Μουντιάλ 2022 - Καμερούν-Σερβία 3-3: Ματσάρα χωρίς νικητή (videos)
EPA/Tolga Bozoglu, ΑΜΠΕ

Μουντιάλ 2022 - Καμερούν-Σερβία 3-3: Ματσάρα χωρίς νικητή (videos)

Μουντιάλ 2022: Ντέρμπι χωρίς νικητή ήταν η αναμέτρηση του Καμερούν με τη Σερβία, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 3-3, παίρνοντας τον πρώτο τους βαθμό στον όμιλο.

Απίστευτες συγκινήσεις και συναισθήματα πρόσφεραν οι δύο ομάδες στην έναρξη της 2ης αγωνιστικής για τον 7ο όμιλο, στο πιο «χορταστικό» ματς του Μουντιάλ 2022. Πλέον, με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού, οι Σέρβοι θα πρέπει να νικήσουν την Ελβετία στην τελευταία αγωνιστική για να ελπίζουν, ενώ οι Αφρικανοί, που έχουν επίσης έναν βαθμό, πιθανότατα θα μείνουν εκτός συνέχειας, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις τους στον όμιλο ολοκληρώνονται με αντίπαλο την Βραζιλία.

Τα τέρματα της Σερβίας σημείωσαν οι Πάβλοβιτς (45+1’), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45+3’) και Μίτροβιτς (53’), ενώ οι Καμερουνέζοι προηγήθηκαν με τον Καστελέτο στο 29ο λεπτό, μείωσαν με τον Αμπουμπακάρ (63’) και ισοφάρισαν με τον Τσούπο Μοτίνγκ (66’).

Δυναμική εκκίνηση

Η Σερβία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 11’ με τον Μίτροβιτς, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και έξι λεπτά αργότερα, ο άσος της Φούλαμ δεν στόχευσε σωστά σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Στα επόμενα λεπτά, οι Καμερουνέζοι κατάφεραν να ισορροπήσουν τον αγώνα και μάλιστα, λίγο πριν το ημίχρονο, οι Αφρικανοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε μία φάση με έντονο «ελληνικό» στοιχείο. Ήταν το 29ο λεπτό, όταν ο Κουντέ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ενκουλού πήρε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι, ο Καστελέτο με προβολή έγραψε το 1-0 για το Καμερούν.

Τα «Αδάμαστα Λιοντάρια» έφτασαν μία «ανάσα» από το δεύτερο τέρμα τους πριν από το ημίχρονο, χάνοντας διπλή ευκαιρία με τον Πιέρ Κουντέ. Ο μέσος του Ολυμπιακού έκλεψε από τον Λούκιτς στη μεσαία γραμμή, έφτασε απέναντι στον Μιλίνκοβιτς, ο Σέρβος απέκρουσε το σουτ του, ενώ το δεύτερο πλασέ που έκανε, πέρασε άουτ.

Μυθική ανατροπή

Από την στιγμή που οι Σέρβοι δεν δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα, μπόρεσαν να σημειώσουν μία τρομερή ανατροπή στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 45+1’ ο Τάντιτς εκτέλεσε το φάουλ από τον άξονα και ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας του Καμερούν έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Ωστόσο, οι Βαλκάνιοι δεν είχαν «πει» την τελευταία τους λέξη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς έκανε την ολική ανατροπή. Ο διεθνής φορ πήρε τη μπάλα από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Επασί και διαμόρφωσε το 2-1.

Πήρε «αέρα» δύο τερμάτων η Σερβία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους «πλάβι» να έχουν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς μπόρεσε και πήρε προβάδισμα δύο γκολ, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να δίνει τη δεύτερη ασίστ του.

Ήταν το 53ο λεπτό, όταν οι Βαλκάνιοι άλλαξαν υποδειγματικά τη μπάλα μέσα στην περιοχή των Καμερουνέζων, ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα στον άξονα, με τον Μίτροβιτς να διαμορφώνει το 3-1.

Απίστευτη επιστροφή των Αφρικανών

Όμως, οι Καμερουνέζοι είχαν την απάντηση και μάλιστα το έκαναν με τον ίδιο… τρόπο. Αρχικά, στο 63’ ο Αμπουμπακάρ, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, μείωσε 3-2, φεύγοντας στο όριο στην «πλάτη» της άμυνας της Σερβίας και με τρομερό «σκαφτό» πλασέ νίκησε τον Μιλίνκοβιτς.

Μάλιστα, στο 66’ ο ίδιος παίκτης ήταν ο πρωταγωνιστής στο γκολ της ισοφάρισης (3-3). Σε μία φάση «καρμπόν» με το τέρμα που σημείωσε, έφυγε στην κόντρα, την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον άξονα στον Έριξ Μαξίμ Τσούπο - Μοτίνγκ και αυτός με πλασέ σε κενή εστία έφερε τον αγώνα στα ίσια.

Στο 76ο λεπτό, ο Μίτροβιτς απέτυχε να σκοράρει στο τετ-α-τετ με τον Επασί ν' απομακρύνει την μπάλα, ενώ στο 89’ ο Σέρβος επιθετικός έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καμερουνέζου τερματοφύλακα, στις τελευταίες σημαντικές φάσεις του ματς.

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ): Επασί, Φαϊ, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Ανγκισά (81’ Γκουέ), Κούντε (67’ Οντούα), Ονγκλά (55’ Αμπουμπακάρ), Μπεμό (81’ Ενκουντού), Εκαμπί (67’ Μπασογκόγκ), Τσούπο-Μοτίνγκ.

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78’ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56’ Στεφάν Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Μαξίμοβιτς, Λούκιτς, Κόστιτς (92’ Τζούριτσιτς), Τάντιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (79’ Γκρούγιτς), Αλεξάνταρ Μίτροβιτς.



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved