδικά σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγες οι… φωνές, που θεωρούν πως ένα απ’ τα λάθη που έγιναν έχει να κάνει με τις επιλογές του καλοκαιριού. Τους παίκτες που αποκτήθηκαν δηλαδή. Οι οποίοι θα μπορούσαν να μην είχαν έρθει, λες και κάποιος θα… μύριζε τα νύχια του για το τι θα ακολουθήσει με την στάση πληρωμών του ιδιοκτήτη. Αλλά κυρίως γίνεται αρκετός λόγος για την αξία αυτών των παιδιών που έτσι κι αλλιώς δεν κόστισαν πολλά χρήματα και συν τοις άλλοις αρκετοί εξ αυτών ήρθαν με πίεση χρόνου και δίχως να υπάρχει προγραμματισμένη μια τέτοια κίνηση (π.χ. ο Σιλά λόγω πώλησης Ζέκα).

Οι… βοηθητικοί

Αν δει κανείς έργα και ημέρες αυτών των παιδιών, θα καταλάβει πως μόνο αποτυχημένες δεν ήταν οι κινήσεις του καλοκαιριού. Ειδικά σε ένα περιβάλλον που από μόνο του θα έκανε τους πάντες να αποτύχουν! Το μεγαλύτερο γκρουπ κινήσεων που έγιναν, αφορούσαν παιδιά που δεν προορίζοντας για βασικές επιλογές. Για παράδειγμα οι Γιόχανσον, Ινσούα, Τζανδάρης, Αυλωνίτης, Καμπέσας, Διούδης, Άλτμαν, Κολοβέτσιος. Όλοι τους αποκτήθηκαν με μικρά συμβόλαια (πλην Γιόχανσον και Ινσούα που δεν έχουν μεγάλα συμβόλαια, αλλά απόλυτα φυσιολογικά για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού ακόμη και την εποχή της κρίσης). Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, έχουν… βγάλει τα λεφτά τους, καθώς μέσα σε όλα αναγκάστηκαν να γίνουν βασικοί και μάλιστα με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ότι θα περίμεναν οι περισσότεροι. Ο Τζανδάρης έχει επιστρέψει για τα καλά και είναι βασικότατο μέλος της ομάδας, ενώ Γιόχανσον και Ινσούα με το που πήραν παιχνίδια… πήραν και την φανέλα σπίτι τους! Όχι απλά και μόνο επειδή δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά λόγω καλής αγωνιστικής παρουσίας. Επίσης, ο Άλτμαν παρά την ατυχία του ήταν ένα παιδί που αναγκαστικά έπαιζε βασικός για μεγάλο διάστημα ενώ δεν ήταν έτοιμος. Κι όμως έκανε εξαιρετικά ματς. Δίχως άλλο κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει τουλάχιστον. Με λίγα λόγια αναφορικά με το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, είναι το λιγότερο άδικο να γίνεται λόγος για αποτυχημένες κινήσεις. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι σου «βγήκαν» παραπάνω απ’ αυτό που περίμενες!

Το ματς με την Λαμία που πέτυχε γκολάρα ο Ινσούα:

Απέναντι στην Κέρκυρα σκόραρε ο Γιόχανσον και ξεκίνησε τις εξαιρετικές εμφανίσεις:

Ατυχία και συνθήκες

Αναφορικά με τις επιλογές που αποκτήθηκαν ως βασικές λύσεις, αυτές ήταν οι Τσάβες, Λουτσιάνο, Χίλιεμαρκ, Σιλά, Μουνιέ. Παίκτες με ταλέντο και σημαντική καριέρα μέχρι τώρα. Οι τρεις εξ αυτών… χαιρέτησαν γρήγορα, μην αντέχοντας τα πράγματα στην ομάδα. Δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει. Ο Σιλά έπαιξε τίμια και δεν μπορεί κανείς να τον θεωρήσει ούτε κακή κίνηση ούτε… παλτό, ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ήταν δανεικός και συν τοις άλλοις ήρθε τελευταία στιγμή! Απ’ την άλλη, η πραγματική ατυχία ήταν με τον Τσάβες. Κι αυτός είχε θέμα τραυματισμού με το που ξεκίνησαν τα άσχημα στο «τριφύλλι» και μόλις επανήλθε, έφυγε για την πατρίδα του με πρόφαση να εξεταστεί από γνωστό του γιατρό. Ουσιαστικά, όμως, δεν άντεχε άλλο όσα γίνονταν στην ομάδα. Το ίδιο και ο Χίλιεμαρκ. Ειδικά για τον Σουηδό κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα. Απ’ τους κορυφαίους του πρώτου μισού της σεζόν, απ’ τους πλέον ποιοτικούς χαφ του πρωταθλήματος και όχι μόνο του «τριφυλλιού». Είχε 19 συμμετοχές, 2 γκολ και 4 ασίστ σε μια τραγική εποχή για τον Παναθηναϊκό κι αυτό τα λέει όλα. Ο Λουτσιάνο απ’ την άλλη, στάθηκε άτυχος με την ρήξη χιαστών Σεπτέμβρη μήνα. Μόλις στο ματς με την ΑΕΚ επανήλθε για μερικά λεπτά. Καταλαβαίνει κανείς πως δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται… κακή μεταγραφή, ένας παίκτης που τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Τέλος, ο Αντονί Μουνιέ σαφώς και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα, αλλά σε αρκετά ματς έχει δείξει την αξία του. Είχε κι αυτός θέματα με τραυματισμούς, αλλά και μόνο η συμπάθεια του κόσμου προς αυτόν, δείχνει πως δεν ήταν μια αποτυχημένη κίνηση.

Η τελευταία εμφάνιση του Τσάβες με τα χρώματα της Ουρακάν στην οποία αγωνίζεται, όπου πέτυχε ένα γκολ και είχε μία ασίστ στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Τεμπερλέι:

Η ασίστ (στο δεύτερο γκολ της Τζένοα) του Χίλιεμαρκ στο νικηφόρο εκτός έδρας ματς με την Λάτσιο. Ο Σουηδός είναι βασικότατος απ’ τη στιγμή που επέστρεψε στο Καμπιονάτο:

 



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved