ΑΕΚ: Ο δρόμος για τους ομίλους του Champions League

ΑΕΚ: Ο δρόμος για τους ομίλους του Champions League

Mόνο εύκολο δε θα είναι το έργο της ΑΕΚ στην προσπάθειά της να αγωνιστεί στους ομίλους του Champions League.

Έπειτα από 24 χρόνια η ΑΕΚ επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και, ούσα πρωταθλήτρια, θα προσπαθήσει να μπει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά από τη σεζόν 2006/07. Το έργο της, βέβαια, κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι μετά την πενταετή απουσία της (2011-16) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της στον τρίτο προκριματικό του Champions League στην κλήρωση της Δευτέρας 23ης Ιουλίου στη Νιόν. Το πρώτο ματς της ΑΕΚ στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού θα είναι 7 ή 8 Αυγούστου, η ρεβάνς στις 14 ή 15 και, αν προκριθεί, τα Play Off διεξάγονται αμέσως μετά, 21/22 και 28/29 Αυγούστου. Ακριβώς την επόμενη ημέρα είναι προγραμματισμένη στο Μονακό η κλήρωση των ομίλων του νέου Champions League.

Η πλέον πιθανή εξάδα αντιπάλων της ΑΕΚ, βάσει συντελεστή, στον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης είναι η εξής: η πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς, η πρωταθλήτρια Σκωτίας Σέλτικ, ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ, η πιθανή πρωταθλήτρια Πολωνίας Λέγκια Βαρσοβίας (μια αγωνιστική πριν το τέλος των Play Off είναι στο +3 από τη Γιαγκελόνια) και η πρωταθλήτρια Καζακστάν Αστάνα.

Σ’ αυτή την εξάδα υπάρχουν δυο αστερίσκοι: 1) Αν η Στεάουα Βουκουρεστίου (46 βαθμοί και ένας αγώνας ακόμη στα Play Off) πάρει το πρωτάθλημα Ρουμανίας έναντι της Κλουζ (47 βαθμοί και ένας αγώνας ακόμη), τότε θα πετάξει εκτός της παραπάνω εξάδας την Αστάνα. 2) Αν η Λέγκια χάσει το πρωτάθλημα Πολωνίας από τη Γιαγκελόνια, στην εξάδα θα μπει η πρωταθλήτρια Λευκορωσίας ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Από την παραπάνω εξάδα, μόνο η Σάλτσμπουργκ έχει εξασφαλισμένη θέση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League – όπως βέβαια και η ΑΕΚ που θα είναι στους αδύναμους. Οι άλλες πέντε ομάδες θα μπουν νωρίτερα στη διοργάνωση και θα χρειαστεί να αποκλείσουν μία ή δύο (υποδεέστερες) ομάδες στις προηγούμενες φάσεις. Φυσικά, αν κάποια από τις θεωρητικά δυνατές ομάδες αποκλειστεί, η υποδεέστερη ομάδα του ζευγαριού παίρνει τη θέση της και γίνεται αυτόματα πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ.

Σε περίπτωση που κάποια από τις υπόλοιπες πέντε αποκλειστούν, οι επιλαχούσες για να προστεθούν στην εξάδα των ισχυρών που θα τεθούν αντιμέτωπες με την ΑΕΚ είναι, πλην της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν Καραμπάγκ, η πρωταθλήτρια Κροατίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η πρωταθλήτρια Μολδαβίας Σερίφ Τιρασπόλ και η πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε.

Στην (ευτυχή) περίπτωση που η ΑΕΚ ξεπεράσει το εμπόδιο του τρίτου προκριματικού γύρου και προκριθεί στα Play Off του Champions League, τότε αυτόματα θα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League. Στα Play Off του Champions League, πέραν των έξι ομάδων που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό, θα προστεθούν η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Αϊντχόφεν και η πρωταθλήτρια Ελβετίας Γιουνγκ Μπόις. Επομένως, πιθανότατα η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της μια εκ των Σάλτσμπουργκ, Λουντογκόρετς, Αϊντχόφεν και Σέλτικ ενώ επιλαχούσες θα είναι και οι ΑΠΟΕΛ, Λέγκια Βαρσοβίας ή και Στεάουα Βουκουρεστίου.

 

 



Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Ισπανία: Clasico από… χρυσάφι
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved