Πρόστιμο «μαμούθ» σε διαιτητή!
Με 70 εκατ. ευρώ πρόστιμο τιμώρησε αστικό δικαστήριο της Βραζιλίας την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας καθώς και τον πρώην διαιτητή ‘Εντιλσον Περέιρα ντε Καρβάλιο για σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια που είδε το φως της δημοσιότητας το 2005.
Τότε το βραζιλιάνικο περιοδικό «Veja», είχε αποκαλύψει ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν μέλος κυκλώματος που έστηνε παιχνίδια. «Εγκέφαλος» μάλιστα ήταν η διαβόητη «Mafia do Apito» για λογαριασμό της οποίας ο Περέιρα είχε βοηθήσει να έρθουν προκαθορισμένα αποτελέσματα σε 11 ματς.
Η Κορίνθιανς τελικά εκείνη τη χρονιά πήρε τον τίτλο, αφού τα παιχνίδια που είχε χάσει εξαιτίας του διαιτητή, επαναλήφθηκαν, τα κέρδισε και κατέκτησε το πρωτάθλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περέιρα τότε αποδέχτηκε την ενοχή του, με την υπόθεση ωστόσο να βρίσκει το δρόμο προς την αστική δικαιοσύνη μετά από σχεδόν έξι χρόνια.
Σύμφωνα με το «The Associated Press» που μετέδωσε την είδηση, ο δικαστής έλαβε την απόφαση, βασιζόμενος στους νόμους περί προστασίας των καταναλωτών, ενώ θεώρησε συνυπεύθυνη και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, η οποία δεν κατάφερε να αποτρέψει το σκάνδαλο.
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσα ακριβώς χρήματα θα πληρώσει ο διαιτητής και πόσα η ομοσπονδία, ωστόσο δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως θα υπάρξει έφεση από τους εμπλεκόμενους με τους οποίους προσπάθησε να επικοινωνήσει το συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων για κάποιο σχόλιο, μα κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.