ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ: Πρώτα σπουδαίοι άνθρωποι, μετά μεγάλοι αθλητές!

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ: Πρώτα σπουδαίοι άνθρωποι, μετά μεγάλοι αθλητές!

Αποτελεί νούμερο ένα κανόνα των υποδομών και ο ΟΠΑΠ δε θα μπορούσε να μην έχει ως κύριο στόχο το ευ αγωνίζεσθαι για το πρόγραμμα που τρέχει για τις ακαδημίες!

Το αθλητικό πρόγραμμα των Ακαδημιών της ΟΠΑΠ δημιουργήθηκε για να γράψει τη δική του ιστορία στο κομμάτι των υποδομών, το οποίο πάσχει στη χώρα μας.

Ο πρωταθλητισμός μπαίνει στην άκρη όταν μιλάμε για παιδιά. Αυτό που μετράει δεν είναι άλλο από την ψυχαγωγία τους. Η καλλιέργεια του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής προσπάθειας, διασφαλίζοντας παράλληλα πως το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού θα συνεχίσει να στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Για τον λόγο αυτό ο ΟΠΑΠ έβαλε σε εφαρμογή ένα ιδιαίτερα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύσσεται σε 125 Ερασιτεχνικά Σωματεία Ποδοσφαίρου, με συνολική συμμετοχή 10.000 παιδιών και 450 προπονητών απ’ όλη την Ελλάδα. Τα σωματεία, ερασιτεχνικά προφανώς, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι μέλη ΕΠΣ και διατηρούν τμήματα υποδομών με παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.

Σκοπός του προγράμματος, όπως γράψαμε και παραπάνω είναι τα παιδιά να γίνουν πρώτα σπουδαίοι άνθρωποι και μετά μεγάλοι αθλητές. Άλλωστε η ηλικία τους επιτάσσει χαρά και παιχνίδι. Άρα ζωή ενεργή μακριά από τις κακές συνήθειες της εποχής.

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα

Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται ένα τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλη τη γκάμα της αθλητικής εκπαίδευσης και εξελίσσεται σε βάθος χρόνου.

Οι ακαδημίες βρίσκονται σε 48 νομούς της χώρας, περιλαμβανομένων απομακρυσμένων και μικρών πόλεων και νησιών, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά απ’ όλη τη χώρα, να απολαύσουν τα οφέλη του προγράμματος.

Τα προνόμια για τις ακαδημίες

Οι ακαδημίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΟΠΑΠ θα έχουν τα ακόλουθα προνόμια:

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Για τα παιδιά: εκπαιδευτικές και ενημερωτικές συναντήσεις με ειδικευμένους επιστήμονες και Προγράμματα προσωπικής άσκησης και εκγύμνασης.

Για τους γονείς: εκπαιδευτικές συναντήσεις με παιδίατρους, ψυχολόγους, διατροφολόγους και συμμετοχή σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του προγράμματος.

Για τους προπονητές: σεμινάρια προπονητικής και προπονητικές κατευθύνσεις από την εξειδικευμένη ομάδα του προγράμματος και επισκέψεις της προπονητικής ομάδας του προγράμματος στις ακαδημίες.

Παροχή ασφάλειας και ιατρικής περίθαλψης:

Ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών κατά τη διάρκεια, αλλά και μια ώρα πριν και μετά από τις προπονήσεις και τους αγώνες τους.
Κάλυψη εξόδων περίθαλψης σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών των παιδιών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων.

Υποστήριξη & Επικοινωνία:

Φυσική παρουσία – με επισκέψεις στελεχών, πρεσβευτών και μελών της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος στις ακαδημίες.

Δημιουργία ενός ειδικού forum στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος. Στο forum αυτό, γονείς και προπονητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό τους και να λαμβάνουν καθοδήγηση και βοήθεια από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Συμμετοχή σε μεγάλες ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις.

Τοπικά ποδοσφαιρικά φεστιβάλ σε 10 διαφορετικές πόλεις στην διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου, με συμμετοχή ακαδημιών από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και ημερήσια διάρκεια.

Τελετή λήξης προγράμματος στην Αθήνα, στο τέλος της κάθε αγωνιστικής περιόδου διάρκειας δύο ημερών.

Παροχή αθλητικού εξοπλισμού.

Δωρεάν αθλητικό υλικό που θα καλύπτει τις προπονητικές ανάγκες της ακαδημίας και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών που παρέχονται στα παιδιά της.

Δείτε ποιες είναι οι επιλεγμένες ακαδημίες κάνοντας κλικ εδώ



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved