Ίσως έπρεπε να «χάσει» στη Βιτόρια!
In Time

Ίσως έπρεπε να «χάσει» στη Βιτόρια!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μονακό στο ΣΕΦ και την ανάδειξη των αδυναμιών των «ερυθρολεύκων»

Ο Ολυμπιακός έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στην Euroleague όπου είχε μόνο νίκες, ήρθε η ώρα να χάσει και αυτό συνέβη με την Μονακό στο ΣΕΦ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν να μετατρέψουν το παιχνίδι σε γιορτή, γι’ αυτό δημιουργήθηκε και ολόκληρο τελετουργικό, αλλά ο Μάικ Τζέιμς και ο Έλι Οκόμπο τους χάλασαν τα σχέδια!

Λένε πως «το να κερδίζεις δεν είναι το παν, αλλά το να θες να κερδίζεις είναι» και στην προκειμένη περίπτωση ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του ήθελαν να κάνουν το 5-0 στην διοργάνωση, αλλά δεν έδειξαν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που έβαλε στο παιχνίδι τους η Μονακό.

Ως τώρα ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε με την άμυνα του και τον πλουραλισμό στην επίθεση, όπου είχε μια καλή ισορροπία μεταξύ ρακέτας και περιφέρειας. Όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά.

Οι Μονεγάσκοι ήταν καλά διαβασμένοι, πίεσαν πολύ στα γκαρντ τους Σλούκα, Ουόκαπ και Κάνααν με αποτέλεσμα να μειώσουν την επιθετική παραγωγικότητα των «ερυθρολεύκων» σ’ ένα κομμάτι του παιχνιδιού που είναι δυνατοί.

Επίσης, ο Τζον Μπράουν εκτός από το σκοράρισμα έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στον Σάσα Βεζένκοφ, που έμεινε στα χαμηλά συγκριτικά με τις επιδόσεις του στα προηγούμενα ματς. Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος πέτυχε μόλις 5 πόντους, όσους και ο Σακίελ ΜακΚίσικ, που ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η σκληράδα που έβγαλε η Μονακό στο παρκέ του ΣΕΦ ήταν το «κλειδί» για να μπορέσει να αποδράσει με το «διπλό» και να «φρενάρει» τις διαθέσεις της ελληνικής ομάδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε τα πάντα, αλλά από τη στιγμή που δεν μπήκαν τα σουτ από την περιφέρεια και δεν είχε πειστικό παιχνίδι στη ρακέτα, καθώς ο Μουσταφά Φαλ έμεινε αρκετά στον πάγκο στο δεύτερο μέρος, δεν υπήρχε ισορροπία στους «ερυθρόλευκους» με συνέπεια να «εγκλωβιστεί» και να οδηγηθεί είτε σε βεβιασμένες επιλογές, είτε σε λάθη.

Σε κάθε περίπτωση είναι μια ήττα που θα χρησιμεύσει στο προπονητικό επιτελείο, καθώς θα αντιληφθούν όλοι ότι η ομάδα δεν είναι άτρωτη, προκειμένου να λειτουργήσει διδακτικά για τη συνέχεια.

Ίσως, να ήταν καλύτερα να χάσει ο Ολυμπιακός στη Μπασκόνια και όχι από τη Μονακό στο ΣΕΦ, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» θα ανταγωνιστούν σε θέση τους Μονεγάσκους και όχι την ομάδα της Βιτόρια. Αλλά αυτό συνέβη, οπότε δεν έχει κανένα νόημα πλέον να μένει κάποιος εκεί. Απλώς προχωράς παρακάτω...


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved