Μπρατσόλης: «Ο Πειραιάς είναι ανυποχώρητος σε αυτά που δικαιούται»

Μπρατσόλης: «Ο Πειραιάς είναι ανυποχώρητος σε αυτά που δικαιούται»

Αποφασισμένος να εμμείνει στις θέσεις του και να επιμείνει για την υλοποίηση των υποσχέσεων και των εξαγγελιών της Πολιτείας για τον ποδοσφαιρικό Πειραιά, είναι ο Στέλιος Μπρατσόλης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Onsports, έκανε τον απολογισμό του 12 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αλλά και αυτών του κυπέλλου.

Αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα με τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Δ΄ Εθνική, δηλώνοντας με έμφαση, πως η Ένωση του Πειραιά, δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε αυτά που δικαιούται.

Πώς χαρακτηρίζετε τον απολογισμό σχετικά με τη διεξαγωγή των αγώνων του κυπέλλου και των πρωταθλημάτων στην Α΄,  Β΄ και Γ΄ κατηγορία, λίγο πριν εκπνεύσει το 2011;

«Είμαστε ευχαριστημένοι. Με συνεννόηση και συνεργασία της Ένωσης και του συνδέσμου διαιτητών, αλλά και με την ευθύνη του επιτροπής διαιτησίας, του προέδρου της, Χρήστου Στούκα και των κ. Βούλγαρη και Αγαδάκου, έγιναν οι καλύτεροι δυνατοί ορισμοί στις 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, αλλά και στους αγώνες του κυπέλλου. Πραγματοποιήθηκαν περίπου 400 αγώνες συνολικά και το αποτέλεσμα των αποδόσεων παίρνει πολύ καλό βαθμό.

Μέχρι σήμερα  είχαμε 30 περιστατικά αγωνιστικών διενέξεων, εκ τω οποίων ούτε δέκα δεν ήταν τα σοβαρότερα.

Δεν ακυρώνουμε, ούτε αποθεώνουμε τη μέχρι σήμερα εξέλιξη των αγωνιστικών διαδικασιών. Το γεγονός, όμως, ότι έχει ανέβει η ποιότητα και το ότι έχουμε καλύτερο έλεγχο σε όλες τις διοργανώσεις, μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε, ότι στις 8 και 9 Ιανουαρίου που θα αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, έως το τέλος του, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Σε αυτό έχει συντελέσει το Δ.Σ. της Ένωσης, η επιτροπή διαιτησίας και πρωταθλήματος, οι παρατηρητές και φυσικά τα σωματεία, που αντιλαμβάνονται ότι μόνο με τέτοια συνεννόηση και συντονισμό, μπορούμε να παράγουμε ποιοτικό έργο, γεγονός που εξυπηρετεί τους στόχους των πειραϊκών πρωταθλημάτων και την πρόοδο του παμπειραϊκού ποδοσφαίρου».

Ποια είναι η πρόοδος σε όσα είχαν εξαγγελθεί τον περασμένο Ιανουάριο από την Πολιτεία, για την κάλυψη των αναγκών που έχει το πειραϊκό ποδόσφαιρο;

«Είμαστε ανυποχώρητοι στα αιτήματα του ποδοσφαιρικού Πειραιά. Δε είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα διαχείριση των εξαγγελιών από τους υπεύθυνους της Πολιτείας που μας γέμισαν με ελπίδα το Γενάρη του 2011 και σήμερα νιώθουμε ότι μας έχουν θέσει σε μια συνεχή αναβολή και στο «Θα δούμε», γεγονός που μας προβληματίζει.

Όπως όμως λέει και το άσμα: «Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» και αυτή η στάση, μας κάνει πιο δυνατούς. Η μεγάλη παμπειραϊκή γιορτή που θα κάνουμε στις 23 Ιανουαρίου, στο ΣΕΦ, θα δείξει για μία ακόμη φορά τη δύναμη του κοινωνικού πειραϊκού ποδοσφαίρου και θα απαντήσει, να μην υπάρξει καμία άλλη αναβολή για την υλοποίηση όσων έχουν εξαγγελθεί.

Ειδικά η ανακατασκευή του γηπέδου στο ΣΕΦ, είναι για εμάς, αδιαπραγμάτευτη. Θα παλέψουμε για κάθε εναλλακτική λύση, ακόμα και για τη χρηματοδότηση αυτής της απαιτούμενης ανακατασκευής και μέσω της Ομοσπονδίας από τα κονδύλια για τα Ενωσιακά κέντρα. Αυτό το στόχο είχε η παρουσία μου στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, στις 20 Δεκεμβρίου».

Ποια είναι η θέση σας για τους αγώνες μπαράζ ανόδου στη Δ΄ Εθνική, μετά τη γνωστοποίηση των προτάσεων που κάνατε, διαφωνώντας με αυτές της ΕΠΟ; Εξακολουθεί να είναι η ίδια ή έχει διαφοροποιηθεί;

«Ως Πειραιάς, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε αξιοπρέπεια. Δεν θα γίνουμε μαϊντανοί καμίας ρύθμισης, η οποία με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο πάει να αποδείξει τα αναπόδεικτα.

Όσο κι αν το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε για ορισμό των ομίλων, βαφτίζοντας όμορες Ενώσεις τη Χίο και τα Δωδεκάνησα, με την ΕΠΣΑΝΑ και την ΕΠΣΔΑ, εμείς αυτό το παραπέμπουμε στην κρίση όσων συμμετέχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν συμφωνήσαμε, δεν συμφωνούμε, αλλά και δεν φοβόμαστε. Στα μπαράζ οι ομάδες του Πειραιά δεν θα είναι 2, αλλά 80, γιατί θα παίξει όλος ο Πειραιάς και να το καταλάβουν αυτό κάποιοι από την Ομοσπονδία που θέλουν να μας πουν ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας προηγούμενης απόφασης, της προηγούμενης επιτροπής, για δήθεν ορισμό ομίλων.

Στο συμβούλιο που έγινε στις 20/12, ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος της ΕΠΣΠ σε αυτή, Νίκος Ανασόπουλος, προσκόμισε τα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης, στην οποία δεν υπήρχε τέτοια απόφαση και «ω του θαύματος», κανένας δεν μίλησε.

Αυτό που πρότεινε ο Πειραιάς και είναι απολύτως λογικό, να χωριστεί η Ελλάδα σε 4 ποδοσφαιρικά μπλοκ και να προκύψουν με κλήρωση οι όμιλοι, δεν έγινε αποδεκτό. Αποδεκτή δεν έγινε και η επόμενη πρόταση και οι 4 όμιλοι, οι Ενώσεις της Αθήνας των Νησιών και οι όμορες με την Εύβοια, να μπουν στην κληρωτίδα κι ό,τι κάτσει.

Δεν υπήρξε λογική απάντηση. Αντίθετα αποδείχθηκε ότι η διαδικασία των ορισμών δεν πήρε υπόψη κριτήρια που ισχύουν και σε άλλες διαδικασίες κληρώσεων, όπως το Champions League.

Εμείς αυτό δεν το αποδεχόμαστε. Τα σωματεία μας το γνωρίζουν και δεν φοβόμαστε. Θα παίξουμε την μπάλα μας για την αξιοπρέπεια και τη νίκη του πειραϊκού ποδοσφαίρου. Δεν τροφοδοτούμε καμία έριδα με τις φίλες Ενώσεις του Λεκανοπεδίου, αλλά δεν μπορούμε  να μην πούμε και την αλήθεια για τη λάθος επιλογή του ορισμού των ομίλων μπαράζ από την ΕΠΟ. Μπροστά μας έχουμε εξάλλου και τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου.

Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο μου, Νίκο Ανασόπουλο, αντιπρόεδρο της ΕΠΟ και εκπρόσωπό μας στην ΕΠΟ, για τη συνεχή μάχη που δίνει για τα θέματα του Πειραιά, του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου  και την ουσιαστική σύνδεση του ποδοσφαίρου των Ενώσεων με τις ανάγκες των επαγγελματικών κατηγοριών και φυσικά της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Πειραιάς είναι ενιαίος, δυνατός, σύγχρονος, διεκδικητικός, αξιοπρεπής και ανυποχώρητος σε αυτά που δικαιούται».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τζέιμς: «Αυτό είναι που μετράει»
Τζέιμς: «Αυτό είναι που μετράει»
Πασκουάλ: «Παλεύουμε για την τετράδα» (video)
Πασκουάλ: «Παλεύουμε για την τετράδα» (video)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (22/3)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (22/3)
«Φέρτε μας την Βαλένθια»
«Φέρτε μας την Βαλένθια»
Άγριο επεισόδιο: Αερομαχία γύρω από ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ
Άγριο επεισόδιο: Αερομαχία γύρω από ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ
Χαμός στη Βουλή: Παραλίγο να πέσει ξύλο με χρυσαυγίτες βουλευτές
Χαμός στη Βουλή: Παραλίγο να πέσει ξύλο με χρυσαυγίτες βουλευτές
Ο Συμεωνίδης στο master class του Χρήστου Βέργαδου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ (photos)
Ο Συμεωνίδης στο master class του Χρήστου Βέργαδου στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ (photos)
ΟΑΕΔ: Δείτε πότε πληρώνεται το δώρο Πάσχα 2018 και το επίδομα ανεργίας
ΟΑΕΔ: Δείτε πότε πληρώνεται το δώρο Πάσχα 2018 και το επίδομα ανεργίας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης