Ε9: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή της δήλωσης ακίνητης περιουσίας

Ε9: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή της δήλωσης ακίνητης περιουσίας

Οι φορολογούμενοι που το 2021 απέκτησαν κάποιο ακίνητο με αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά ή πούλησαν ή έγραψαν στα παιδιά ή τα εγγόνια τους ακίνητη περιουσία ή τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες και αποκάλυψαν «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα στους δήμους θα πρέπει να σπεύσουν να επισκεφθούν την πλατφόρμα του Ε9 της ΑΑΔΕ για να δηλώσουν τις αλλαγές στην περιουσιακή τους εικόνα.

Ο χρόνος για προσθήκες, διορθώσεις και διαγραφές στο Ε9 μετρά αντίστροφα και λήγει στις 31 Μαρτίου 2022, δύο μήνες νωρίτερα από την προθεσμία που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

Την 1η Απριλίου 2022 η ΑΑΔΕ θα κλείσει την πλατφόρμα προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης του νέου ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, από φέτος μεταβάλλεται ο χρόνος υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9). Συγκεκριμένα, η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) είναι η 31η Μαρτίου εκάστου έτους, αντί για την 31η Μαΐου που ίσχυε πριν.

Ετσι, όσοι έχουν αλλαγές στην ακίνητη περιουσία τους θα πρέπει να φροντίσουν να τις δηλώσουν στο Ε9 καθώς με βάση τα στοιχεία που θα δηλώσουν θα υπολογιστεί ο νέος φόρος ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν από τον Μάιο σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Οι λογιστές συνιστούν σε όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα να ρίξουν μια ματιά στο Ε9 και να «τσεκάρουν» την περιουσιακή τους κατάσταση. Ενας έλεγχος στο «Περιουσιολόγιο» μπορεί να αποκαλύψει λάθη στα τετραγωνικά, στο ποσοστό της κυριότητας, στον όροφο του διαμερίσματος ή την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μια μικρή διόρθωση στο Ε9 μπορεί να αποδειχθεί σημαντική και να μειώσει τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



ΝΒΑ: Έγραψε ιστορία ο Κάρι (vid)
ΝΒΑ: Έγραψε ιστορία ο Κάρι (vid)
Σε ετοιμότητα C-130 για τον επαναπατρισμό των τραυματιών φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το δυστύχημα
Σε ετοιμότητα C-130 για τον επαναπατρισμό των τραυματιών φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το δυστύχημα
Η CEV δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ - Κανονικά το ματς με την Ποντολιάνι
Η CEV δεν έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΟΚ - Κανονικά το ματς με την Ποντολιάνι
ΠΑΟΚ-Οδηγός νταλίκας: «34 χρόνια στο τιμόνι, 1 εκατ. χιλιόμετρα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»
ΠΑΟΚ-Οδηγός νταλίκας: «34 χρόνια στο τιμόνι, 1 εκατ. χιλιόμετρα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved