Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ή Σκιώδης Παγκόσμια Κυβέρνηση;
SHARE

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ή Σκιώδης Παγκόσμια Κυβέρνηση;

Την Κυριακή αναμένεται να πέσει η αυλαία της 63ης συνάντησης της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στο Telfs-Buchen της Αυστρίας με την Ελλάδα να βρίσκεται στην ατζέντα των θεμάτων. Από τον Μάϊο του 1954, οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της πλέον πολυσυζητημένης παγκόσμιας Λέσχης, έχουν αλλάξει πολλά, αλλά όχι και οι αυστηροί κανόνες.

Της Γεωργίας Λινάρδου

Στην τελευταία συνεδρίαση έχουν προσκληθεί και τρεις Έλληνες. Είναι ο Δ.Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικών Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

«Η Λέσχη Bilderberg είναι μια συνωμοτικά οργανωμένη κλίκα των πλουσιότερων ατόμων, με τη μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισχύ και επίδραση στη Δύση, που συναντιούνται τακτικά υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και σχεδιάζουν τις εξελίξεις που, αργότερα, διαπιστώνεται ότι συμβαίνουν». Αυτά έγραφαν το 1977 οι Times του Λονδίνου. Από τότε, βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά. Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ διαθέτει πλέον και το δικό της site στο διαδίκτυο. Το μόνο που μένει σταθερό είναι η «μυστικότητα» των συναντήσεων, τα πρακτικά και οι αυστηροί κανόνες εχεμύθειας.

Η Λέσχη συνεδριάζει κάθε χρόνο με σκοπό, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της, την προώθηση του διαλόγου μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Κάθε χρόνο, λοιπόν, προσκαλούνται σε κάποιο μέρος του πλανήτη 120 με 150 εκπρόσωποι της πολιτικής, της οικονομίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι να συμμετέχουν στο συνέδριο.

Οι ιδρυτές

Η Λέσχη ιδρύθηκε από τους Danis Healey, Joseph Reting, David Rockefeller και τον Πρίγκηπα Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας (γνωστός από το περίφημο σκάνδαλο της Lockheed) με τις ρίζες της αρχικής χρηματοδότησης να ξεκινούν από τον στρατό των Ναζί.

Εκείνη η πρώτη ηγετική ομάδα συστάθηκε (λένε) με σκοπό της δημιουργίας μιας κοινής ευρωπαϊκής αγοράς. Πίσω από τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, τη Συνθήκη της Ρώμης και φυσικό το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Σε διαρροές που είχαν γίνει το 1955, είχε αποκαλυφθεί η συζήτηση που είχε γίνει για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Μερικά χρόνια αργότερα, η διείσδυση της Λέσχης στους σχεδιασμούς αποφάσεων των χωρών, βάθυνε. Πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Νίξον στην Κίνα το 1972 εξετάστηκε ενδελεχώς η δυνατότητα επέκτασης του ΔΝΤ προς την Κίνα.

Πάντως, η πιο σημαντική διαρροή από συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, θεωρείται αυτή του 1990 όταν τότε στη Γιουγκοσλαβία κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες με ρεπορτάζ τα οποία επικαλούνταν εσωτερικές πληροφορίες που ήθελαν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς να έχουν αποφασιστεί από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Εντύπωση, πάντως, είχε προκαλέσει τότε το γεγονός ότι ένα περιοδικό Αστέγων του Λονδίνου είχε δημοσιεύσει εκείνη την περίοδο ακόμη και «πρακτικά» της επίμαχης συνεδρίασης.

Είναι αλήθεια πως έχει καταναλωθεί πολύ μελάνι για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Από θεωρίες συνωμοσίας μέχρι και ακραία σενάρια, έχουν γραφτεί. Και είναι λογικό.

Ο πρώην πρόεδρος της «ιδιωτικής», όπως προτιμούσε να λένε για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (αντί για της «μυστικής» ήταν ένας πρώην Ευρωπαίος επίτροπος, ο Etienne Davignon. Ερωτηθείς για τα «σενάρια συνωμοσίας» το 2005 (στο πλαίσιο μιας σπάνιας συνέντευξης), είχε απαντήσει πως: «Τι σημασία έχουν όλα αυτά; Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα πιστεύουν στις συνωμοσίες. Ομως, τα πράγματα συμβαίνουν σε μία τελείως διαφορετική διάσταση». Και: «Δε νομίζω ότι αποτελούμε την παγκόσμια άρχουσα τάξη, διότι δε νομίζω πως υπάρχει παγκόσμια άρχουσα τάξη. Τι είναι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ; Άνθρωποι με επιρροή που ενδιαφέρονται να μιλήσουν με άλλους ανθρώπους που έχουν επίσης επιρροή».

Ο Εστούλιν και το παγκόσμιο best seller

Πάντως, ο συγγραφέας του βιβλίου «Η αληθινή ιστορία της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ», Ντάνιελ Εστούλιν, με 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως έγινε πλούσιος διεισδύοντας στα «άδυτα» των συνεδριάσεων. Ο παππούς του ήταν συνταγματάρχης της KGB τη δεκαετία του ’50. Από εκεί ισχυρίζεται ότι κατάφερε να διεισδύσει σε απόρρητες πληροφορίες. «Οχι μόνον οι άνθρωποι της KGB, αλλά και της M16 και της CIA... είναι πατριώτες και αγαπούν τη χώρα τους και το κάνουν για το καλό του έθνους τους. Είναι οι πρώτοι απολύτως τρομοκρατημένοι από τα σχέδια της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ», έχει δηλώσει σε συνέντευξη του. Στόχος, κατά τον Εστούλιν, της Λέσχης είναι «να διαγράψουν την κυριαρχία όλων των εθνών-κρατών και να τα υποκαταστήσουν με μία παγκόσμια συνεργασία για τον έλεγχο της οικονομίας τους υπό την επίβλεψη ενός ηλεκτρονικού παγκόσμιου αστυνομικού κράτους».

Οι αυστηροί κανόνες και η ατζέντα

Πάντα η «είσοδος» στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ προϋποθέτει πρόσκληση. Το 45% των μελών είναι Αμερικανοί υπήκοοι. Κατά τα υπόλοιπα, κάθε χώρα εκπροσωπείται στη Λέσχη από έναν εκπρόσωπο του χρηματοπιστωτικού τομέα, έναν από την πολιτική κι έναν από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η κάθε συνεδρίαση διαθέτει έξι πάνελ με 20 μέλη το καθένα. Σε κάθε πάνελ αντιστοιχούν τρεις κύριοι ομιλητές.

πρόσκλησημπίλντεμπεργκ

Τι θέματα απασχολούν τις συνεδριάσεις; Τα «καυτά» ζητήματα του πλανήτη. Εν προκειμένω στην Αυστρία τούτες τις ώρες και μέχρι την Κυριακή, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, φυσικά μαζί με θέματα όπως η διεθνής τρομοκρατία. Εκτός από αυτά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται και τα εξής θέματα: Τεχνητή Νοημοσύνη, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, χημικά όπλα-απειλές, Οικονομία, Ευρωπαϊκή Στρατηγική, Παγκοσμιοποίηση, Ιράν, Μέση Ανατολή, Νάτο, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά ΗΠΑ και εκλογές.

Βασικός κανόνας για τους συμμετέχοντες είναι πως μπορούν να διαρρεύσουν-επικοινωνήσουν κάποιες πληροφορίες από τις συναντήσεις, όμως απαγορεύεται ρητά να αποκαλυφθεί η ταυτότητα συμμετεχόντων και ομιλητών(;).

Επίσης: «Οι προσκεκλημένοι πρέπει να έρχονται μόνοι τους. Δίχως συζύγους, φίλες ή φίλους, προσωπική ασφάλεια κτλ. Οι υπάλληλοι της σωματικής τους ασφάλειας, δε μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο και είναι υποχρεωμένοι να τρώνε σε ξεχωριστή αίθουσα. Οι επισκέπτες, απαγορεύεται ρητά να δίνουν συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους ή να αποκαλύπτουν κάτι που συμβαίνει στη διάρκεια των συναντήσεων».

Οι Έλληνες προσκεκλημένοι από το 2001 μέχρι και σήμερα

μπίλντεμπεργκβουλιαγμενη

Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Ελλάδα έγινε το 1993 και η δεύτερη το 2009. Και οι δύο συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Στη λίστα των Ελλήνων που κατά καιρούς έχουν προσκληθεί (ορισμένοι εξ αυτών έχουν δεχθεί πάνω από δύο προσκλήσεις) συμπεριλαμβάνονται: Κ.Καραμανλής, Γ.Παπανδρέου, Γ.Αλογοσκούφης, Αννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη, Θ.Πάγκαλος, Λ.Τσούκαλης (ΕΛΛΙΑΜΕΠ), Γ.Δαυίδ (CoCa Cola 3E), Τ.Αράπογλου, πρώην διοικητής Εθνικής Τράπεζας, Π.Βουρλούμης, πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ, Στ.Μάνος, Ι.Παπαθανασίου, Τ. Χριστοδούλου, Μ.Ζομπανάκης, Α.Σαμαράς, Λ.Τσούκαλης, Κ.Μητσοτάκης, Μ.Παπακωνσταντίνου, Κ.Καρράς, Γ.Κωστόπουλος, Γ.Λιβανός, Γ.Λύρας, Θ.Παπαλεξόπουλος, Γ.Αρσένης, Θ.Κουλουμπής, Γ.Κρανιδιώτης, Θ.Βερέμης, Γ.Στουρνάρας, Τ.Γιαννίτσης, Ο.Κυριακόπουλος κτλ.

