Απέφυγε τον πονοκέφαλο… like a pro

Απέφυγε τον πονοκέφαλο… like a pro

Ο πονοκέφαλος είναι ένα «μήνυμα» που μας στέλνει ο οργανισμός, είτε επειδή κάτι στο σύστημα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, είτε επειδή το έχουμε παραφορτώσει και είναι έτοιμο να… εκραγεί.

 Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, σχεδόν το μισό του γενικού πληθυσμού έρχεται αντιμέτωπο με ισχυρούς πονοκεφάλους σε κάποια φάση της ζωής του.

Προφανώς με την εμφάνιση του ανεπιθύμητου συμπτώματος, η πρώτη σκέψη είναι να πάρουμε κάποιο αναλγητικό. Τι γίνεται όμως όταν ταλαιπωρούμαστε καθημερινά από πονοκεφάλους; Σημαίνει πως θα αρχίσουμε να καταπίνουμε τα παυσίπονα λες και είναι καραμέλες; Προφανώς όχι. Ακριβώς για αυτό παρακάτω υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι που σταδιακά θα μας ανακουφίσουν από τους επίμονους τακτικούς πονοκεφάλους.

  1. Πιες πολύ νερό

Η αφυδάτωση είναι η πιο συχνή αιτία που προκαλεί πονοκέφαλο. Όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται σωστά τα επίπεδα του αίματος μειώνονται, με αποτέλεσμα να μειώνεται και το οξυγόνο που φτάνει στον εγκέφαλο. Έτσι, δημιουργείται μία ανεπαίσθητη συρρίκνωση του εγκεφάλου, ένα «σφίξιμο» που προκαλεί πονοκέφαλο.

  1. Διόρθωσε τη διατροφή σου

Η τροφή που λαμβάνουμε παίζει τεράστιο ρόλο στους πονοκεφάλους και στις ημικρανίες. Είναι ουσίες που περιέρχουν είναι ικανές, μέσα από αλλεργίες ή δυσανεξία να προκαλέσουν φλεγμονές και το ανοσοποιητικό μας σύστημα να τις αναγνωρίσει ως «εχθρούς». Τέτοιες φλεγμονές μπορούν να προκληθούν και στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να προκληθεί ανεπιθύμητος πονοκέφαλος. Μερικές από αυτές τις τροφές είναι το κόκκινο κρασί, η σοκολάτα, το τυρί και όλα αυτά που δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε.

  1. Κοιμήσου καλά

 Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, άτομα που έχουν στερηθεί τον ύπνο, παρουσιάζουν μείωση στις βασικές πρωτεΐνες που λειτουργούν κατασταλτικά για τον πόνο. Ναι, ένας ύπνος κακής ποιότητας μπορεί να προκαλέσει αφόρητους πονοκεφάλους. Φυσικά αυτό δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη αν σκεφτεί κανείς πόσο κουράζεται καθημερινά ο εγκέφαλος. Ο ύπνος είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για τη σωστή λειτουργία και κυρίως η αφαίρεση τοξινών. Επιπλέον, ο έλλειψη ύπνου εκτός από πονοκέφαλο, ανεβάζει επικίνδυνα την αρτηριακή πίεση, είναι αιτία καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, κατάθλιψης και παχυσαρκίας.

  1. Χαλάρωσε

Όπως ήταν φυσικό, το στρες είναι μία έννοια που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα καθώς είναι μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης πονοκεφάλων. Μία καλή θεραπεία είναι να προσφέρεις στον εαυτό σου τουλάχιστον δέκα λεπτά ημερησίως κάνοντας το απόλυτο… τίποτα. Κι όμως, λίγα λεπτά είναι αρκετά για να ηρεμίσει λίγο το κεφάλι σου και να αποφύγεις τον πονοκέφαλο που απειλεί να διαταράξει την καθημερινότητά σου.  

  1. Αθλήσου

Σίγουρα η φασαρία του γυμναστηρίου δεν είναι ιδιαίτερα θεραπευτική όταν σε ταλαιπωρεί ένας πονοκέφαλος. Η τακτική άσκηση όμως είναι ικανή να μειώσει το άγχος, να μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα και να παράγει ενδορφίνες που είναι τα «φυσικά» παυσίπονα για τον οργανισμό μας. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, 45λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσουν την ένταση των πονοκεφάλων μέχρι και να τους εξαλείψουν εντελώς.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved