ΠΑΟΚ: «Επίθεση» σε Ολυμπιακό και ΕΠΟ
SHARE

ΠΑΟΚ: «Επίθεση» σε Ολυμπιακό και ΕΠΟ

Τα… βέλη τους προς «ερυθρόλευκους» και Ομοσπονδία εξαπέλυσαν οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου»

Με… σκληρά λόγια απαντάει στους ισχυρισμούς των παραγόντων του Ολυμπιακού για τα όσα έγιναν στην ρεβάνς της Τούμπας ο ΠΑΟΚ κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για συγκάλυψη επικοινωνιακά της αποτυχίας των «ερυθρόλευκων» καθώς και για υστερία και ακατάσχετη πολυλογία. Ωστόσο, στο… στόχαστρο των Θεσσαλονικέων συμπεριλήφθηκε και η ΕΠΟ χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρό της «μαριονέτα».

Αναλυτικά αναφέρεται: «Επειδή η υστερία, η ακατάσχετη πολυλογία και διασπορά φανταστικών ιστοριών των "συνεταίρων" μας από τον Πειραιά δεν τελειώνει ποτέ (η δήλωση του κυρίου Βρέντζου είναι ακόμη ένα σχετικό παράδειγμα) θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ακουστεί και η θέση του ΠΑΟΚ.

Ο κύριος Βρέντζος θα πρέπει να συγκεντρωθεί στις πηγές που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και να αναρωτηθεί, γιατί ο βαθμός του μίσους και η τεταμένη ατμόσφαιρα είναι αποτέλεσμα των πράξεων της δικής του ομάδας;

Του προτείνουμε να μελετήσει προσεκτικά στην ιστορία. Δεν χρειάζεται να πάει και πολύ πίσω κι αν για όσα λέει ευθύνεται το φαινόμενο της μνήμης χρυσόψαρου, ας δει έστω τον πρώτο μεταξύ μας ημιτελικό… Αυτό βοηθάει πολύ στο φρεσκάρισμα της κοντής μνήμης και στην αποκατάσταση μιας αλυσίδας γεγονότων και της λογικής ανάπτυξης του συστήματος στο "χτίσιμο" του οποίου αυτός έβαλε το χέρι του και μπορεί να χαίρεται το "καμάρι" του.

Τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη έχουν φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και όσο και να στρουθοκαμηλίζουν στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο κάποια στιγμή πρέπει να δουν την αλήθεια κατάματα και ίσως κατανοήσουν το λόγο που προκαλούν θυμηδία…

Συστήνουμε στον κύριο Βρέντζο να σταματήσει να επιτίθεται ανεύθυνα στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διότι οι αβάσιμοι υπαινιγμοί του μπορούν να καταλήξουν σε δικαστήριο. Καμιά φορά είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις σε μερικούς ανθρώπους να είναι υπεύθυνοι για τα λόγια τους.

Εμείς προτείνουμε να σταματήσουν οι αβάσιμες και συναισθηματικές δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν να καλύψουν τον "γυμνό Βασιλιά". Για ακόμη μια φορά (πόσες ακόμη!) προτείνουμε να προχωρήσουμε σε εποικοδομητικό διάλογο και να συγκεντρωθούμε στο πώς να οδηγήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τροχιά αναγέννησης.

Αν κάποιος από τους ψευδό-προστάτες του κατ’ ισχυρισμού "υγιούς" ποδοσφαίρου από το στρατόπεδο των μόνιμα ευνοημένων αυτής της κατάστασης, που εδώ και καιρό έχουν χάσει την αίσθηση πραγματικότητας, που έχουν ξεχάσει να χάνουν δικαίως και αξίως, νομίζει ότι ο ΠΑΟΚ "διοργάνωσε" ή "έδωσε έγκριση" στις πράξεις που αναμφίβολα δεν κάνουν το ποδόσφαιρο πιο όμορφο τότε εμείς περιμένουμε έρευνα και αποδείξεις και όχι ακατάσχετη φλυαρία που έχει μπουχτίσει τους πάντες.

Δεν περιμένουμε από την ομοσπονδία άλλες αβάσιμες καταγγελίες που απευθύνονται σε μας αλλά την παραδοχή ενός μεγάλου μέρους της ευθύνης για όσα έγιναν. Αλλιώς δημιουργείται εντύπωση ότι εκεί έχουν ξεχάσει ότι αυτοί είναι διοργανωτές αγώνων Κυπέλλου και δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν πράγματα τα οποία βρίσκονται στο πλαίσιο των ευθυνών τους.

Γιατί εμείς, για παράδειγμα, στους ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν υπό την αιγίδα της UEFA – εφέτος διοργανώσαμε μάλιστα αρκετά τέτοια ματς – δεχτήκαμε συγχαρητήρια για την επιτυχή διεξαγωγή τους από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία; Αυτό έγινε και επειδή οι παρατηρητές της UEFA συνεργάστηκαν στενά, μας βοήθησαν σε όλες τις υποθέσεις και δε φοβήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μπορούμε για ατελείωτο χρονικό διάστημα να ξεπλένουμε ο ένας τον άλλον στο συναισθηματικό βάλτο αλλά αυτό δε θα οδηγήσει κάπου. Εμείς παραδεχόμαστε ότι γύρω από μια συναρπαστική μάχη στον αγωνιστικό χώρο στην οποία προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα, παρά το ότι έπρεπε άδικα να αντεπεξέλθει σε αριθμητικό μειονέκτημα 60 λεπτών στο Καραϊσκάκη και να αντέξει για 17 λεπτά καθυστέρησης και "φιλικά" σφυρίγματα υπέρ του αντιπάλου στην περιοχή μας, παρά τη μη αποβολή του Σαλίνο -ναι εκείνου που σε προηγούμενο αγώνα είχε δείξει χωρίς τιμωρία το μεσαίο του δάχτυλο- που πήρε το νόμο στα χέρια του, παρά την άδικη στέρηση δικαιώματος συμμετοχής στον τελικό σημαντικών ποδοσφαιριστών μας κλπ (θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αυτή τη λίστα αλλά βαρεθήκαμε να τιμωρούμαστε για την αλήθεια), υπήρξαν εικόνες που δεν τιμούν το πολιτισμένο ποδόσφαιρο, εικόνες στο τέλος του ματς για τις οποίες οι υπεύθυνοι (της δικής μας πλευράς) θα τιμωρηθούν αυστηρά.

Είναι κωμικό όμως να επικαλούνται ως αιτία του αποκλεισμού τα όσα συνέβησαν μετά το ματς στη φυσούνα. Εμείς έπρεπε να αντεπεξέλθουμε στο καλά επικαλυμμένο "οπλοστάσιό" τους και να ελέγξουμε την αντιπάθεια που έχει προκαλέσει με τη συμπεριφορά του το συγκεκριμένο σωματείο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Η προσπάθειά τους να συγκαλύψουν επικοινωνιακά την αποτυχία τους είναι κατανοητή και χρησιμοποίησαν γι’ αυτό τον απροκάλυπτα στρατευμένο, αλλά και τον συγκεκαλυμμένα ελεγχόμενο Τύπο. Όλα τα παραπάνω και η συναίσθηση της πραγματικής μας ευθύνης και των αξιών που πρεσβεύει ο ΠΑΟΚ απέναντι σε ολόκληρο το φίλαθλο κόσμο μας κάνουν να αντιδρούμε με στόχο τις δομικές αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς ευχόμαστε στην ομάδα μας κάθε επιτυχία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτά που η χαμένη πλευρά προσπαθεί να μας γυρίσει.

Υστερόγραφο: Μερικά ουσιαστικά ερωτήματα τα οποία οι "συνέταιροί" μας επιμένουν να παραβλέπουν:

- Γιατί όταν καθάρισαν τον πάγκο το παιχνίδι δεν ξεκίνησε αμέσως και έπρεπε να περιμένουμε πάνω από μια ώρα την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν προφάσεις και περίμεναν την εντολή από ψηλά; Η προσπάθεια αρχικά καθυστέρησης και στη συνέχεια αναβολής του αγώνα, καθρεφτίζει τη γενικότερη αντίληψή τους. Οι αντιδράσεις που προέκυψαν από αυτόν τον εκνευρισμό τους βαραίνουν εξ ολοκλήρου.

- Γιατί κάποιοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού ξέχασαν εντελώς τον ιερό αν και άγραφο κανόνα του fair play δύο φορές στα τελευταία λεπτά με παίκτη μας στο έδαφος να αιμορραγεί στο πρόσωπο;

- Γιατί κάποιοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού θεώρησαν τους εαυτούς τους μαχητές και επέστρεψαν από το τούνελ επάνω για να… πυγμαχήσουν ενώ οι άλλοι πιο σώφρονες συμπαίκτες τους ήρεμα πήγαν στα αποδυτήρια;

- Γιατί κάποιοι από τους παίκτες και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού κατέστρεψαν το εσωτερικό χώρο των αποδυτηρίων;

- Γιατί στις συσκέψεις ασφαλείας που έγιναν μεταξύ των δύο ομάδων, της αστυνομίας και της ΕΠΟ, συμφωνήθηκε να αφιχθεί η ομάδα του Ολυμπιακού στο γήπεδο στις 18.15 και τελικά το πούλμαν ήρθε με μισή ώρα καθυστέρηση παρατείνοντας την απαγόρευση εισόδου των φίλων του ΠΑΟΚ στο γήπεδο για ακόμη περισσότερη ώρα;

- Αν την πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ομοσπονδίας χρησιμοποιήθηκε ως μαριονέτα και οργάνωσε συνέντευξη Τύπου για να απαντήσει στον ΠΑΟΚ την ίδια ημέρα που η ομάδα έδινε ευρωπαϊκό αγώνα πρόκρισης, ήταν γεγονός "χαριτωμένο", τη δεύτερη φορά γίνεται επικίνδυνο, καθώς με τις (κατ’ υπόδειξη;) ανακοινώσεις της η ομοσπονδία ουσιαστικά δίνει… οδηγίες προς τις "ανεξάρτητες" πειθαρχικές επιτροπές της.

- Υπάρχουν αρκετά ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, ωστόσο δεν τα θεωρούμε σημαντικά. Ας απαντηθούν τα σημαντικά που αναφέρουμε πιο πάνω και κλείνουμε αυτό το θέμα».

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Γκραν Κανάρια: Έτσι κέρδισαν οι «πράσινοι» τους Ισπανούς (video)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Γκραν Κανάρια: Έτσι κέρδισαν οι «πράσινοι» τους Ισπανούς (video)
Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία και το πανόραμα (photo)
Ευρωλίγκα: Η βαθμολογία και το πανόραμα (photo)
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 83-73: Έκανε «σεφτέ» με Σίνγκλετον (photos)
Μπαρτσελόνα-Μπάγερν 83-73: Έκανε «σεφτέ» με Σίνγκλετον (photos)
Τσάβι Πασκουάλ: Έγραψε ιστορία με 200 νίκες στην Ευρωλίγκα!
Τσάβι Πασκουάλ: Έγραψε ιστορία με 200 νίκες στην Ευρωλίγκα!

 • Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
 • Moto2 2018 (Ζ)
  01:50Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E3
  02:00Στιγμιότυπα.
 • GP Confidential 2018 E20
  02:15Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Π. Τρέιλ Μπλέιζερς - Λ. Α. Λέικερς (Ζ)
  02:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  03:00Μέγαρα. 4ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Φράιμπουργκ - Λεβερκούζεν
  03:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • MotoGP 2018
  03:50Motul Grand Prix of Japan. 10' πίστας.
 • Moto3 2018 (Ζ)
  04:05Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • GP Confidential 2018 E20
  05:10Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Ρότζερ Φέντερερ - Τζον Ίσνερ
  05:15Laver Cup 2018. Αγώνας Μονού. Η ομάδα της Ευρώπης με προπονητή τον Μπιορν Μποργκ έρχεται αντιμέτωπη με την ομάδα του Κόσμου, με προπονητή τον Τζον ΜακΕνρό, σε συναρπαστικούς αγώνες ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου τένις στο United Center του Σικάγο. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Μπάσκετ: Ούνικς Καζάν - Λοκομοτίβ Κουμπάν
  05:30VTB United League 2018-19. Κανονική σεζόν. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  05:55Μαραθώνας. 3ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Moto2 2018 (Ζ)
  06:00Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  07:05Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Moto3 2018
  07:15Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E666
  07:30Στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E9
  07:50Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • Μπάσκετ: Π. Τρέιλ Μπλέιζερς - Λ. Α. Λέικερς
  08:00NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • MotoGP 2018
  08:15Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  08:305η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E10
  09:15Αθλητική εκπομπή.
 • Moto2 2018
  09:25Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 1. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Topspin
  10:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ποδόσφαιρο: Βέρντερ Βρέμης - Βόλφσμπουργκ
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Moto3 2018
  10:40Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • NBA Daily
  10:45Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: Αναντολού Εφές - Νταρουσάφακα
  11:30Τουρκικό Πρωτάθλημα 2018-19. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • MotoGP 2018
  11:50Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 250 (Ζ)
  12:00European Open, Αμβέρσα. Προημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Σάλκε
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Moto2 2018
  13:05Motul Grand Prix of Japan. Ελεύθερα δοκιμαστικά 2. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Νιου Ορλίνς Πέλικανς
  13:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Τένις: 2018 ATP World Tour 250 (Ζ)
  14:00European Open, Αμβέρσα. Προημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • GP Confidential 2018 E20
  14:20Στιγμιότυπα.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix ΗΠΑ (Ζ)
  14:50Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 1 που διεξάγονται στο Όστιν του Τέξας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενφίκα - Πόρτο
  15:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Ποδόσφαιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπέτις
  15:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2018-19
  16:0010η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Pick n' Roll
  16:25Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Ντινάμο Δρέσδης - Άουε (Ζ)
  16:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 10η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  16:35Talladega 1000Bullbs.com 500. Στιγμιότυπα.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E6
  16:55Αφιέρωμα.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  17:257η αγωνιστική.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  17:35Ισπανία.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - Στιγμιότυπα
  17:508η αγωνιστική.
 • NBA Action 2018-19 E2803
  17:55H αθλητική εκπομπή μεταφέρει στους Έλληνες φιλάθλους όλα τα νέα για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με συνεντεύξεις και αφιερώματα.
 • GP Confidential 2018 E20
  18:20Στιγμιότυπα.
 • NBA Daily
  18:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix ΗΠΑ (Ζ)
  18:50Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 2 που διεξάγονται στο Όστιν του Τέξας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Αλαβές (Ζ)
  19:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Μπάσκετ: Π. Τρέιλ Μπλέιζερς - Λ. Α. Λέικερς
  19:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E6
  20:30Αφιέρωμα.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix ΗΠΑ
  20:35Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 1 που διεξάγονται στο Όστιν του Τέξας, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies