Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: «Ομόφωνη απόφαση σε συγκινησιακό κλίμα»

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: «Ομόφωνη απόφαση σε συγκινησιακό κλίμα»

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας εξέδωσε Δελτίο Τύπου για την ομόφωνη απόφαση για την έγκριση του σχεδίου της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Αναλυτικά:

«Με ομόφωνη απόφαση επί της αρχής του σχεδίου για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, μετά από ονομαστική ψηφοφορία των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από κατοίκους, οπαδούς της ομάδας αλλά και δημοσιογράφους, πραγματοποιήθηκε σε πανυγηρικό και έντονα συγκινησιακό κλίμα η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην πόλη μας. Η εξαιρετική παρουσίαση των σχεδίων από τους εκπροσώπους της εταιρίας που έχουν αναλάβει τον συντονισμό του έργου, κ.κ Κυρατσού και Ανδριόπουλο ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους και απέσπασε θετικά σχόλια από όλους.

Η Δήμαρχος της πόλης κα Ευτυχία Γαϊτανα - Αποστολάκη κατά την έναρξη της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είπε : «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταγραφεί ως μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για το Δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή η ΑΕΚ να γυρίσει σπίτι της».

Την έναρξη της παρουσίασης του νέου γηπέδου , έκανε ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης : «Για εμένα δεν εννοείται ΑΕΚ χωρίς Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς ΑΕΚ. Επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Θέλουμε να χτίσουμε και πάλι το σπίτι της ΑΕΚ. Θέλουμε να δώσουμε ζωή στην περιοχή, να φέρνουμε 1 εκ. κόσμο το χρόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Κυριακές μας πρέπει να επιστρέψουν και πάλι εδώ που τις ζήσαμε. Εδώ που μεγαλώσαμε. Από εσάς θέλω να ξέρω αν είστε δίπλα μας. Ζητάω την ομόφωνη έγκριση από εσάς για να ξέρω αν η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι και πάλι μαζί. » ανέφερε στον χαιρετισμό του.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο : «Θέλω να μάθω αν είστε μαζί μας όλοι σας. Αν όλες οι παρατάξεις, όχι απλά ανέχονται την ΑΕΚ, αλλά επιθυμούν την επιστροφή της. Είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σας και θέλω την ειλικρινή απάντησή σας, χωρίς σκοπιμότητες. Περιμένω τις ξεκάθαρες θέσεις σας».

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε ένα συνδυασμό παράδοσης και τεχνολογίας. Είναι μια ιστορική μνήμη προσαρμοσμένη στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Πρόκειται για έργο που επιτρέπει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις και πολιτιστικά δρώμενα. Είναι ένα έργο με αμφίπλευρα οφέλη για την ΑΕΚ και το Δήμο. «ανέφερε ο κ. Θανάσης Κυρατσούς.

Στην παρουσίαση τονίστηκε η συνολική αναβάθμιση της περιοχής του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος λόγω της αστικής ανάπλασης και των υποδομών που θα δημιουργηθούν αλλά και η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας με την κατασκευή του προβλεπόμενου Μουσείου. Επίσης σημαντικό όφελος για τον Δήμο μας θα είναι η αύξηση των εσόδων μέσω των Δημοτικών Τελών μετά την ανέγερση του γηπέδου καθώς και οι νέες θέσεις εργασίας που θα υπάρξουν. Τονίστηκε ότι το έργο είναι απόλυτα σύμφωνο με τους ισχύοντες συντελεστές δόμησης και κάλυψης της περιοχής.
«Είμαι ευτυχής που είμαι εδώ και το ζω όλο αυτό. Ζητώ ενότητα από τον κόσμο της ομάδας που πρέπει να στηρίξει το έργο και από το Δήμο που θα έχει μεγάλα οφέλη από το έργο» είπε Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, κ. Κοτσάτος στην ομιλία του.

Μετά την παρουσίαση, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος Ευτυχία Γαϊτανά - Αποστολάκη τόνισε : «Μ' αυτό το πλάνο, πιστεύω ότι Δήμος και ΑΕΚ μπορούν να πορευτούν μαζί. Είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι υπάρχει θέληση συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, προσφοράς σ' αυτήν και αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού που ζει στην πόλη μας.

Η παρουσία της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια με τους όρους που παρουσιάστηκε σήμερα, είμαι σίγουρη ότι θα δώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη μας, υπεραξία στις περιουσίες και τις επιχειρήσεις των συμπολιτών μας.

Η ΑΕΚ και η Νέα Φιλαδέλφεια δεν μπορούν να είναι χώρια. Μας παρουσιάστηκε ένα σχέδιο που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει. Είναι ένα έργο παγκόσμιας πρωτοτυπίας που θα μετατρέψει την περιοχή μας σε κόμβο αθλητισμού, ιστορίας και πολιτισμού, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, είναι ένα έργο που αποδεικνύει ότι η ΑΕΚ θα γίνει βασίλισσα ξανά».

Ιδιαίτερα τιμητικές οι παρουσίες σημαντικών παραγόντων και παλαιμάχων της ΑΕΚ. Μεταξύ τους οι κ.κ. Ντούσαν Μπάγιεβιτς, Γιώργος Μελισσανίδης, Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας, Βασίλης Δημητριάδης, Ακης Ζήκος, Λάκης Νικολάου κ.α»...

Μπάσιμο του Epsilon για τις «άστεγες» ΠΑΕ
Μπάσιμο του Epsilon για τις «άστεγες» ΠΑΕ
Πλήρως επιτυχημένη η Sponsors Day της PAO BC Academy (photos+video)
Πλήρως επιτυχημένη η Sponsors Day της PAO BC Academy (photos+video)
ΠΑΕ Απόλλων: «Μπορείτε και πάλι να είστε υπερήφανοι για την ομάδα σας»
ΠΑΕ Απόλλων: «Μπορείτε και πάλι να είστε υπερήφανοι για την ομάδα σας»
Σοκ για την Μαρσέιγ εν όψει Σάλτσμπουργκ (photos)
Σοκ για την Μαρσέιγ εν όψει Σάλτσμπουργκ (photos)

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: «Ομόφωνη απόφαση σε συγκινησιακό κλίμα»


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης