Μήπως δεν είσαι «proετοιμασμένος» να νοικοκυρευτείς;
2 SHARES

Μήπως δεν είσαι «proετοιμασμένος» να νοικοκυρευτείς;

Κουράστηκες να είσαι ορκισμένος εργένης, αλλά δεν είσαι και σίγουρος αν θέλεις να ακολουθήσεις έναν πιο… μονογαμικό δρόμο.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θα ξέρεις το πότε θα είσαι αρκετά έτοιμος για να ξεκινήσεις κάτι πιο σοβαρό και να νοικοκυρευτείς. Είναι διαφορετικό να θέλεις να αισθάνεσαι απλά «σιγουριά» και εντελώς άλλο πράγμα να θες να αφοσιωθείς σε έναν άνθρωπο. Αν αυτές οι σκέψεις σε ταλανίζουν εδώ και καιρό, ακολουθούν τέσσερις λόγοι που ίσως σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ήρθε η ώρα να αφήσεις τη μοναχική ζωή, ώστε να αρχίσεις να «proετοιμάζεσαι» για να επενδύσεις σε μία σχέση.

Όλα ξεκινούν από τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, αλλά και... μέσα σου. Τις περισσότερες φορές χρειάζεται ένας σύντροφος για να σε βοηθήσει να βγάλεις τον καλύτερό -ή και το χειρότερό- σου εαυτό. Για να το αντιληφθείς αυτό, όμως, θα πρέπει πρωτίστως να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου. Να έχεις αναγνωρίσει τα ελαττώματά σου και να έχεις αποδεχθεί τις αδυναμίες σου. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσεις μόνο να κατηγορείς τους άλλους για τα «κακώς κείμενα» του χαρακτήρα σου. Ιδιαίτερα χρονοβόρος διαδικασία η εσωτερική αναζήτηση και πολλές φορές επίπονη, αλλά αναγκαία.

zevgari

Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι στην «ασφάλεια» μιας σχέσης και στις δάφνες σου. Το γεγονός ότι θα βρεις κάποιον να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτείσαι και από αυτήν. Κάπως έτσι «σκοτώνει» η συνήθεια τα ζευγάρια. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση για αυτοβελτίωση και αναζήτηση νέων συγκινήσεων που σε κάνουν πιο ώριμο και δυνατό.

Ό,τι αφήνεις, σε αφήνει. Έτσι και η σεξουαλική σου ζωή. Η συχνότητα της ερωτικής επαφής με το σύντροφό σου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη οποιασδήποτε σχέσης. Το λίγο σεξ μπορεί να μη σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η αρχή του τέλους, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετό σημάδι για να σε κινητοποιήσει να αναζητήσεις τις αιτίες που οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση. Μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η σεξουαλική μας ζωή να βρίσκεται στο απόγειό της μετά από 12 μήνες σχέση, ωστόσο χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να διατηρηθεί το ερωτικό ενδιαφέρον «αμείωτο».

skatharia

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου, τις περισσότερες φορές δεν κάνει λάθος. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις αυτό το «κάτι» στον άλλο και χρειάζεται να καταβάλλεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καταλάβεις αν τελικά υπάρχει κάπου βαθιά μέσα του, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αφήσεις τις σκιές που… ψιθυρίζουν στο κεφάλι σου να σε οδηγήσουν να πάρεις τις σωστές αποφάσεις για το πώς πρέπει να συνεχίσεις στη ζωή σου. Κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να προχωρήσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσεις κι εσύ παρακάτω.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ξάνθη: Όλοι μέσα για Απόλλωνα
Ξάνθη: Όλοι μέσα για Απόλλωνα
Το μήνυμα του Μαρινάκη για τα κορίτσια του πόλο του Ολυμπιακού
Το μήνυμα του Μαρινάκη για τα κορίτσια του πόλο του Ολυμπιακού
Ατρόμητος: Συνεχίζει στο Περιστέρι ο Ούμπιδες!
Ατρόμητος: Συνεχίζει στο Περιστέρι ο Ούμπιδες!
Άρης: Χωρίς Τόνσο, αλλά με Λάρσον στο Αγρίνιο
Άρης: Χωρίς Τόνσο, αλλά με Λάρσον στο Αγρίνιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies