«Αργοναύτες» Ευρώπης και… τέζα το «αλογάκι»
Πλώρη για την είσοδο στα πλέι οφ έχει βάλει η Καβάλα, που επιβλήθηκε με 1-0 της Λάρισας και την βύθισε περισσότερο στην βαθμολογία.
Οι «Αργοναύτες» ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και χάρις στον «κεραυνό» του Ντιέ στο 47’ πήραν το «τρίποντο» που τους κάνει «συγκάτοικους» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ένα παιχνίδι περισσότερο. Αντίθετα, οι «βυσσινί» μάλλον θα πρέπει να κάνουν τα πλάνα τους για την Football League, αφού σε ένα ακόμα «τελικό» ήταν κακοί.
Με τη… γνωστή «συνταγή» παρουσιάστηκε η Καβάλα, με τους Καρντόσο και Ντιέ να… κόβουν στην μεσαία γραμμή και τους Αμπντούν, Βουτσίτσεβιτς και Ονουάτσι να «δένουν» προ του Ογκμπέτσε.
Από την άλλη, ο Γιέρν Άντερσεν παρέταξε την ομάδα του με πολλά ερωτηματικά, έχοντας τον Βενετίδη στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και στην κορυφή της επίθεσης τον Κουζέν αντί του Τσιμπάμπα.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, καθώς η Λάρισα «έπαιζε» το τελευταίο της… χαρτί για την παραμονή. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος όπου στα πρώτα 45 λεπτά υπήρχαν πολλά νεύρα από τους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να μην δούμε καλό θέαμα.
Η πρώτη απειλή ήταν για την Καβάλα, στο 10’ με τον Χργκόβιτς να εκτελεί το φάουλ, αλλά ο Τσοντοφάλσκι ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε, ενώ στο 14’ το δυνατό σουτ του Ονουάτσι πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο της Λάρισας.
Αυτές ήταν και οι μοναδικές καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά, καθώς στην συνέχεια, οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν το… ταπεραμέντο τους, με πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, φωνές, διαπληκτισμούς και… πολλές κίτρινες. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και μερικά λάθη του Καλόπουλου για να καταλάβουμε το κλίμα που υπήρχε στο «Ανθή Καραγιάννη».
Το… σκηνικό άλλαξε στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου μέρους, αφού στο 40’ ο Μπλάζεκ έχασε μία καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Γκαλίνοβιτς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αμπντούν απείλησε στην κόντρα, αλλά ο Τσοντοφάλσκι μπλόκαρε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Καβάλα, ήτοι με γκολ. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Καρντόσο έκανε την σέντρα, ο Ταυλαρίδης δεν έδιωξε σωστά, ο Ογκμπέτσε «έστρωσε» στον Ντιέ και αυτός με «κεραυνό» δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσοντοφάλσκι, κάνοντας το 1-0.
Όπως ήταν εύκολα αντιληπτό, το τέρμα του αρχηγού της Καβάλας, έδωσε στον ΑΟΚ το ψυχολογικό προβάδισμα. Μάλιστα, στο 57’ ο Ντουγκλάο δεν κατάφερε να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο αμυντικός των γηπεδούχων απείλησε και πάλι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
Από την… άλλη, οι παίκτες της Λάρισας για ένα ακόμα παιχνίδι είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Γκαλίνοβιτς.
Αντίθετα, το «συγκρότημα» του Χένρι Κάσπερτσακ, όποτε ήθελαν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Τσοντοφάλσκι, όπως στην φάση του 72’ όπου ο Αμπντούν έκανε εξαιρετική προσπάθεια, βρήκε τον Βουτσίσεβιτς, αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
Στην συνέχεια, η πίεση της Καβάλας αυξήθηκε, με τους γηπεδούχους να αναζητούν ένα ακόμα τέρμα για να «κλειδώσουν» την αναμέτρηση. Ωστόσο, κάπου εκεί φάνηκε η κλάση του Τσοντοφάλσκι που έκανε το ντεμπούτο του.
Αρχικά, στο 81’ ο πορτιέρο της Λάρισας σταμάτησε την επέλαση του Ογκμπέτσε, ενώ στο 87’ πρόλαβε την προβολή του Περεϊρίνια και στο 89’ είπε «όχι» στο τετ-α-τετ με τον Αμπντούν, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.