Η κρίσιμη συνάντηση του 2014 στην Κοπεγχάγη

Ηταν πράγματι πολύ σημαντική εκείνη η συνάντηση –δεδομένης της οικονομικής ύφεσης- καθώς στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονταν καίριας σημασίας ζητήματα όπως :«Το μέλλον της δημοκρατίας και η “παγίδα” της μεσαίας τάξης» και «Η βιωσιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης». Σημαντικοί πολιτικοί σχολιαστές τότε, ανέφεραν μεταξύ άλλων πως: «Τα θέματα αυτά δείχνουν την διάθεση της ελίτ που συνθέτει τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ για την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη». Οι ίδιοι παραπέμπουν σε διαρροές από τη συνεδρίαση της Λέσχης το 2006 όταν, σύμφωνα με τις τότε αποκαλύψεις «Η ελίτ της Μπίλντεμπεργκ γνώριζε από τότε –δηλαδή δύο χρόνια πριν- για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση του 2008».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε:

The Bilderberg Group 2012:

What is the Bilderberg Group; The Illuminati:

Bilderberg Group: The Secret Rulers of the World:

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και Νέα Παγκόσμια Τάξη:

Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ή Σκιώδης Παγκόσμια Κυβέρνηση;Παναιτωλικός-ΟΦΗ: Για την πρώτη νίκη
Παναιτωλικός-ΟΦΗ: Για την πρώτη νίκη
O MVP δεν είναι παίκτης, αλλά ο προπονητής
O MVP δεν είναι παίκτης, αλλά ο προπονητής
ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος: «Μάχη» κορυφής με ξεκάθαρο φαβορί
ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος: «Μάχη» κορυφής με ξεκάθαρο φαβορί
Super League 1: Συνεχίζεται η δράση
Super League 1: Συνεχίζεται η δράση

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το Newsbomb.gr στο πλευρό των κατοίκων της Εύβοιας - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Το Newsbomb.gr στο πλευρό των κατοίκων της Εύβοιας - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Μπόρις Τζόνσον: Ο «τζογαδόρος» πρωθυπουργός της Βρετανίας με τα 1.000 πρόσωπα κι άλλες τόσες ζωές

Μπόρις Τζόνσον: Ο «τζογαδόρος» πρωθυπουργός της Βρετανίας με τα 1.000 πρόσωπα κι άλλες τόσες ζωές

Στεφανία Τζαφέρη: Ποια είναι η food blogger που εμφανίστηκε στο Twitter άγρια ξυλοκοπημένη

Στεφανία Τζαφέρη: Ποια είναι η food blogger που εμφανίστηκε στο Twitter άγρια ξυλοκοπημένη

Η Λάρισα θα γίνει Αλγερία και η Πάτρα... Καραΐσαλι της Τουρκίας - Κλιματική αλλαγή

Η Λάρισα θα γίνει Αλγερία και η Πάτρα... Καραΐσαλι της Τουρκίας - Κλιματική αλλαγή

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Το «σκοτεινό» παρελθόν της οικογένειάς της - «Ήθελαν πάντα να έχουν τον έλεγχο»

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Το «σκοτεινό» παρελθόν της οικογένειάς της - «Ήθελαν πάντα να έχουν τον έλεγχο»

Βιασμός στη Ρόδο: Συνεχίζεται το θρίλερ με την κακοποίηση της 8χρονης – Αρνείται τα πάντα ο παππούς

Βιασμός στη Ρόδο: Συνεχίζεται το θρίλερ με την κακοποίηση της 8χρονης – Αρνείται τα πάντα ο παππούς

Εντάσεις και εκνευρισμό προκαλούν στο ΚΙΝΑΛ οι παρασκηνιακές κινήσεις Παπανδρέου

Εντάσεις και εκνευρισμό προκαλούν στο ΚΙΝΑΛ οι παρασκηνιακές κινήσεις Παπανδρέου

J2US: Ποιο ζευγάρι αποχώρησε - Ο ρόλος - έκπληξη της Κατερίνας Καινούργιου και οι δύο καλεσμένοι

J2US: Ποιο ζευγάρι αποχώρησε - Ο ρόλος - έκπληξη της Κατερίνας Καινούργιου και οι δύο καλεσμένοι