Calciopolis: Έπεσε… η ποινή του Μότζι!
Κατά τρία χρόνια μειώθηκε η ποινή του πρώην γενικού διευθυντή της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο Calciopolis που συντάραξε την Ιταλία, το 2006.
Ο πρώην παράγοντας της «Μεγάλης Κυρίας» είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών, ενώ στην έφεση που κατέθεσε, η ποινή… έπεσε στα 2 χρόνια και τέσσερις μήνες για την κατηγορία της συνωμοσίας, ενώ παραγράφηκε αυτή για το αδίκημα της αθληγτικής απάτης. Πάντως, ο Λουτσιάνο Μότζι δεν έδωσε το «παρών» στην ανακοίνωση της απόφασης της έφεσης.
Παράλληλα, μαζί με την υπόθεση του Ιταλού παράγοντα, εκδικάστηκαν και αυτή του αρχιδιαιτητή, Πιερλουίτζι Παϊρέτο, που καταδικάστηκε για δύο χρόνια, τον Ινοτσέντζο Ματσίνο, πρώην αντιπροέδρου της ιταλικής Ομοσπονδίας, ο οποίος καταδικάστηκε για δύο χρόνια.
Καταδίκη για ένα χρόνο επιβλήθηκε στον πρώην διαιτητή, Μόργκαν ντε Σάνκτις, 10 μήνες στους πρώην ρέφερι Αντόνιο Ντατίλο και Πάολο Μπερτίνι, ωστόσο, παρέμεινε η ποινή των τριών ετών και οκτώ μηνών για τον αρχιδιαιτητή Πάολο Μπέργκαμο.
Τέλος, ο Κλαούντιο Λοτίτο, πρόεδρος της Λάτσιο, αλλά και οι επικεφαλής της Φιορεντίνα, Ντιέγκο και Αντόνιο ντε λα Βάλε απαλλάχθηκαν των κατηγοριών τους.