Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων...

Η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων...

Αυτό που έγινε απόψε το βράδυ στην Τούμπα δεν θα πρέπει να ξενίζει κανέναν. Αντίθετα, είναι η επιβεβαίωση των όσων είχαν ειπωθεί στις καλοκαιρινές συζητήσεις των φιλάθλων για το πρωτάθλημα της Super League και τη δυναμική του Ολυμπιακού.

Αν θυμάστε καλά, φέτος ήταν η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που όταν ξεκινούσε η Super League ο Ολυμπιακός δεν φάνταζε ως ακλόνητο φαβορί για την κατάκτησή του. Η κατάσταση στο λιμάνι δεν ήταν ιδανική, οι δύο αλλαγές προπονητή πριν καλά – καλά τελειώσει ο Αύγουστος έφερναν απαισιοδοξία στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού, ενώ οι αντίπαλοι πανηγύριζαν.

Είναι εξόφθαλμο το γεγονός ότι φέτος οι Πειραιώτες είναι αποδυναμωμένοι. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η… κατρακύλα ξεκίνησε μετά τον Δεκέμβριο, όταν έφυγαν αρχικά ο Μιλιβόγεβιτς κι έπειτα ο Ιντέγε. Όμως δεν θα είναι απόλυτα σωστός αφού η ακριβής αλήθεια είναι ότι φέτος η ομάδα δεν έπειθε από την αρχή της σεζόν.

Κι αν στον πρώτο γύρο φάνηκε τυχερός που ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν εμφανίστηκαν σοβαροί κι έχασαν έδαφος, στον δεύτερο φαίνεται ότι η διαφορά που είχε μπορεί να καλυφθεί. Αμφιβάλλει κανείς ότι αν ο Ολυμπιακός χάσει και στη Λεωφόρο θα έχουμε ξανά πρωτάθλημα;

Οι ρίζες του κακού

Οι πωλήσεις φέρνουν χρήματα στα ταμεία, όμως στερούν λύσεις στους αγώνες. Ειδικά όταν οι ποδοσφαιριστές που δίνει μια ομάδα δεν αντικαθίστανται τουλάχιστον από ισάξιους. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει δώσει τους Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ντουρμάζ, Ομάρ, Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε. Επίσης, ο Πάρντο αγωνίζεται δανεικός στην Γαλλία.

Στον Πειραιά δείχνουν τη διάθεση να αναδείξουν παίκτες από τις ακαδημίες. Και η αλήθεια είναι ότι οι Ρέτσος, Μανθάτης και Ανδρούτσος δίνουν ότι μπορούν σε κάθε αγώνα, ωστόσο χρειάζονται και κάποια καθοδήγηση. Και εκεί ξεκινάει η κουβέντα για τους παίκτες που έφυγαν και για τους παίκτες που έμειναν για να πληρώνονται για τα οικογενειακά διπλά.

Οι δύο χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, είναι και τα δύο μεγαλύτερα «ονόματα» του ρόστερ, μαζί με τον Καρντόσο. Του Τσόρι και του Καμπιάσο. Ο πρώτος έδωσε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League κι έκτοτε κάθεται στις κερκίδες όποτε αγωνίζεται η ομάδα, ο δεύτερος σύμφωνα με την κρίση του Μπέντο δεν μπορεί να βοηθήσει.

Οι εμμονές του Πορτογάλου κρατάνε εκτός μάχης δύο παίκτες που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας, που λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος μοιάζει χαμένη στο διάστημα. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες είναι ενδεικτικές των όσων συμβαίνουν στο λιμάνι που είχε να γνωρίσει τέτοια… μεγαλεία από το 1996 με την παρένθεση ότι τότε οι δύο ήττες ήταν για το πρωτάθλημα και η τρίτη για την Ευρώπη από την Σεντ Ετιέν. Κοινώς, ο Μπέντο έσπασε ρεκόρ!

Επιπλέον θα πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στον Φορτούνη που φέτος δεν δείχνει το καλό του πρόσωπο. Ο Μέσος του Ολυμπιακού ίσως να μην αγχώνεται αφού ο βασικός του αντικαταστάτης είναι μόνιμα σε ρόλο θεατή. Μήπως θα έπρεπε να ζοριστεί λίγο παραπάνω μπας και πιάσει τα στάνταρ που είχε συνηθίσει τους φίλους της ομάδας του;

Ο Ολυμπιακός δεν έχασε το πρωτάθλημα από αυτή την ήττα. Δείχνει όμως βέβαιο πλέον ότι έχει χάσει κάτι από την ταυτότητά του στην Ελλάδα. Εκεί που μέχρι πέρυσι ήξερε να κάνει ανατροπές και να δείχνει ότι αυτός ορίζει τη μοίρα του, φέτος με το που του βάζουν δύσκολα, δείχνει σαν κυνηγός σε αχαρτογράφητα νερά. Ψάχνεται συνέχεια και από το… άγχος του χάνει μονίμως τον δρόμο του και αντί να χτυπήσει το θήραμά του, γίνεται έρμαιό του… Σε αυτό φυσικά βοηθάει και η απειρία των παικτών που αγωνίζονται φέτος στην ομάδα, αφού με εξαίρεση τους Μποτία, Ντα Κόστα, Φορτούνη και Σεμπά όλοι οι υπόλοιποι εξερευνούν φέτος το ελληνικό πρωτάθλημα και τη νέα τους ομάδα. 

Ο ΠΑΟΚ έχει πλάνο και το καρπώνεται

Όμως μια τέτοια νίκη του ΠΑΟΚ θα ήταν άδικο να ειπωθεί ότι συνέβη εξαιτίας του κακού Ολυμπιακού. Ο δικέφαλος του βορρά, πιστοποίησε και σήμερα ότι έχει βρει τον δρόμο του και σιγά – σιγά είναι στα στάνταρ που έχουν τεθεί από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Στο ντέρμπι, μετά το πρώτο 20λεπτο που έκανε κάποια λάθη που θα μπορούσαν να του στοιχήσουν, έδειξε ότι ξέρει πλέον πως να πάρει αυτό που θέλει από τον εκάστοτε αντίπαλο. Με τον Ολυμπιακό έπαιξε πειθαρχημένα και έξυπνα, έδωσε χώρους όποτε έπρεπε και χτυπούσε στις κόντρες, ενώ η διαχείριση του αγώνα μετά το πρώτο γκολ ήταν υποδειγματική.

Στην Τούμπα καρπώνονται τόσο το γεγονός ότι στήριξαν τις ιδέες του προπονητή τους, όσο και το γεγονός ότι οι προσθήκες του Ιανουαρίου ήταν ποιοτικές και άλλαξαν επίπεδο ολόκληρη την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι Ουάρντα, Πρίγιοβιτς και Ενρίκε ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στη νίκη επί του Ολυμπιακού.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved