Έτσι θα… διακρίνεις τα καλύτερα παπούτσια!

Έτσι θα… διακρίνεις τα καλύτερα παπούτσια!

Φίλε μου, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις να ξέρεις πως μετά τα μάτια, τα χέρια και το χαμόγελο, τα παπούτσια είναι το τέταρτο κατά σειρά σημείο το οποίο «τσεκάρει» μία γυναίκα πάνω σου πριν αποφασίσει αν θα σου δώσει τελικά το λεγόμενο «πράσινο» φως ή όχι.

Αν αυτός ο λόγος δεν είναι αρκετός για να σε βάλει στη διαδικασία να επιλέξεις με προσοχή το επόμενο ζευγάρι παπούτσια, στο οποίο θα επενδύσεις το μισθό σου, οφείλω να σε ενημερώσω πως τα παπούτσια στο ντύσιμο ενός άντρα, είναι το αξεσουάρ «κλειδί» το οποίο μπορεί να αναβαθμίσει ακόμη και το πιο basic σύνολο. Ό,τι περίπου είναι για τη γυναίκα ή τσάντα ή ένα φουλάρι.

Να ξέρεις πως για να επιλέξεις το σωστό ζευγάρι παπουτσιών, απαιτείται λίγος χρόνος και λίγη γνώση επιπλέον. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει για σένα τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και όλα εκείνα που πρέπει να προσέξεις, πριν καταλήξεις στο ζευγάρι- συνοδοιπόρο για τις μέρες που θα έρθουν.

Η ποιότητα των υλικών

Το πρώτο πράγμα στο οποίο θα πρέπει να εστιάσεις είναι το άνω μέρος του ζευγαριού, όλο το παπούτσι εκτός από την εξωτερική του σόλα. Η ποιότητα των υλικών με τα οποία έχει κατασκευαστεί ένα παπούτσι, είναι αυτά τα οποία θα καθορίσουν τη σχέση του ζευγαριού με το χρόνο. Για τα χαμηλής ποιότητας παπούτσια, χρησιμοποιούνται συνήθως φθηνά υλικά, όπως πλαστικό ή ψεύτικο δέρμα. Και εδώ θέλω να επιστήσεις την προσοχή σου: Δεν είναι όλα τα δερμάτινα παπούτσια εξίσου καλά και ποιοτικά. Ωστόσο, το δέρμα είναι ένα υλικό αρκετά ανθεκτικό, που δεν θα σε «προδώσει» εύκολα, ενώ συγχρόνως επιτρέπει στο πόδι να είναι σταθερό και να «αναπνέει», παρόλη τη φθορά που μπορεί να υποστεί. Μπορεί να χρειαστεί να ξοδέψεις κάτι παραπάνω, η «ανταλλαγή» όμως θα είναι value for money.

papoutsia1

Ποιότητα κατασκευής

Τα κακής ποιότητας παπούτσια είναι πολύ εύκολο να τα διακρίνεις ακόμη και αν ο κατασκευαστής τους αναγράφει ψευδώς πάνω «γνήσιο δέρμα». Είναι συνήθως κακοραμμένα παπούτσια που στο μέλλον θα γίνουν το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σου. Η ποιότητα κατασκευής, η οποία σχετίζεται με τον τρόπο που το πέλμα με το άνω μέρος συνδέονται μεταξύ τους, είναι που προδίδει με πόσο μεράκι και αγάπη παράγει κάποια εταιρεία τα παπούτσια που βγάζει στην αγορά. Ως επί το πλείστον, συναντάμε δύο τρόπους κατασκευής, τα «ραμμένα», που είναι καλύτερης ποιότητας και ενώνουν τη σόλα με το άνω μέρος μέσω ενός νήματος, και τα «κολλημένα» τα οποία έχουν μία φθηνή, εύκολη και γρήγορη κατασκευή. Η αμέσως επόμενη διαφοροποίηση της μίας τεχνικής με την άλλη, είναι το γεγονός πως σε περίπτωση που τα «κολλημένα» παπούτσια χαλάσουν, δεν επιδέχονται έπειτα κανέναν τρόπο επιδιόρθωσης και απλά θέλουν πέταμα, σε αντίθεση με τα «ραμμένα» τα οποία με μία βόλτα από το συνοικιακό τσαγκαράδικο, θα είναι πάλι σαν καινούργια! Ένας ακόμη παράγοντας με τον οποίο μπορούμε να «τεστάρουμε» πόσο ποιοτικό είναι ένα ζευγάρι παπούτσια, είναι να λάβουμε υπόψη τη διαδικασία παραγωγής. Οι καλύτεροι σχεδιαστές παγκοσμίως, συνήθως βγάζουν μικρές παρτίδες υποδημάτων, από υλικά πρώτης ποιότητας, δίνοντας τη μέγιστη σημασία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Όταν ένα εργοστάσιο παράγει παπούτσια μαζικά και χρειάζεται χιλιάδες παρτίδες για να καλύψει τη ζήτηση, είναι πολύ δύσκολο να δείξει την ίδια φροντίδα στην κατασκευή του παπουτσιού.

Ο παράγοντας της τιμής

Η τιμή είναι ο τελευταίος παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψη αγοράζοντας ένα νέο ζευγάρι παπούτσια. Παρόλα αυτά, η τιμή είναι ένας αρκετά κατατοπιστικός παράγοντας από τον οποίο μπορείς να κρίνεις πόσο ποιοτικό είναι ένα παπούτσι. Τα ανθεκτικά υλικά, είναι πάντα πιο ακριβά από εκείνα που δεν αντέχουν στο χρόνο. Αν μάλιστα τύχει να βρεις μία κατά τα άλλα ακριβή μάρκα σε οικονομική τιμή, είναι πιθανό ο κατασκευαστής να έχει κάνει κάποια έκπτωση στην ποιότητα, έχοντας ως στόχο το κέρδος. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ένα παπούτσι το οποίο φέρει το λογότυπο μίας μάρκας πολυτελείας, θα είναι απαραίτητα και ποιοτικό. Για να μην πέσεις στην ύπουλη «παγίδα» του marketing, φρόντισε να ελέγξεις προσεκτικά όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω και σίγουρα θα έχεις κάνει μία επιλογή που θα αναβαθμίζει το στυλ και την εικόνα σου.



Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Πόλο ανδρών: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης και Πανιώνιος στην τετράδα
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Συγχαρητήρια Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ολυμπιακό
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
Δακρυσμένος ο Βαγγέλης Μαρινάκης - "Να το πάρουμε για την Ελλάδα μας"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved