Κοσμίδης: «Μήνυμα συμφιλίωσης και ισότητας»
Για έβδομη χρονιά συμμετέχει η Super League στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του ρατσισμού, που υλοποιεί η FARE (Football Αgainst Racism in Europe) και ο Πιερ Κοσμίδης μίλησε γι’ αυτό.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Λίγκας ανέλυσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της διοργανώτριας αρχής στην εκστρατεία κατά του ρατσισμού, που γίνεται υπό την αιγίδα της UEFA και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πιέρ Κοσμίδη:
«Δεδομένου ότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι αποτελεί μια ιδανική πλατφόρμα για να προβάλλουμε κάποια θετικά μηνύματα, όπως είναι η ‘κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό’. Είναι η έβδομη χρονιά που το κάνουμε και φέτος θεωρούμε ότι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ λόγω των κοινωνικών συγκυριών στην πατρίδα μας.
Υπάρχουν κάποια περιστατικά στην κοινωνία, τα οποία δυστυχώς διαχέονται και στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε και να μην βλέπουμε την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι κι εμείς ως διοργανώτρια αρχή πρέπει να κάνουμε όλες τις ενέργειες εκείνες, οι οποίες προωθούν ένα θετικό μήνυμα, συμβάλλουν στην άμβλυνση αυτών των διαφορών. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι είναι πολύ χρήσιμο ιδίως για τη νέα γενιά, να βλέπει ότι οι ποδοσφαιρικοί της ήρωες περνούν ένα μήνυμα συμφιλίωσης και ισότητας. Είναι σημαντικά μηνύματα, που έχουν εφαρμογή και στα γήπεδα, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Ευτυχώς, δεν έχουμε πολλά κρούσματα στην Ελλάδα. Όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια είναι μεμονωμένα και έχουν καταδικαστεί άμεσα, είτε από τις ομάδες, είτε κυρίως από τους ίδιους τους φιλάθλους, που είναι και το σημαντικότερο.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, θέλω να πω ότι στους αγώνες θα ακουστούν ηχητικά μηνύματα σε όλα τα γήπεδα, θα δοθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό και πριν την έναρξη των αγώνων, οι ποδοσφαιριστές και τα μικρά παιδιά που τους συνοδεύουν, θα φορούν φανέλες κατά του ρατσισμού. Το ίδιο θα γίνει και με τους διαιτητές. Επίσης, θα υπάρχει και το πανό που προωθεί το μήνυμα της ανοχής, της ισότητας και γενικά της ‘κόκκινης κάρτας στον ρατσισμό’. Είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία της Λίγκας, αλλά δεν είναι η μόνη. Αποτελεί μια από τις πολλές ενέργειες με κοινωνικά μηνύματα, αξιοποιώντας τη δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στην ελληνική κοινωνία».