Αρσάβιν: «Έπαιξα μέτρια»

Αρσάβιν: «Έπαιξα μέτρια»

Μέτρια χαρακτηρίζει τη φετινή σεζόν του με την Άρσεναλ ο Αντρέι Αρσάβιν.

Ο Ρώσος, που βρίσκεται στην αγγλική ομάδα από το 2009, έκανε την 100η του εμφάνιση με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» στον αγώνα ενάντια στη Λίβερπουλ, για την 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Την πρώτη φορά που ο Αρσάβιν αντιμετώπισε τους «the reds», κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές, προσφέροντας στην ομάδα του την ισοπαλία με 4-4 μέσα στο Άνφιλντ. Το παιχνίδι υπ’ αριθμόν «100» για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή έληξε επίσης με ισοπαλία, αυτή τη φορά στο Έμιρεϊτς και με τον ίδιο να αγωνίζεται μόλις επί τριάντα λεπτά. Και αν το αποτέλεσμα της 21ης Απριλίου του 2009 είχε φέρει κύματα ενθουσιασμού στους κύκλους των λονδρέζων, το 1-1 της 17ης Απριλίου του 2011, προκαλεί μάλλον απογοήτευση.

Για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, οι 100 αγώνες μέσα σε δυόμιση χρόνια φαίνονται λίγα και παραδέχεται στην ιστοσελίδα football.sport-express.ru πως περίμενε να έχει πολύ περισσότερες συμμετοχές, ενώ την πορεία του ως τώρα την αξιολογεί ως «κανονική».

«Ο βασικός μου στόχος είναι να κερδίσω κάποιον τίτλο με την ομάδα μου. Το να φτάσουμε τη Μάντσεστερ που βρίσκεται έξι βαθμούς μπροστά αυτή τη στιγμή, φυσικά είναι πολύ δύσκολο, όμως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποσπάσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους αγώνες που ακολουθούν και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στον βαθμολογικό πίνακα θα το δούμε στο τέλος. Η φιλοσοφία μου είναι, κάνε αυτό που πρέπει, και ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει», δηλώνει ο Αρσάβιν.

Για τον αγώνα της Κυριακής, με τα δύο γκολ να μπαίνουν στις καθυστερήσεις, εξηγεί πως «Μπορεί το τέλος του παιχνιδιού να είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τους θεατές, όχι όμως και για εμάς. Όταν σκοράρεις στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, πρέπει να παίξεις πολύ συγκεντρωμένα για να διατηρήσεις το προβάδισμα, κάτι που εμείς δυστυχώς δεν τα καταφέραμε», ενώ για τα επιπλέον λεπτά των καθυστερήσεων που έδωσαν την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να ισοφαρίσει στο 102’, το σχόλιο ήταν «Μόνο ο διαιτητής μπορεί να αποφασίσει πότε θα σφυρίξει τη λήξη. Άλλωστε, χάθηκε πολύς χρόνος παιχνιδιού στον τραυματισμό του Κάραγκερ».

Την δική του μειωμένη απόδοση, χαρακτηρίζει ως «προσωρινό φαινόμενο» και αδιαφορεί για τους επικριτές του, ενώ όταν καλείται να βαθμολογήσει τη σεζόν, λέει: «Πιστεύω πως έπρεπε να είχαμε κερδίσει το Λιγκ Καπ. Νομίζω πως το χαρίσαμε οι ίδιοι στον αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα, παλεύουμε ακόμα, αν και είναι αρκετά δύσκολο. Γενικά, δεν μπορώ να βαθμολογήσω τη σεζόν: είχαμε καλά παιχνίδια και κάποια όχι και τόσο. Προσωπικά, θεωρώ πως έπαιξα μέτρια».

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά, για τον ίδιο και για την Άρσεναλ, όπου και σκοπεύει να παραμείνει.



Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Καθυστερεί η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδης
Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Καθυστερεί η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδης
ΟΦΗ: Η αποστολή για τον «τελικό» με τον Άρη
ΟΦΗ: Η αποστολή για τον «τελικό» με τον Άρη
Καραλής από καρδιάς: «Έχω την αγάπη της Ελλάδας – Βράζει το αίμα του, θέλω παγκόσμιο ρεκόρ»
Καραλής από καρδιάς: «Έχω την αγάπη της Ελλάδας – Βράζει το αίμα του, θέλω παγκόσμιο ρεκόρ»
Δεύτερος στον κόσμο ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6,05μ.
Δεύτερος στον κόσμο ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 6,05μ.
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved