Proτο τατουάζ; Τι να προσέξεις

Proτο τατουάζ; Τι να προσέξεις

«Στριφογύριζε» στο μυαλό σου εδώ και καιρό. Λίγο η βελόνα, λίγο η αναποφασιστικότητά σου για το σχέδιο, διαρκώς έμπαινες στη διαδικασία να αναβάλλεις το ραντεβού σου με τη δερματοστιξία.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι τελικά κατάφερες να καταλήξεις στο τατουάζ που θα «χτυπήσεις». Είσαι σίγουρα κατάλληλα ενημερωμένος για το πώς θα φροντίζεις το νέο σου απόκτημα; Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για proτάρηδες.

Συμβουλή 1η: Ανεξαρτήτως από το τι θα διαβάσεις στο διαδίκτυο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του ειδικού, στον οποίο ανέθεσες να σου χτυπήσει το τατουάζ, κατά γράμμα.

Συμβουλή 2η: Φυσικά θα πρέπει να προστατεύεις την καταπονημένη περιοχή και να προσέξεις να μην την τραυματίσεις. Απέφυγε τις αχρείαστες μετακινήσεις και αναλόγως το σημείο, την έντονη άσκηση.

Συμβουλή 3η: Όταν αφαιρέσεις την προστατευτική μεμβράνη, καθάρισε το τατουάζ απαλά, με χλιαρό νερό και σαπούνι ή με κάποιο άλλο υγρό που σου έχει προτείνει ο ειδικός.

Συμβουλή 4η: Οι πλύσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από την επάλειψη της περιοχής με ενδεδειγμένη ενυδατική κρέμα, που θα καταπραΰνει την επιβαρυμένη επιδερμίδα.

Συμβουλή 5η: Αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει να μουλιάζουν στο νερό, κατά τη διάρκεια του μπάνιου, τότε καλύτερα να κόψεις αυτήν τη συνήθεια για λίγο χρονικό διάστημα. Όταν θα θέλεις να κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό θα πρέπει να καλύπτεις πλήρως το τατουάζ με βαζελίνη. Με αυτόν τον τρόπο το κάνεις «αδιάβροχο» και προστατεύεις το σημείο από το να «ανοίξουν» οι πόροι του δέρματος και να αλλοιωθεί το σχέδιο.

Συμβουλή 6η: Αν τα ρούχα σου ερεθίζουν την περιοχή, φρόντισε να την προφυλάξεις με ένα επίδεσμο ή μια προστατευτική μεμβράνη. Προσπάθησε να αποφύγεις να ξύνεις το σημείο του τατουάζ, σε περίπτωση που σου προκαλεί φαγούρα.

Συμβουλή 7η: Η έκθεση στον ήλιο είναι πάντα επικίνδυνη και θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να ερεθίσει ή και να αλλοιώσει ένα έγχρωμο τατουάζ. Μαζί με την ενυδατική κρέμα χρησιμοποίησε και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Συμβουλή 8η: Αν παρατηρήσεις έντονο ερεθισμό και την κοκκινίλα να επεκτείνεται αντί να περιορίζεται και -παράλληλα- νιώθεις πόνο ή τσούξιμο, μπορεί να είσαι από τους άτυχους και κάπως να το μόλυνες. Μην το αμελήσεις, επισκέψου ξανά τον ειδικό.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved