Ισοπαλία… ελπίδας

Ισοπαλία… ελπίδας

Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα έμειναν στο 1-1, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες μπορούσαν να φύγουν νικήτριες.

Τόσο οι Αρκάδες, όσο και οι «βυσσινί» ήθελαν  την νίκη για να πάρουν μια βαθμολογική ανάσα. Ο βαθμός της ισοπαλίας δίνει στους Λαρισαίους το περιθώριο να ελπίζουν για την παραμονή τους στη Σούπερ Λίγκα.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι προβληματισμένοι για το γεγονός ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, κάτι που μπορεί ίσως να αποβεί μοιραίο στην διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνεχίστηκε η παράδοση που έχει η ΑΕΛ να μη χάνει από τον Αστέρα στην Τρίπολη, έχοντας σημειώσει τρείς ισοπαλίες και μία νίκη στην πόλη της Αρκαδίας.

Ο Αστέρας Τρίπολης άρχισε πιο δυνατά τον αγώνα πιέζοντας ψηλά την ομάδα του Κωστένογλου. Η Λάρισα στο πρώτο εικοσάλεπτο περιορίστηκε σε παθητικό ρολο, προσπαθώντας να βρει τα πατήματά της στο γηπεδο.

Η ομάδα της Αρκαδίας είχε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, αναπτυσσόταν πιο ορθόδοξα και κατάφερε να εξαργυρώσει αυτήν την υπεροχή της ανοίγοντας το σκορ στο 18' ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Καρέρα.

Η θεσσαλική ομάδα προσπάθησε να ανεβάσει τους επιθετικούς ρυθμούς της και ευτύχησε στην πρώτη επίσκεψή της στην εστία του Ντεγκρά να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Ρομέου με ωραίο σουτ στο 35' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας ελπίδα στους περίπου 250 φιλάθλους της ΑΕΛ που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-1 λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο Ουντότζι δεν κατάφερε από κοντά να κερδίσει τον Τσοντοφάσλκσι.

Ο Αστέρας συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να έχει την κατοχή, με τη Λάρισα να προσέχει πρωτίστως τα μετόπισθεν και στη συνέχεια να προσπαθεί να βρει κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις.

Στο 53΄ο Μπαστία είχε μια καλή στιγμή, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα σώματα των αμυντικών, ενώ στο 68' και στο 75' οι Αρσενίεβιτς και Καρέρα είχαν δύο καλές στιγμές στην εστία του Τσοντοφάλσκι.

Σε ένα ακόμα αγώνα ο Νίκος Κωστένογλου αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Κατσιαρός ύστερα από κόντρα με τον Λαδάκη τραυματίστηκε, με τον νεαρό Ρέντζα να παίρνει τη θέση του. Η αλλαγή αυτή έφερε αναστάτωση στην αριστερά πλευρά των «βυσσινί», καθώς ο νεαρός είχε πρόβλημα να ανταποκριθεί στα αμυντικά του καθήκοντα.

Η Λάρισα μπορεί να έδινε μεγαλύτερη βάση στην άμυνα της, αλλά  ήταν αυτή που έχασε τις πιο κλασικές ευκαιρίες στον αγώνα. Στο 76’ ο Μετίν εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να βρίσκει το δεξί δοκάρι του Ντεγκρά, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Πλιάγκας είχε άλλη μια καλή στιγμή στην μεγάλη περιοχή του Αστέρα.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. 

Στο 80’ δυνατό σουτ του Κουζέν απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ντεγκρά, ενώ στο 82’ και στο 83’ ήταν σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ, αλλά ο Παπάζογλου, που ήταν πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις, δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι παίκτες έκαναν στα τελευταία λεπτά την ύστατη προσπάθεια για την κατάκτηση του τριπόντου, αλλά το τελικό σφύριγμα του Μάνταλου βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση πατώντας εδώ



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (30/04) - Με Game 3 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι για να πάρει και πάλι το πλεονέκτημα
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
NBA: Οι Σπερς και οι Πέισερς θα παίξουν δύο αγώνες στο Παρίσι το 2025
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
Champions League: Έτσι θα ήταν σήμερα το παζλ της σεζόν 2024/25
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved