Γκαλίτσιος – Σιώπης: «Με την Σπάρτη στην Α’ Εθνική»

Γκαλίτσιος – Σιώπης: «Με την Σπάρτη στην Α’ Εθνική»

Οι Αλέξανδρος Γκαλίτσιος και Δημήτρης Σιώπης, μικρότερα αδέλφια των Γιώργου Γκαλίτσιου και Μανώλη Σιώπη μιλούν αποκλειστικά στο Onsports για την επιτυχία της Σπάρτης και την άνοδό της στη Football League.

Βρέθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι στην Σπάρτη στο νέο ξεκίνημα που έκανε με στόχο την άνοδό της στη Football League. Οι ίδιοι και η διοίκηση δικαιώθηκαν με την επιλογή τους, καθώς ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της επιτυχίας του συλλόγου.

Το όνομά τους θυμίζει αρκετά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλέξανδρος Γκαλίτσιος είναι ο μικρός αδελφός του Γιώργου που έκανε καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πλέον βρίσκεται στο Βέλγιο με μεγάλη επιτυχία.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σιώπης είναι ο μικρός αδελφός του Μανώλη που αγωνίζεται στον Πανιώνιο και έχει δείξει πως το μέλλον του ανήκει.

Οι δύο τους μίλησαν αποκλειστικά στο Onsports για τη σπουδαία πορεία της ομάδας, το μέλλον, αλλά και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο όμιλος της Σπάρτης ήταν πολύ δύσκολος, αλλά η ομάδα έφτασε στο στόχο της. Ποιο ήταν το μυστικό;
 
Γκαλίτσιος: «Πιστεύω πως σαν ομάδα ήμασταν μία οικογένεια από την αρχή της χρονιάς. Είναι σπάνιο να βλέπεις όλους τους παίκτες να πίνουν καφέ μαζί για παράδειγμα. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο. Το καλό κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας, ήταν και αυτό που μας βοήθησε για να φτάσουμε στην άνοδο»

Σιώπης: «Ήμασταν ομάδα και εκτός και εντός γηπέδου για αυτό πήραμε την άνοδο. Βέβαια υπήρχε και πολύ σκληρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα. Ήμασταν από τις λίγες ομάδες που ξεκίνησαν εντελώς από το μηδέν. Με πολλή δουλειά όμως, καταφέραμε να φτιάξουμε πολύ δυνατή ομάδα».

Τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας να επιλέξετε την Σπάρτη;

Γκαλίτσιος: «Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής. Είχαμε συνεργαστεί πριν από δύο χρόνια για περίπου έξι μήνες. Μόλις μου είπε για την πρόταση και την παρουσία του Γιαννακόπουλου στην Σπάρτη ήξερα πως εδώ έπρεπε να παίξω και όλο αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δεν το σκέφτηκα καθόλου και δικαιώθηκα».

Σιώπης: «Βέβαια, η παρουσία του Γιαννακόπουλου έπαιξε σημαντικό ρόλο. Από τις αρχές που είχα μιλήσει με τη διοίκηση με πίστεψαν και με ήθελαν. Δικαιώθηκα πλήρως που ήρθα εδώ».

Τη νέα σεζόν στόχος είναι η άνοδος;

Γκαλίτσιος: «Πιθανολογώ πως θα μείνουμε αρκετοί ποδοσφαιριστές από πέρυσι. Δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε. Πρέπει να ξεκινήσουμε με στόχο να σωθούμε γρήγορα και μετά να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Αν τον Δεκέμβρη είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις θα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σιώπης: «Δεν μπορώ να πω τώρα κάτι τέτοιο ακόμα. Θα δούμε με τις κινήσεις του καλοκαιριού και μέσα από τη σκληρή δουλειά όλα μπορούν να γίνουν. Θα πάμε για την καλή πορεία και θα προσπαθήσουμε για ότι καλύτερο. Αν έρθει η άνοδος είναι καλοδεχούμενη».

Ποιος είναι ο μακρινός σας στόχος σε βάθος πενταετίας;

Γκαλίτσιος: «Θέλω προς το παρόν να μείνω στην Σπάρτη. Από εκεί και πέρα, όλοι οι ποδοσφαιριστές κοιτούν να πάνε ψηλά. Θέλω να παίξω στην Σπάρτη και γιατί όχι και σε υψηλότερο επίπεδο. Το ιδανικό, θα ήταν να παίξω με την Σπάρτη στην πρώτη κατηγορία».

Σιώπης: «Αν μείνω στην ομάδα και του χρόνου και με όσα ακούγονται από τον κ. Γιαννακόπουλο το όνειρό μου είναι να αγωνιστώ στην Α’ Εθνική με την ομάδα και γιατί όχι και στην Ευρώπη;»

Τα αδέλφια σας έχουν βρει το δρόμο τους στο ποδόσφαιρο. Σας δίνουν συμβουλές για να μπορέσετε και εσείς να τους φτάσετε;

Γκαλίτσιος: «Η συμβουλή που μου δίνει προσωπικά, είναι να μη βιάζομαι. Να κοιτάω βήμα – βήμα όπως έκανε και αυτός. Από εκεί και πέρα σίγουρα πρέπει να υπάρχει υπομονή και σκληρή δουλειά. Όποιος δουλεύει ανταμείβεται».

Σιώπης: «Είναι παράδειγμα για εμένα, γιατί ό,τι  κατάφερε το έκανε με σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σίγουρα υπάρχει και το ταλέντο. Οι συμβουλές που μου δίνει αφορούν την εμπειρία του στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να φτάσω το επίπεδό του».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη για τους στόχους της ομάδας και της πόλης. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

Γκαλίτσιος: «Θεωρώ ότι είναι ηγέτης της ομάδας. Δεν περίμενα να είναι τόσο απλός άνθρωπος. Μας φέρθηκε πολύ καλά και στο δείπνο μας χαιρέτησε έναν προς έναν. Έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη όλα αυτά που είπε. Ελπίζω να ξεκινήσει από το καλοκαίρι η διαδικασία και η ομάδα μαζί του είμαι σίγουρος πως θα φτάσει πολύ ψηλά».

Σιώπης: «Εγώ άκουσα όχι μόνο για την ομάδα, αλλά και για την πόλη. Αυτό είναι σημαντικό για όλη την τοπική κοινωνία. Πρώτα πρέπει να γίνει το γήπεδο. Αν έχεις το γήπεδό σου, δουλεύεις διαφορετικά και έχεις άλλους στόχους και βλέψεις. Ελπίζω να γίνει οσο γρηγορότερα γίνεται για να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ η ομάδα».



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved