Το Ευρωμπάσκετ τώρα αρχίζει για την Εθνική!
In Time

Το Ευρωμπάσκετ τώρα αρχίζει για την Εθνική!

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το μεγάλο παιχνίδι της φάσης των «16» με την Τσεχία στο Βερολίνο

Η Εθνική ομάδα έκανε τη δουλειά της στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ και με το «5 στα 5» στο Μιλάνο ταξιδεύει την Παρασκευή (9/9) στο Βερολίνο, για τα νοκ άουτ παιχνίδια, όπου στους «16» συναντά την Τσεχία.

Η λογική, ό,τι έγινε στο Μιλάνο, μένει εκεί, είναι αυτή που πρέπει να έχουν ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του, καθώς η αλήθεια είναι πως τώρα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ για την «επίσημη αγαπημένη», στα παιχνίδια που πλέον δεν υπάρχει… αύριο.

Κανείς δεν θα θυμάται την αήττητη και συνολικά εξαιρετική πορεία στους ομίλους για την Εθνική ομάδα, αν δεν μετουσιωθεί αυτό σε νίκες επί Γερμανικού εδάφους που θα πάνε μακριά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη διοργάνωση.

Η προσήλωση στους Τσέχους άμεσα, αλλά και η ετοιμότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι τα ζητούμενα για την ελληνική ομάδα που θα βρει απέναντι της έναν ποιοτικό αντίπαλο, που σουτάρει πολύ καλά από την περιφέρεια (στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με το Ισραήλ είχε 57% στα τρίποντα με 13/23!).

Ο Τόμας Σατοράνσκι μοιάζει να έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό στον αστράγαλο, ενώ ο Γιαν Βέσελι κοντά στο καλάθι είναι δύναμη για τους Τσέχους. Πολύ σημαντική είναι επίσης η παρουσία του Βόιτεκ Χρούμπαν και του Γιάρομιρ Μπόχατσικ.

Δυο παικτών με έφεση στο σκοράρισμα που συμπληρώνουν τους δυο σούπερ σταρ του αντιπάλου.
Η Τσεχία ποντάρει στην ομοιογένεια της, καθώς είναι μια ομάδα που έχει ελάχιστες διαφοροποιήσεις στα τελευταία μεγάλα τουρνουά, άρα ξέρουν ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Διαθέτει εμπειρία και έχει δώσει πολλά νοκ άουτ ματς στις τελευταίες διοργανώσεις.

Ωστόσο, η Εθνική ομάδα με το πρόσωπο που έδειξε στο Μιλάνο, το οποίο θα αποτελεί τη βάση για το παιχνίδι της, έχει το «πάνω χέρι», γιατί διαθέτει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο «Greek Freak» μπορεί να αισθάνθηκε κάποιες μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο, αλλά αυτές δεν είναι ικανές για να τον δυσκολέψουν. Η επιθυμία για διάκριση είναι τέτοια που τον κάνει και τον ίδιο να αψηφά κάθε εμπόδιο.

Η αξία της ομάδας, που έχει προσδώσει ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης στην Εθνική αποτελεί την βάση για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσεχίας. Με «όπλο» την άμυνα και την ταχύτητα στην επίθεση θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τα πλάνα του αντιπάλου και να πάει παρακάτω.

Έχει όλο το «πακέτο» η Ελλάδα για να πετύχει μεγάλα πράγματα, φτάνει να αντιληφθούν όλοι ότι το Ευρωμπάσκετ τώρα αρχίζει… Ό,τι, έγινε ως τώρα είναι ιστορία και δεν έχει πλέον καμία σημασία…

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved