Στην εθνική Αυστραλίας κλήθηκε ο Γιάννου

Στην εθνική Αυστραλίας κλήθηκε ο Γιάννου

Στην εθνική Αυστραλίας, στη θέση του τραυματία Μάρτιν Μπόιλ, κλήθηκε ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος αγωνίζεται στην Κύπρο με τα «χρώματα» της ΑΕΚ Λάρνακας.

Ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή των «Καγκουρό», Γκράχαμ Άρνολντ, για τους αγώνες του Κυπέλλου Ασίας (5/1-1/2) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Μπόιλ τραυματίστηκε στο φιλικό αγώνα με το Ομάν (5-0) και επέστρεψε στο σύλλογό του στη Σκωτία (Χιμπέρνιαν) για να συνεχίσει την αποθεραπεία του.

Η Αυστραλία δήλωσε κανονικά τον Γιάννου στην Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, επιτρέποντας στον 28χρονο παίκτη να ενσωματωθεί με την ομάδα στο Αλ Αΐν, ενόψει του πρώτου αγώνα της στη διοργάνωση με την Ιορδανία στις 6 Ιανουαρίου και της δύσκολης προσπάθειάς της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε το 2015, με προπονητή τότε τον Άγγελο Ποστέκογλου.

«Ο Απόστολος αγωνίστηκε κανονικά στο κυπριακό πρωτάθλημα με το σύλλογό του, καθώς και στο Europa League το 2018. Έφτασε με την αποφασιστικότητα να εντυπωσιάσει και να αξιοποιήσει στο έπακρο την ευκαιρία που του δόθηκε» είπε ο Άρνολντ και πρόσθεσε: «Η ομάδα μας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιστροφή του στην οικογένεια των "Socceroos". Ήταν μαζί μας στην Τουρκία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Κουβέιτ νωρίτερα φέτος κι έχει μια σαφή εικόνα του τρόπου, με τον οποίο δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε».

Όσο για το τι πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει ο Γιάννου στην ομάδα, τονίζει: «Ο ``Απο`` προσφέρει κάτι διαφορετικό στην επίθεση σε σχέση με τον Μπόιλ. Είναι ένας παίκτης που εργάζεται σκληρά, μπορεί να πιέσει στο γήπεδο και να έχει το νου του στο σκοράρισμα». Ο Γιάννου σκόραρε για πρώτη φορά με την Αυστραλία στη νίκη με 4-0 επί του Κουβέιτ τον Οκτώβριο.

Έτσι ο Γιάννου θα είναι ο δεύτερος ομογενής ποδοσφαιριστής που θα μετάσχει στη διοργάνωση με τα «χρώματα» της Αυστραλίας, αφού ο Γκράχαμ Άρνολντ έχει καλέσει στην αποστολή και τον επιθετικό της Περθ Γκλόρι, Κρις Οικονομίδη.



Ηλιόπουλος για ΑΕΚ: «Γίνεται ευρωπαϊκό κλαμπ – Θέλω να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο»
Ηλιόπουλος για ΑΕΚ: «Γίνεται ευρωπαϊκό κλαμπ – Θέλω να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο»
GBL: Με παρουσία του Νίκου Γκάλη το Άρης – Πανιώνιος
GBL: Με παρουσία του Νίκου Γκάλη το Άρης – Πανιώνιος
ΠΑΟΚ: Ευχαρίστησε τον κόσμο με τη Μπιλμπάο, διαθέσιμα τα εισιτήρια για το Μαρούσι
ΠΑΟΚ: Ευχαρίστησε τον κόσμο με τη Μπιλμπάο, διαθέσιμα τα εισιτήρια για το Μαρούσι
Παναθηναϊκός: Με τους γνωστούς απόντες η προπόνηση
Παναθηναϊκός: Με τους γνωστούς απόντες η προπόνηση
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved