Ρες στο Onsports TV: «Όσο ψηλά θέλει ο Ολυμπιακός!» (photos+video)

Ρες στο Onsports TV: «Όσο ψηλά θέλει ο Ολυμπιακός!» (photos+video)

Ο πιο έμπειρος παίκτης της Σιένα, Τόμας Ρες, ο οποίος έχει «φάει» με το… κουτάλι τα ματς των Ιταλών τα τελευταία χρόνια με τον Ολυμπιακό μιλάει στην κάμερα του Onsports TV για ακόμη ένα και θυμάται όλα τα προηγούμενα!

Το Onsports βρέθηκε στην προπόνηση της Σιένα στο ΣΕΦ παραμονή του αγώνα για την 9η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και συνάντησε τον 33χρονο Ιταλό σέντερ, ο οποίος μας κατέστησε σαφές ότι δεν… φοβάται τους Πειραιώτες στη φετινή διοργάνωση εκφράζοντας την άποψη ότι μπορούν να φτάσουν όπου θέλουν!

Ο άσος του σωματείου από την Τοσκάνη, μάλιστα, παραλληλίζει τον πολυσυζητημένο τελευταία Ντάνιελ Χάκετ με τον Βασίλη Σπανούλη, θεωρώντας πως ό, τι αποτελεί ο πρώτος για τους πρωταθλητές Ιταλίας είναι και ο δεύτερος για τους αντίστοιχους της Ευρώπης.

Ο Ρες είναι από τους πιο σημαντικούς άσους του Μάρκο Κρέσπι, αφού φέτος έχει αναλάβει τον ρόλο να μεταλαμπαδεύσει στους καινούριους και άπειρους παίκτες που έχουν μεταγραφεί στη Σιένα τη φιλοσοφία της ομάδας. Φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 4 πόντους και 3.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 21:26 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα σε 8 ματς, ενώ έχει και 42.9% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα.

Η Σιένα ξεκίνησε με τέσσερις ήττες, αλλά τώρα έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς της…

«Δέσαμε σαν ομάδα. Είναι δύσκολο για νέους παίκτες να προσαρμοστούν στην Ευρωλίγκα. Είμαστε μια καινούρια ομάδα με νέους παίκτες. Κάποιες φορές για αυτούς είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν σε αυτού του είδους τον ρυθμό, όπως το να παίζουν ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και μετά να ταξιδεύουν στους αγώνες της Ευρωλίγκας. Οπότε χρειαζόμασταν προσαρμογή. Έχουμε μια νέα ομάδα, καινούριους παίκτες χωρίς εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Έπρεπε να προσαρμοστούν και το έκαναν στα τελευταία ματς και κερδίσαμε επιτέλους κάποιους αγώνες».

Τι πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε εδώ κόντρα στον Ολυμπιακό; Ο Ολυμπιακός έχει 20-0 νίκες, παίζει χωρίς οπαδούς και απουσιάζουν οι Πρίντεζης και Μπέγκιτς...

«Ναι. Θα είναι σουρεαλιστικό και παράξενο να βλέπεις γύρω σου άδειες κερκίδες και να μην έχει κόσμο που θα είναι με το μέρος του Ολυμπιακού. Είναι έτσι και αλλιώς μια χτισμένη ομάδα ακόμη και χωρίς τον Πρίντεζη και τον Μπέγκιτς. Είναι πολύ σταθεροί και αυτό το έδειξαν και την περασμένη εβδομάδα στο Μόναχο. Κέρδισαν το ματς ακόμη και χωρίς αυτούς τους δύο βασικούς τους παίκτες. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Θα έλεγες ότι το κλειδί της αναμέτρησης είναι η απόδοση του δικού σας Ντάνιελ Χάκετ;

«Ο Ντάνιελ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας. Είναι ο δημιουργός, αυτός από τον οποίο περνούν όλες οι επιθέσεις, όπως συμβαίνει και με τον Σπανούλη στον Ολυμπιακό. Αν σταματήσουμε τον Σπανούλη ίσως κερδίσουμε το ματς. Οπότε, θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Έχετε… μεγάλο παρελθόν με τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Τι σκέφτεσαι για αυτό;

«Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ενθουσιώδες να παίζουμε εδώ εναντίον του Ολυμπιακού. Τρία χρόνια πριν (στα πλέι οφ) δεν ήμασταν το φαβορί και ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε το πρώτο ματς αποδεικνύοντάς το, αλλά κερδίσαμε τα τρία επόμενα παιχνίδια και προκριθήκαμε στο Final 4. Δύο χρόνια πριν έγινε το αντίστροφο. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final 4 και κατέκτησε τον τίτλο. Πέρσι, τους νικήσαμε εδώ και εκείνοι επικρατήσανε στο... σπίτι μας. Οπότε θα είναι ένα καλό παιχνίδι».

Πόσο ψηλά μπορούν κατά την άποψή σου να πάνε Σιένα και Ολυμπιακός φέτος στην Ευρωλίγκα;

«Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει όσο πιο ψηλά θέλει! Είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να πάει πιο πάνω από τις δυνατότητές της. Όσον αφορά στη Σιένα, εμείς έχουμε μια διαφορετική ομάδα με νέους στόχους και το να πάμε στο Top 16 είναι ο πρώτος στόχος για εμάς».

Αν νικήσετε εδώ θα έχετε στο χέρι σας την πρόκριση στο Top 16. Τι σκέφτεσαι για αυτό;

«Αν χάσουμε ή νικήσουμε εδώ δεν είναι σημαντικό. Θεωρώ ότι το επόμενο είναι το μεγάλο παιχνίδι για εμάς που είναι με τη Μάλαγα. Αν το πάρουμε αυτό θα περάσουμε σίγουρα τον γύρο. Αυτή η αναμέτρηση είναι σημαντική για εμάς για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση και να γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Τα κλειδιά του αγώνα;

«Τα κλειδιά θα είναι τα ριμπάουντ, ο περιορισμός του Σπανούλη και τα τρίποντα».

Δείτε το βίντεο με όλες τις δηλώσεις του Ρες στο Onsports, φωτογραφίες από την προπόνηση της Σιένα στο ΣΕΦ παραμονή του αγώνα, αλλά και από αναμετρήσεις του Ρες με τον Ολυμπιακό και βίντεο με στιγμιότυπά του:

Ρες στο Onsports TV: «Όσο ψηλά θέλει ο Ολυμπιακός!» (photos+video)



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved