Φέργκιουσον: «Ντε Χέα όπως... Σμάιχελ»!
Την πίστη του στις δυνατότητες του Νταβίντ Ντε Χέα παρά τις γκέλες στις οποίες υπέπεσε στις πρώτες του εμφανίσεις με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξέφρασε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ο οποίος… τόλμησε να συγκρίνει τον νεαρό Ισπανό με τον Πίτερ Σμάιχελ!
«Αυτό που είπα στον Νταβίντ στο ημίχρονο ήταν “καλώς όρισες” στο αγγλικό ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο πολύπειρος Σκωτσέζος τεχνικός, για να συμπληρώσει όσον αφορά στο γκολ που δέχθηκε ο Ντε Χέα κόντρα στη Γουέστ Μπρόμιτς στην πρεμιέρα της Premier League:
«Δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποτρέψει. Ίσως να έφταιξε η έλλειψη συγκέντρωσής του. Νομίζω πως ήταν καλή εμπειρία γι’ αυτόν, διότι, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όταν κάποιος έρχεται από το εξωτερικό χρειάζεται χρόνος ώστε να προσαρμοστεί».
Στη συνέχεια ο Φέργκιουσον δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις πρώτες ημέρες του Πίτερ Σμάιχελ στο «Ολντ Τράφορντ»:
«Το πρώτο του ματς ήταν μία βροχερή Τετάρτη, κόντρα στη Γουίμπλετον. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ γι΄ αυτόν. Το επόμενο παιχνίδι του ήταν με αντίπαλο τη Λιντς και τότε δέχθηκε ένα φτηνό γκολ. Παρ’ όλα αυτά, στη συνέχεια έγινε ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Ντε Χέα είναι μόλις 20 χρονών κι αυτό που πρέπει να πω είναι πως έχει πολλή δουλειά μπροστά του», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του 69χρονου τεχνικού.