Κόουτς τι γίνεται;

Κόουτς τι γίνεται;

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει στο Onsports για τον Παναθηναϊκό που μοιάζει να έχει χάσει τον προσανατολισμό του και πλέον δεν μπορεί να νικήσει ούτε δικά του παιχνίδια.

Κάθε συνήθεια στη ζωή είναι πρόβλημα. Δεν υπάρχουν καλές, αλλά μόνο κακές συνήθειες. Και για τον Παναθηναϊκό έχει γίνει πλέον συνήθεια μέσα στο 2016 να μην παίρνει «τρίποντα» στο γήπεδό του. Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί σε παιχνίδια, αλλά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν άλλον έναν τρόπο… αυτοκτονίας. Και πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν.

Σίγουρα η κρίση με τους παλμούς στα ύψη μετά από το πέμπτο σερί αρνητικό αποτέλεσμα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν είναι και η καλύτερη δυνατή επιλογή, ωστόσο δεδομένα κάποια πράγματα δεν αμφισβητούνται.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να «γκρεμίσει» την παλιά ομάδα και να χτίσει μία νέα. Νέος προπονητής, πολλά καινούρια πρόσωπα κι ελπίδα για κάτι καλό. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κριθούν με σιγουριά πρόσωπα. Όμως η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση δεν κυλάει ευνοϊκά για το «τριφύλλι». Κι αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο εξαιτίας των λαθών του ίδιου του κλαμπ.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση για να νικήσεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο Αντρέα Στραματσόνι κατάφερε με το κοουτσάρισμά του να μην βοηθήσει καθόλου στην εξέλιξη του ντέρμπι για τους «πράσινους», μετά το 2-0 από τον Καλτσά στο 51’. Δεν γίνεται να αντικαθιστάς τον παίκτη που έδωσε δύο ασίστ και ήταν συνεχώς απειλητικός (Βλαχοδήμος) και τον σκόρερ του δεύτερου γκολ ο οποίος έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα (Καλτσάς). Κι όλα αυτά όταν… μυρίζει ότι θα γίνει η ζημιά, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη μειώσει σε 2-1.

Σίγουρα δεν το παίζει κανείς προπονητής και ο τεχνικός μίας ομάδας ακόμα και ερασιτεχνικού επιπέδου γνωρίζει καλύτερα το άθλημα από τον καλύτερο δημοσιογράφο.

Όμως σιγά-σιγά θα πρέπει και ο Ιταλός να αρχίσει να δείχνει κάποια στοιχεία, καθώς ο Παναθηναϊκός προς το παρόν είναι «μία κρύο μία ζέστη». Βέβαια στη συνέντευξη Τύπου είπε ο Στραματσόνι ότι από το καλοκαίρι θα φτιάξει την ολοκληρωτικά δική του ομάδα.

Με ποσοστό νικών περίπου 50% μέχρι στιγμής σε τρεις μήνες, ποιος μπορεί να είναι σίγουρος όταν συνεχίσει έτσι θα συνεχίσει και του χρόνου. Βεβαίως το συμβόλαιό του είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2017 και ο Γιάννης Αλαφούζος στηρίζει τους προπονητές, αλλά θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να γίνει επιτέλους αποτελεσματικός. Ειδικά στην έδρα του και ειδικότερα σε παιχνίδια που κυλούν ομάλα…

ΥΓ. Για άλλη μία φορά η κοπή πίτας της Θύρας 13 μετατράπηκε σε μία μεγάλη γιορτή… Έστω κι αν έριξαν ψυχολογικά τους οπαδούς οι «πράσινοι» πετώντας στα σκουπίδια την ευκαιρία τους για νίκη σ’ ένα ντέρμπι.

ΥΓ 2. Καμία νίκη σε τρία ντέρμπι φέτος για το «τριφύλλι» -τρία διότι με τον Ολυμπιακό δεν παίχτηκε ποτέ το ντέρμπι στη Λεωφόρο-… Ο Παναθηναϊκός έχει πολλές πιθανότητες να φύγει με το «διπλό» στο ΟΑΚΑ. Με την προϋπόθεση να προηγηθεί...

ΥΓ 3. Ο Βάργκας έπρεπε να δει την κόκκινη κάρτα κόντρα στον Ηρακλή, αλλά ο Σπάθας έκανε τα… στραβά μάτια. Δεν νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει συνολικά εύνοια από την διαιτησία φέτος, αλλά μήπως ο Πειραιώτης ρέφερι ήξερε με ποιον παίζει η Ένωση την άλλη εβδομάδα;


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Χαλκίδα η Εθνική για το βασικό στάδιο προετοιμασίας
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Χαλκίδα η Εθνική για το βασικό στάδιο προετοιμασίας
Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
Euro 2024, Σλοβενία - Δανία 1-1: Σπόραρ και Τσέριν σταμάτησαν τον Έρικσεν
Euro 2024, Σλοβενία - Δανία 1-1: Σπόραρ και Τσέριν σταμάτησαν τον Έρικσεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved