Market Pass: Πώς θα κάνουν την αίτηση οι δικαιούχοι βήμα - βήμα
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass καθώς φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν σε τεχνικό επίπεδο.
Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους για την ψηφιακή κάρτα αγορών ή την πίστωση του ποσού που δικαιούνται σε τραπεζικό λογαριασμό.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να μπουν στη σχετική πλατφόρμα για να κάνουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 15 Μαρτίου. Όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης τα τεχνικά θέματα που υπήρξαν ξεπεράστηκαν.
«Την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για την κάρτα αγορών, έτσι ώστε για το εξάμηνο που θα ακολουθήσει να έχουμε εξομάλυνση της αύξησης στα βασικά τρόφιμα», είπε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι το Market Pass θα έχει διάρκεια έξι μηνών, δηλαδή, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2023. Το μέτρο αυτό προβλέπει μία ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών των νοικοκυριών, που θα δίνεται είτε μέσω ψηφιακής κάρτας αγορών στα κινητά, είτε θα κατατίθεται μειωμένη (80%) στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr