Η τιμή της ξαπλώστρας - Πόσο κοστίζει το μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Η τιμή της ξαπλώστρας - Πόσο κοστίζει το μπάνιο στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής

Εναλλακτική λύση για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα φέτος για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν μία μικρή «απόδραση» από το κέντρο της πόλης αποτελούν οι οργανωμένες παραλίες της Αττικής.

Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τις παροχές της παραλίας και το σημείο που βρίσκεται, ωστόσο η ακρίβεια που πλέον πλήττει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες και προϊόντα, έχει αυξήσει το κόστος και σε αυτή την περίπτωση.

Σε κάποιες από τις οργανωμένες παραλίες στο Λεκανοπέδιο υπάρχει τιμή εισόδου, σε άλλες χρεώνονται μόνο οι ξαπλώστρες, ωστόσο το συνολικά, το κόστος του μπάνιου στη θάλασσα ακόμη και εντός της Αττικής, σε κάθε περίπτωση ανεβαίνει, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Εάν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και την αυξημένη τιμή της βενζίνης για τη μετακίνηση προς την παραλία αλλά και τις δαπάνες κατά τη διάρκεια της παραμονής εκεί, για καφέ και φαγητό. Παράλληλα, οι τιμές σε όλες τις παραλίες είναι διαφορετικές τις καθημερινές σε σύγκριση με τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Από τις οικονομικότερες στις ακριβότερες

Ενδεικτικά, ξεκινώντας από τον Άλιμο και την Ακτή του Ήλιου η γενική είσοδος από Δευτέρα έως και Παρασκευή είναι στα 6 ευρώ ενώ η χρέωση για ξαπλώστρα στα 2 ευρώ.

Μειωμένη είναι η είσοδος για ανέργους και ηλικιωμένους άνω των 65 ετών καθώς και για τα παιδιά έως 12 ετών. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η τιμή ανεβαίνει για τη γενική είσοδο στα 8 ευρώ και στα 4 ευρώ για τις ξαπλώστρες.

Αντίστοιχα στη Γαλάζια Ακτή στην παραλία του Σχοινιά, τις καθημερινές η είσοδος είναι δωρεάν με ελάχιστη κατανάλωση ανά άτομο 3 ευρώ και η ξαπλώστρα χρεώνεται 2 ευρώ. Τα Σαββατοκύριακα και αργίες η είσοδος είναι 3 ευρώ, για εφήβους 1,5 ευρώ ενώ η ξαπλώστρα κοστίζει από 5 έως 7 ευρώ.

Στην Ακτή Βουλιαγμένης η γενική είσοδος φτάνει τα 10 ευρώ τις καθημερινές και τα 15 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μειωμένες τιμές.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα και για ηλεκτρονική κράτηση ξαπλώστρας με την οποία παρέχεται και δωρεάν πάρκινγκ καθώς και φύλαξη τιμαλφών στην ομπρέλα.

Οι καταναλωτές προκειμένου να έχουν εξασφαλίσει εκ των προτέρων τη θέση τους στην παραλία, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν στο ταμείο, θα πληρώσουν 32,5 ευρώ για 2 ξαπλώστρες που θα φιλοξενήσουν δύο ενηλίκους και έως 2 παιδιά έως 15 ετών.

Στο Varkiza Resort στην ακτή Βάρκιζας τις καθημερινές οι ξαπλώστρα είναι δωρεάν με γενική είσοδο στα 7,50 ευρώ και μειωμένες τιμές επίσης για παιδιά έως 12 ετών, ηλικιωμένους και φοιτητές. Το Σαββατοκύριακο ωστόσο το κόστος αυξάνεται στα 8,5 ευρώ συν 10 ευρώ για το σετ ξαπλώστρας.

Οι τιμές ανεβαίνουν στην παραλία Eden Beach, Μαύρο Λιθάρι καθώς δεν υπάρχει μεν κόστος για την είσοδο ωστόσο το σετ, 2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα, τα Σαββατοκύριακα ξεκινάει από 25 ευρώ. Όσοι πάλι έχουν τη δυνατότητα για μία απόδραση τις καθημερινές, η τιμή τότε φτάνει τα 10 ευρώ.

Χωρίς χρέωση στην είσοδο είναι και η παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ωστόσο για μία ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες, οι επισκέπτες θα πληρώσουν 50 ευρώ τις καθημερινές και 80 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης που κοστίζει περί τα 70 ευρώ τις καθημερινές για μία θέση εκτός της πρώτης σειράς και 140 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.

Στο Grand Beach στο Λαγονήσι, στις παροχές περιλαμβάνονται εκτός από μία ομπρέλα και ξαπλώστρες, επιπλέον, δύο σνακ και δύο εμφιαλωμένα νερά αλλά και έξτρα υπηρεσίες (Safety box, Waiter Button, Private area). Tις καθημερινές η τιμή φτάνει τα 80 ευρώ ενώ τα Σαββατοκύριακα τα 130 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved