Με κεκτημένη ταχύτητα!

Με κεκτημένη ταχύτητα!

Ο Γιάννης Πάλλας αναλύει την υπεροχή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ έναντι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και το προβάδισμα που απέκτησε για τον τίτλο

Τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έβαλε ο Ολυμπιακός με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη χρονική περίοδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με την... κεκτημένη ταχύτητα της ευρωπαϊκής τους πορείας, μπήκαν στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και δεν φοβήθηκαν τον κόσμο, ούτε τον αντίπαλο τους!

Έδειχναν μια παροιμοιώδη ψυχραιμία ακόμη και όταν κυλούσαν κάποιες επιθέσεις, εκτός του πλάνου του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μια σιγουριά ότι θα επιστρέψουν και το έκαναν τόσο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όσο και στη δεύτερη περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με συνεχόμενα τρίποντα του Ιωάννη Παπαπέτρου έδειχνε να κρατάει το «τιμόνι» του ματς.

Όσες φορές κι αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι να είναι αποτελεσματικοί και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις και ακολουθούσε, με συνέπεια να... ξεσπά το «τριφύλλι», αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Κι αυτό οφείλονταν σε τρεις άξονες του παιχνιδιού του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το ένα αφορούσε το αμυντικό πλάνο, όπου ο Τόμας Ουόκαπ, «έβγαλε τα συκώτια» του Νεμάνια Νέντοβιτς, υποχρεώνοντας τον να σπαταλήσει πολλές επιθέσεις της ομάδας του. Σ’ αυτό το κομμάτι εξαιρετική δουλειά έγινε και πάνω στον Ντάριλ Μέικον, ο οποίος δυσκολεύονταν να βρει ανοικτά σουτ και πάντα είχε έναν περιφερειακό του Ολυμπιακού πάνω του.

Το δεύτερο στοιχείο της στρατηγικής του Γιώργου Μπαρτζώκα, ήταν η αξιοποίηση του χαρίσματος του Σάσα Βεζένκοφ, στο να σκοράρει (13 πόντους) κοντά και μακριά από το καλάθι, αλλά και στο να μαζεύει τα ριμπάουντ (15 συνολικά), κάποια εκ των οποίων ήταν πολύτιμα και συνοδεύτηκαν από προσωπικά καλάθια. Οι τοποθετήσεις του στο... ζωγραφιστό ήταν σεμιναριακού επιπέδου και θύμησαν εκείνες του παρελθόντος από τον Μιχάλη Κακιούζη!

Ο τρίτος πόλος της στρατηγικής του προπονητή του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τον Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος ήταν και ο παίκτης που έκανε την διαφορά κατά την προσωπική μου άποψη. Ο Αμερικανός φόργουορντ που μαρκάρει από τον πλέι μέικερ μέχρι τον δεύτερο ψηλό της αντίπαλος ομάδας, πίεσε πολύ στην μπάλα αμυντικά και έδωσε μεγάλη ταχύτητα στην επίθεση, αξιοποιώντας όποτε χρειάστηκε το γρήγορο πρώτο βήμα και απέκτησε πλεονέκτημα.

Κάνει πολλές δουλειές που δεν φαίνονται και είναι ενίοτε υποτιμημένος, αλλά η αλήθεια είναι πως στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ, που έδωσε το πλεονέκτημα ουσιαστικά στους «ερυθρόλευκους» ήταν ο καλύτερος παίκτης με διαφορά.

Την ίδια στιγμή επέλεξε να κρατήσει αρκετά στον πάγκο τον Κώστα Σλούκα, που όμως στο τέλος ήταν στο παρκέ και με την ηρεμία και την εμπειρία του καθόρισε το παιχνίδι.

Ουσιαστική βοήθεια προσέφερε στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος σταμάτησε τα τρίποντα του πρώτου 20λεπτου και αφοσιώθηκε στην άμυνα κάνοντας δουλειές που δεν αποτυπώνονται στην στατιστική, αλλά τον κατέστησαν υπερπολύτιμο στο πλάνο του προπονητή.

Κι όλα αυτά συνέβησαν με τους Τάιλερ Ντόρσει και Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι... θεατές στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν χρειάστηκε να βοηθήσουν καθόλου... Εκεί, είναι που αποτυπώνεται εν μέρει και μια διαφορά στο ρόστερ των δυο ομάδων. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν χρειάστηκε να ρίξει στην «μάχη» τους δυο γκαρντ, ενώ ελάχιστα αγωνίστηκε και ο Γιώργος Πρίντεζης, παρότι έλειπε ο Λιβιό Ζαν Σαρλ.

Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός με τη νίκη του αυτή επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή και λίγες ημέρες πριν τις «μάχες» με τη Μονακό στο δρόμο για το Final Four του Βελιγραδίου στην Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στο ΣΕΦ, αλλά στη συνέχεια μετρούν τέσσερις συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, οι οποίες έχουν την δική τους σημειολογία στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Επεισόδιο μεταξύ Παπαγιάννη-ΜακΚίσικ - H στιγμή της έντασης (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Επεισόδιο μεταξύ Παπαγιάννη-ΜακΚίσικ - H στιγμή της έντασης (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 62-68: «Κόκκινο» προβάδισμα τίτλου στο ΟΑΚΑ (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός 62-68: «Κόκκινο» προβάδισμα τίτλου στο ΟΑΚΑ (video+photos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Η μεγάλη εμφάνιση του ΜακΚίσικ στο ΟΑΚΑ (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Ολυμπιακός: Η μεγάλη εμφάνιση του ΜακΚίσικ στο ΟΑΚΑ (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved