Μουντιάλ 2022: Μετακόμισε Κατάρ η Premier League! - Το απόλυτο Κατάρ και Σαουδική Αραβία
EPA/NEIL HALL

Μουντιάλ 2022: Μετακόμισε Κατάρ η Premier League! - Το απόλυτο Κατάρ και Σαουδική Αραβία

Μουντιάλ 2022: Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου έχει και τους περισσότερους μουντιαλικούς. Το απίθανο στατιστικό για Κατάρ και Σαουδική Αραβία.

Premier League. Το πιο ακριβό πρωτάθλημα του κόσμου.

Το πιο συναρπαστικό, το καλύτερο. Το πρωτάθλημα φυσικά που μαζεύει σε ένα μεγάλο ποσοστό την αφρόκρεμα των ποδοσφαιριστών. Ε, αυτό θα έχει και τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ του Κατάρ. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Περισσότερες από δώδεκα… ομάδες της Premier League θα παίξουν στο Κατάρ. Συνολικά, 135 ποδοσφαιριστές από συλλόγους της Αγγλίας θα είναι στην Ασία.  Πάνω από 12 ενδεκάδες! Απίστευτο. Μετακομίζει στο Κατάρ η Premier League.

Φυσικά, στη δεύτερη θέση δεν υπάρχει έκπληξη. Είναι το ισπανικό πρωτάθλημα. Η La Liga, για πολλούς, το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει σχεδόν εννέα ενδεκάδες στο Μουντιάλ. Συνολικά, 86 παίκτες. Όπως δεν υπάρχει και κάποια έκπληξη στην πρώτη πεντάδα. Είναι τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και του κόσμου. 

1.Premier League 135

2.La Liga  86

3.Bundesliga 81

4.Serie A  71

5.Ligue 1  58

Το απόλυτο οι Άραβες

Πάμε και σε ένα ακόμα απίθανο στατιστικό. Που έχει φυσικά λογική, αλλά όπως και να είναι, προκαλεί εντύπωση. Στην Ευρώπη σπάνια εμπιστεύονται παίκτες από την Μέση Ανατολή. Η εθνική του Κατάρ, αν γινόταν σε άλλη ήπειρο ή ακόμα και χώρα, το Μουντιάλ, μπορεί να μην ήταν παρούσα. Η Σαουδική Αραβία, αντίθετα, έχει δώσει το παρών και σε άλλες διοργανώσεις. 

Σε κάθε περίπτωση, παίκτες από τις συγκεκριμένες χώρες δεν παίζουν σε πρωταθλήματα εκτός συνόρων. Τόσο στο Κατάρ, όσο και στη Σαουδική Αραβία, λοιπόν, οι 26 παίκτες που κλήθηκαν για το Μουντιάλ, παίζουν όλοι στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη, παράλληλα, είναι γνωστό, ότι οι καλύτεροι Άγγλοι ποδοσφαιριστές σπάνια φεύγουν από το νησί.

Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, πολύ το χρήμα, διεκδικούν κάθε χρόνο τους τίτλους στην Ευρώπη, οπότε δεν θα πάει ένας Άγγλος εύκολα στην Ισπανία ή την Ιταλία. Έτσι, από τους 26 των «λιονταριών», οι 25 παίζουν στην Premier League.

Αναλυτικά οι κορυφαίες εθνικές, που οι παίκτες τους (από του 26 του ρόστερ που δικαιούνται) αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα:

1.Κατάρ 26

2.Σαουδική Αραβία  26

3.Αγγλία 25

4.Γερμανία 20

5.Ισπανία 18

6.Μεξικό 16

Στον αντίποδα υπάρχουν και τρεις εθνικές ομάδες, οι οποίες στο ρόστερ των 26 που ανακοίνωσαν δεν έχουν παίκτη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι παίκτες βγάζουν το ψωμί τους σε άλλες χώρες. Και οι τρεις έχουν την εξήγησή τους. Η μία είναι από την Αφρική και συγκεκριμένα η Σενεγάλη. Οι περισσότεροι παίζουν Γαλλία και Βέλγιο. Από τη στιγμή που τα πρωταθλήματα δεν είναι δυνατά στην Αφρική, θα περίμενε κανείς κι άλλες εθνικές, αλλά οι υπόλοιπες έχουν έστω κι έναν στους 26, να παίζει εντός συνόρων.

 Οι Καναδοί αγωνίζονται ως επί το πλείστον στο MLS και την Ευρώπη (ανάμεσά τους και ο Κορνέλιους του Παναιτωλικού) και οι Ουαλοί, η συντριπτική πλειονότητα στην Premier League.



Απίστευτα επεισόδια στη Γαλλία πριν τον τελικό κυπέλλου
Απίστευτα επεισόδια στη Γαλλία πριν τον τελικό κυπέλλου
Έντονη αντίδραση της συζύγου του Παλάσιος για τον αποκλεισμό του Αργεντινού
Έντονη αντίδραση της συζύγου του Παλάσιος για τον αποκλεισμό του Αργεντινού
Τελικός Κυπέλλου: Με Ιωαννίδη οι "πράσινοι", βασικός ο Μάνου για τους "κίτρινους"
Τελικός Κυπέλλου: Με Ιωαννίδη οι "πράσινοι", βασικός ο Μάνου για τους "κίτρινους"
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: LIVE CHAT Παναθηναϊκός - Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: LIVE CHAT Παναθηναϊκός - Άρης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved