Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια πρόκρισης σε πέμπτο κι έκτο όμιλο και οι ισοβαθμίες

Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια πρόκρισης σε πέμπτο κι έκτο όμιλο και οι ισοβαθμίες

Μουντιάλ 2022: Έμπλεξαν τα πράγματα σε πέμπτο κι έκτο όμιλο μετά τα ματς της Κυριακής και κυρίως των νικών που πέτυχαν η Κόστα Ρίκα και το Μαρόκο.

Στον πέμπτο όμιλο η Κόστα Ρίκα έκανε την έκπληξη και νίκησε την Ιαπωνία 1-0, ενώ το ντέρμπι Ισπανία-Γερμανία έληξε 1-1 και τα «πάντσερ» συνεχίζουν να διατηρούν ελπίδες.

Η Κροατία και το Μαρόκο στον έκτο όμιλο πήραν κεφάλι. Το Βέλγιο είναι με την πλάτη στον τοίχο, ενώ ο Καναδάς είπε αντίο.

Ας δούμε τα σενάρια πρόκρισης στους δύο ομίλους και αρχικά στον πέμπτο. Δείτε πρώτα εδώ τα αποτελέσματα και τις βαθμολογίες.

Ισπανία: Παίζει με την Ιαπωνία και θέλει νίκη για να περάσει και πρώτη ή ισοπαλία. Ακόμα και με το «Χ» μπορεί να είναι πρώτη, αρκεί να μην νικήσει η Κόστα Ρίκα τη Γερμανία. Με ήττα από την Ιαπωνία επίσης μπορεί να περάσει στους «16». Πάλι αρκεί να μην νικήσει η Κόστα Ρίκα τη Γερμανία ή τα «πάντσερ» να μην νικήσουν βάζοντας 8-9 γκολ στην Κόστα Ρίκα. Γι’ αυτό το 7-0 των Ισπανών στην πρεμιέρα παίζει ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι στη FIFA μετράει η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση κι έπειτα το αποτέλεσμα στο ματς μεταξύ των ομάδων.

Ιαπωνία: Με νίκη επί της Ισπανίας περνάει. Με ισοπαλία θέλει «Χ» και στο ματς της Κόστα Ρίκα με τη Γερμανία. Γιατί η Κόστα Ρίκα είναι στο 1-7 τώρα και δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά. Με «Χ» στο Ισπανία-Ιαπωνία, οι Ασιάτες περνούν αν φέρουν 1-1 και η Γερμανία νικήσει, αλλά με 1-0. Θα έχουν και οι δυο 3-3 και θα μετράει το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Κόστα Ρίκα: Περνάει με νίκη επί της Γερμανίας και ήττα της Ιαπωνίας, όπως περνάει και με «Χ», αν χάσουν οι Ασιάτες. Τα επτά γκολ που δέχθηκαν από την Ισπανία τους τελειώνουν από κάθε ισοβαθμία ουσιαστικά.

Γερμανία: Με νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα, θέλει ήττα της Ιαπωνίας. Με ήττα της Ισπανίας, όπως αναφέραμε, θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ στην Κόστα Ρίκα. Οι Ισπανοί είναι στο 8-1 και οι Γερμανοί στο 2-3. Με «Χ» της Ιαπωνίας που είναι στο 2-2, η Γερμανία θέλει να μην μπουν γκολ στο άλλο ματς. Να μείνει στο 2-2 η Ιαπωνία και να μην πάει στο 3-3, 4-4. Διαφορετικά, θα πρέπει να νικήσει την Κόστα Ρίκα με 2 γκολ διαφορά. Που δεν είναι δύσκολο.

Έκτος όμιλος

Κροατία: Με νίκη κόντρα στο Βέλγιο περνάει πρώτη, με ισοπαλία θα πρέπει να μην νικήσει το Μαρόκο τον αδιάφορο κι απογοητευμένο πλέον Καναδά. Μένει εκτός φυσικά αν χάσει από το Βέλγιο και νικήσει το Μαρόκο τον Καναδά.

Μαρόκο: Με νίκη ή και με ισοπαλία κόντρα στον Καναδά περνάει. Θα πάει στη χειρότερη στους 5 βαθμούς κι εκεί δεν μπορούν να φτάσουν μαζί Κροατία (4.β) και Βέλγιο (3 β.)που παίζουν μεταξύ τους. Αν χάσει από τον Καναδά, θέλει νίκη της Κροατίας, διότι με το Βέλγιο μπλέκει στη διαφορά. Αν νικήσουν οι Βέλγοι τους Κροάτες. Η ομάδα του Μόντριτς τώρα είναι στο +3, το Μαρόκο στο +2 και το Βέλγιο στο -1.

Βέλγιο: Κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη επί της Κροατίας περνάει. Με ισοπαλία μάλλον μένει έξω, αφού είναι στο -1 και το Μαρόκο στο +2, εκτός κι αν ο Καναδάς νικήσει τους Αφρικανούς με τρία και τέσσερα γκολ διαφορά. Πράγμα δύσκολο.

Τα κριτήρια κατάταξης

Πόντοι σε όλους τους αγώνες

Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες

Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες

Αν ισοβαθμήσουν περισσότερες από δύο ομάδες στο ίδιο γκρουπ μετά τα τρία πρώτα κριτήρια, η κατάταξη διαμορφώνεται με βάση τα εξής:

Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Καλύτερη διαφορά τερμάτων στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα)

ΚλήρωσηΜεταγραφές: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Αντάμα Κεϊτά - Η κορυφαία μεταγραφή ξένου παίκτη στο χάντμπολ!
Μεταγραφές: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Αντάμα Κεϊτά - Η κορυφαία μεταγραφή ξένου παίκτη στο χάντμπολ!
Euroleague: Για δύο χρόνια στη Μακάμπι ο Τζόρνταν Λόιντ
Euroleague: Για δύο χρόνια στη Μακάμπι ο Τζόρνταν Λόιντ
Χάντμπολ: Ο Πελεκίδης συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ
Χάντμπολ: Ο Πελεκίδης συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός: Ο Μαρτίν νέος υποψήφιος για τη θέση του αριστερού μπακ
Παναθηναϊκός: Ο Μαρτίν νέος υποψήφιος για τη θέση του αριστερού μπακ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved