Μουντιάλ 2014: «Ζωγράφισε» ο Αράνγκο (video)
O μέσος της Γκλάντμαχ και αρχηγός της Βενεζουέλα, Χουάν Αράνγκο, πέτυχε εντυπωσιακό γκολ στο πέμπτο λεπτό, αλλά το Εκουαδόρ απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1.
Η δέκατη αγωνιστική της προκριματικής ζώνης της CONMEBOL για το Μουντιάλ του 2014 συνεχίστηκε με την ισοπαλία της Βενεζουέλα με το Εκουαδόρ. Οι «λα τρι» στάθηκαν τυχεροί και θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο τους έφερε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Το σκορ άνοιξε γρήγορα με μακρινό σουτ του Αράνγκο και οι γηπεδούχοι πίεσαν για το 2-0. Αυτό, όμως, δεν ήρθε και ο Σεγκούντο Καστίγιο της Πασούκα ισοφάρισε στο 23ο. Στο υπόλοιπο ματς οι «βινοτίτο» ήταν ανώτεροι, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και κράτησαν τον έναν βαθμό.
Η πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου ολοκληρώνεται με το τον αγώνα «Χιλή-Αργεντινή». Πάντως οι «αλμπισελέστε» είναι ήδη στην κορυφή της κατάταξης.
Βενεζουέλα: Χερνάντεζ, Αμορεμπιέτα, Ροζάλες, Περόζο, Γκονζάλεζ (82’ Τσισέρο), Χερνάντεζ, Γκρέκο (56’ Βάργκας), Λουτσένα, Αράνγκο, Μαρτίνεζ (67’ Μικού), Ρόντον.
Εκουαδόρ: Καραμπαλί, Εράζο, Παρέδες, Αγιοβί, Αχιλιέρ, Νομπόα (79’ Μοντέρο), Βαλέντσια, Μίνα (88’ Ρόχας), Καστίγιο, Μπενίτεζ, Κορόζο (70’ Μίντα).
Παρακάτω η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της CONMEBOL:
ΕΘΝΙΚΕΣ |
ΑΓΩΝΕΣ |
ΒΑΘΜΟΙ |
Αργεντινή |
8 |
17 |
Εκουαδόρ |
9 |
17 |
Κολομβία |
8 |
16 |
Βενεζουέλα |
9 |
12 |
Ουρουγουάη |
9 |
12 |
Χιλή |
8 |
12 |
Βολιβία |
9 |
8 |
Περού |
9 |
8 |
Παραγουάη |
9 |
7 |
Σημείωση: Οι πρώτες τέσσερις εθνικές προκρίνονται στην τελική φάση του Μουντιάλ του 2014. Η πέμπτη θα δώσει διπλούς αγώνες-μπαράζ με την πέμπτη ομάδα της ασιατικής ζώνης.