Μάγγος: «Ήξερα ότι ήταν ρίσκο αλλά το πίστεψα»
INTIME.GR

Μάγγος: «Ήξερα ότι ήταν ρίσκο αλλά το πίστεψα»

Ο Γιάννης Μάγγος οδήγησε την ιστορική επιστροφή στην Super League 2 την Προοδευτική και αναφέρθηκε στο μέλλον του στην ομάδα του Κορυδαλλού

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο τεχνικός της Προοδευτικής, Γιάννης Μάγγος, που οδήγησε την ιστορική ομάδα του Κορυδαλλού στην επαναφορά της στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.

Ο Καρδιτσιώτης προπονητής, που ανέλαβε μετά τη 2η αγωνιστική των μπαράζ (όταν οι “βυσσινί” είχαν μόνο 1 πόντο και οδήγησε την “Προο” να τερματίσει δεύτερη σε ισοβαθμία με τον Αγροτικό Αστέρα (συγκομιδή 9 πόντων σε 4 ματς, με 3 νίκες και 1 ήττα), έχει εργαστεί ακόμα σε Φωστήρα (φέτος), Ιεράπετρα, Τρίγλια , Καραϊσκάκη Άρτας, Τύρναβο, Δωτιέα Αγιάς και Απόλλωνα Λάρισας, ενώ αναφέρθηκε στα “κλειδιά” της επιτυχίας και την επόμενη μέρα, χαρακτηρίζοντας δίκαιη τη σύνθεση της πρώτης τετράδας ανάμεσα στους εφτά πρωταθλητές, που αλλάζει κατηγορία (και αν δεν έρθει κάποια ανατροπή από το CAS, στην προσφυγή της Κοζάνης).

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για το αν ήταν ρίσκο να συνεργαστεί με την Προοδευτική σε αυτή την καμπή, αλλά το πίστεψε και έδωσε την ώθηση για το στόχο: “Αν το έβλεπε ένας τρίτος, από έξω, ναι ήταν ρίσκο. Ήξερα πολύ καλά το ρόστερ, τους ποδοσφαιριστές, το ειδικό βάρος της φανέλας και τους χιλιάδες φιλάθλους που ακολουθούν την Προοδευτική. Το πίστεψα και ήμουν πεπεισμένος οτι μπορούμε να πάρουμε το εισιτήριο ανόδου και έτσι έγινε”.

Για το αν ήξερε την Προοδευτική, την είχε δει ως τεχνικός του Φωστήρα φέτος: “Ήταν σε άλλο γκρουπ οι δυο ομάδες, αλλά πήγαινα συνέχεια και έβλεπα την Προοδευτική. Ήξερα και τους ποδοσφαιριστές, από προηγούμενες ομάδες και είχα πολύ καλή εικόνα”.

Για τη δυναμική της Προοδευτικής και το διάστημα που ήταν στην αφάνεια: “Ήταν τα πολλά χρόνια της απουσίας, 18 χρόνια από τη Β΄ Εθνική και 20 νομίζω, αν δε κάνω λάθος, από την Α΄. Κάθε Κυριακή το γήπεδό μας είχε 4 με 5 χιλιάδες κόσμο και εκτός 800 με 1.000 άτομα σε κάθε έδρα”.

Για μια συνολική αποτίμηση, παρότι δεν έπαιξε αντίπαλος με Αγροτικό Αστέρα και Μακεδονικό, αν ανεβαίνει δίκαια η συγκεκριμένη τετράδα: “Είδα όλους τους αγώνες της Προοδευτικής και με Μακεδονικό και Αγροτικό Αστέρα πριν αναλάβω, θεωρώ οτι ναι, είναι δίκαιο και αυτές οι 4 ομάδες πήραν τις πρώτες θέσεις και θα βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ 2. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις ομάδες της Θεσσαλονίκης για την άνοδό τους, Αγροτικό και Μακεδονικό. Τα τελευταία χρόνια λείπουν ομάδες της Μακεδονίας και ήταν πολύ ευχάριστο για μένα προσωπικά αυτές οι δυο ομάδες να είναι στη Β΄ Εθνική και γιατί όχι και παραπάνω”.

Για το τι άλλαξε στην Προοδευτική με την έλευσή του, το κλειδί της βελτίωσης, της αντεπίθεσης και της καλής συγκομιδής: “Δυο πράγματα, ένα το τακτικό κομμάτι που άλλαξα το σύστημα της ομάδας, αλλά το πιο βασικό είναι η ψυχολογία. Έδωσα στα παιδιά την αυτοπεποίθηση που είχανε πριν και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα”.

Για το ατού της Προοδευτικής στα μπαράζ και γενικά φέτος: “Ο κόσμος και η έδρα”.

Για επόμενη μέρα και αν επιθυμεί να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ 2: “Είναι ακόμα νωρίς, πανηγυρίζουν ακόμα και είναι στο τρέξιμο για να γίνουν ΠΑΕ. Τα μετοχικά, όλα αυτά τα πράγματα, αλλά θεωρώ οτι το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκαθαρίσουνε. Η Β΄ Εθνική έχει αίγλη. Είναι οργανωμένο σωματείο η Προοδευτική, μεγάλη ομάδα, με φανέλα, με κόσμο, έχει όλα τα εχέγγυα, γιατί όχι”.

Για το στόχο που πρέπει να έχει στη Σούπερ Λιγκ 2 η ομάδα του, αν χρειάζεται πολλές αλλαγές, αλλά και για το πολυσυζητημένο σύστημα ανόδου προς τη Σούπερ Λιγκ 1: “Είναι σύστημα λίγο άδικο για όλους. Και από τα ερασιτεχνικά, που παίζουν μπαράζ οι πρωταθλητές και στη Γ΄ Εθνική, αλλά και από τη Β΄ προς την Α΄. Ο πρώτος είναι πρώτος, σε όλες τις κατηγορίες, παίρνει πρωτάθλημα και πρέπει να ανεβαίνει. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα των διοικούντων το πως θα είναι η καινούρια χρονιά στην Προοδευτική. Θεωρώ οτι όταν μια ομάδα ανεβαίνει μια κατηγορία, θα πρέπει να είναι πρώτος στόχος η καθιέρωση την πρώτη χρονιά και μετά να κάνεις βήματα, σιγά-σιγά”.



Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved