Βαγγέλη Λιόλιο ας μιλήσουμε για νομιμότητα και… respect

Βαγγέλη Λιόλιο ας μιλήσουμε για νομιμότητα και… respect

Δεν περίμενα απαντήσεις από τον Βαγγέλη Λιόλιο στη συνέντευξη Τύπου. Και πέραν των 2-3 παιδιών που αντέχουν να μην μπουν στο τάγμα των 200ευρων του… θεσμού, δεν περίμενα και ερωτήσεις. Τελικά έγιναν. Αυτές που ήθελε ο Λιόλιος.

Αυτές που δεν ήθελε όπως για τον Πιτσίλκα, τον Μάνο, τον Μαυραγάνη κλπ. και τις έκαναν οι 2-3 «ανένταχτοι» ούτε ως Λιόλιος τις απάντησε ούτε ως θεσμός. Κωμωδία.

Αλλά επειδή μας έκαναν κλικ δυο λέξεις που επανέλαβε ο… θεσμός, θα μιλήσουμε και για αυτές. Νομιμότητα και respect.
Πάμε λοιπόν.

Ποια νομιμότητα υπηρετείς όταν επιλέγεις να φτιάξεις την ΚΕΔ της… αρεσκείας σου καταπατώντας το Άρθρο 44 του Αθλητικού Νόμου που αναφέρει ότι η ΚΕΔ στελεχώνεται από μη εν ενεργεία διαιτητές υψηλού κύρους ή καθηγητές διαιτησίας και εάν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν από μη εν ενεργεία διαιτητές της ανώτατης κατηγορίας αγώνων; Φαντάζομαι ότι ο συμπαθής κατά τ’άλλα κ. Μπήτης ήταν από τους τελευταίους στη σειρά επιλογής… Αλλά μπήκε! Και για να μπει η τοποθέτηση του Μπήτη ήταν τόσο… νόμιμη που έτρεξε να τον κάνει καθηγητή μόλις πριν από ενάμιση μήνα, με εξετάσεις μάλιστα που… κόπηκε αρχικά (!) αλλά ω του θαύματος πέρασε στις καθυστερήσεις. Αυτό φυσικά δεν αλλάζει ότι εδώ και 8 μήνες ο… θεσμός είχε ορίσει έκνομα τον Μπήτη.

Ποια νομιμότητα υπηρετείς όταν καταπατάς τον κανονισμό της ΟΔΚΕ που αναφέρει ρητά ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι παρατηρητής διαιτησίας στην κατηγορία που διευθύνει αγώνες συγγενικό του πρόσωπο; Πόσο μάλλον ο μπαμπάς να κρίνει τον γιο και να τον… ορίζει σε αγώνες! Στην ΕΟΚ του… θεσμού, Πιτσίλκας ορίζει παρατηρητές και διαιτητές, Πιτσίλκας αξιολογεί παρατηρητές και διαιτητές, Πιτσίλκας τιμωρεί παρατηρητές και διαιτητές… Για την ακρίβεια τους τιμωρεί όλους εκτός από τον γιο του. Για γέλια.

Ποια νομιμότητα υπηρετείς όταν σχεδόν μηδενίζεις τους αγώνες σε διεθνή διαιτητή επειδή στο απαίτησαν κάποιοι; Και μάλιστα όταν η καρατόμηση Μάνου είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο του Προμηθέα ονόματι Μήλα!

Ποια νομιμότητα υπηρετείς όταν κόβεις παρανόμως χρήματα από τους υπαλλήλους της ΕΟΚ και τώρα τρέχεις να βρεις λεφτά για να τους πληρώσεις τα «κομμένα» στήνοντας φάμπρικα αγωγών; Θα έχει μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μην καταβάλλεις το επίδομα αδείας για να δούμε ποιος θα πάει στα διπλανά κτίρια των γραφείων της ΕΟΚ; Ο Λιόλιος ή ο θεσμός;

Και τώρα το… respect.

Ποιο respect υπηρετείς όταν στέλνεις την απόλυση στο σπίτι ενός ανθρώπου την ώρα που παλεύει με τον θάνατο; Δημήτρη Καρβέλα τον έλεγαν και δεν είχες την ευθιξία ούτε να ζητήσεις συγγνώμη από τη φαμίλια του, έστω και μετά τον θάνατο του. Ντροπή.

Ποιο respect υπηρετείς όταν καλείς έναν αθλητή σε απολογία την ώρα που χειρουργείται (!), επειδή τραυματίστηκε σε αγώνα του Προμηθέα; Ναι για τον Μάιλς γίνεται λόγος. Αμερικανός από αυτούς που σε… δίδαξαν όπως είπες τη λέξη respect και τους ανταπέδωσες disrespect…

Όσο για τον… ξακουστό Μαυραγάνη. Μια παροιμία λέει «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…». Οπότε η σημερινή ομολογία φιλίας θα φανεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον. Σε όλα τα επίπεδα.
Κάτι για το τέλος. Εκεί στον ΕΣΑΚΕ κατάλαβε κανείς ότι ο Λιόλιος θέλει να τους πάρει το πρωτάθλημα ή συνεχίζουν να πιπιλάνε το δάχτυλο;

Yγ. Δεν ήταν Βατερλό για τον Λιόλιο το σημερινό. Ήταν Περλ Χάρμπορ…

Υγ 2. Όσον αφορά την αποκάλυψη για Κανελλόπουλο… Το μήνυμα του… θεσμού στους προέδρους των ΚΑΕ ήταν «κάντε προσλήψεις υποψηφίων διαιτητών της Α1 κι εγώ είμαι εδώ!».

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον Λιόλιο

Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον Λιόλιο

Αποκάλυψη: Διαιτητής Α1 - υπάλληλος του Λιόλιου!

Αποκάλυψη: Διαιτητής Α1 - υπάλληλος του Λιόλιου!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved