Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: «Καθαροί» οι ποδοσφαιριστές

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: «Καθαροί» οι ποδοσφαιριστές

Ούτε ένα κρούσμα ντόπινγκ δεν έχουμε μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βραζιλία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την Τρίτη (17/06) πως έχει ήδη ελέγξει το 91,5% των παικτών που βρίσκονται στα γήπεδα της «χώρας του καφέ» και παίρνουν μέρος στο φετινό Μουντιάλ και δεν έχει βρέθηκε ούτε ένας θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η FIFA έχει πραγματοποιήσει, έως τώρα, αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε συνολικά 800 ποδοσφαιριστές, νούμερο που ξεπερνά τους ελέγχους ντόπινγκ όλων των προηγούμενων διοργανώσεων μαζί! Ωστόσο, κανένα δείγμα είτε αίματος είτε ούρων δεν έχει βρεθεί θετικό σε απαγορευμένες ουσίες.

«Έγινε μεγάλη επιχείρηση, για να εφαρμοστεί σε τέτοια κλίμακα ο έλεγχος, και οφείλω να παραδεχθώ πως άπαντες, παίκτες, γιατροί κι άλλα στελέχη των ομάδων, χαιρέτησαν την πρωτοβουλία μας. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι πως το ντόπινγκ θα πρέπει να εξαλειφθεί και στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στον αθλητισμό», ανέφερε σχετικά ο προϊστάμενος του ιατρικού γραφείο της FIFA, καθηγητής Γίρι Ντβόρακ. «Ο αγώνας μας κατά των αναβολικών είναι από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της FIFA. Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που, για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ, δίνονται και δείγματα αίματος, εκτός από ούρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής, δόκτωρ Μάικλ Ντ’ Χουτζ.

Από τη WADA, ο γενικός διευθυντής της, Ντέιβιντ Χάουμαν, συμπλήρωσε: «Καλωσορίζουμε την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να προχωρήσει στην πρωτοβουλία αυτή. Είναι η πρώτη φορά που σε μια τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση οι αθλητές ελέγχονται τόσο εξονυχιστικά πριν από την έναρξή της, δίνοντας δείγματα και αίματος και ούρων. Ενθαρρύνουμε και τα υπόλοιπα αθλήματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ποδοσφαίρου, ως αποτελεσματικό μέσο για την προστασία των αθλητών από το ντόπινγκ».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στο... πόδι η Μελβούρνη για το ματς με την Παρτίζαν - Ανακοινώθηκε sold out
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο... πόδι η Μελβούρνη για το ματς με την Παρτίζαν - Ανακοινώθηκε sold out
Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίoυ
Απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την 1η Οκτωβρίoυ
Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», Παναθηναϊκός-Παρτιζάν: Γράφεται Ιστορία στην άλλη άκρη του πλανήτη
Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», Παναθηναϊκός-Παρτιζάν: Γράφεται Ιστορία στην άλλη άκρη του πλανήτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Eπίσκεψη στο Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας και το Προξενείο της Μελβούρνης
Παναθηναϊκός AKTOR: Eπίσκεψη στο Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας και το Προξενείο της Μελβούρνης
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved