Φόρα γυαλιά ηλίου like a pro (για τους σωστούς λόγους)

Φόρα γυαλιά ηλίου like a pro (για τους σωστούς λόγους)

Κανένας από αυτούς δεν έχει να κάνει με το ότι, πίσω από τους μαύρους φακούς τους, θα βρεις το prestige και το μυστήριο που νόμιζες ότι σου έλειπε.

Ναι θα δείχνεις σαν σταρ του σινεμά αλλά στην πραγματικότητα, πέρα από την κατακόρυφη αναβάθμιση ακόμη και ενός πολύ basic στυλ, τα γυαλιά ηλίου είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ της καθημερινότητας και σύμμαχος στην προφύλαξη της υγείας σου φίλε μου. Αν δεν έχεις επενδύσει ακόμη σε ένα pro ζευγάρι γυαλιά ηλίου, όπως αυτά που φοράει ο De Niro στο «Taxi Driver», διαβάζοντας την παρακάτω λίστα, θα γίνουν το επόμενο δώρο που θα ανυπομονείς να κάνεις στον εαυτό σου.

  1. Προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία

Το ξέρω ότι δεν σου λέω κάτι που δεν ήξερες πριν αλλά ξέρεις όντως πόσα δεινά μπορεί να φέρει η συνεχής έκθεση των ματιών σου σε αυτή; Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη, καλοήθη όγκο στην επιφάνεια του ματιού και οφθαλμική κερατίτιδα, ένα επώδυνο ηλιακό έγκαυμα στην επιφάνεια του ματιού. Τι έγινε φιλαράκι; Άρχισες να το σκέφτεσαι κάπως; Ξεκίνα να ψάχνεις για γυαλιά που σου προσφέρουν 100% UVA and UVB κάλυψη.

gialia1

  1. Ξεκουράζει τα μάτια και κατ’ επέκταση την όραση

Που πάει να πει ότι, δεν είναι ανάγκη να κλαις λες και καθαρίζεις κρεμμύδια, βγαίνοντας στο έντονο φως. Όταν τα μάτια σου δακρύζουν είναι δείγμα πως πιθανότατα η όραση σου δεν είναι «καθαρή» και παρεμποδίζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Επιπλέον, το ζεστό φως του ήλιου, όταν πέφτει κατευθείαν στα μάτια σου μπορεί να γίνει η αιτία που πολλές φορές ταλαιπωρείσαι από έντονο πονοκέφαλο ή ημικρανία.

gialia2

  1. Καλύτερη προσαρμογή στο σκοτάδι

Όσες περισσότερες ώρες εκθέτεις τα μάτια σου στο έντονο πρωινό φως, τόσο πιο δύσκολο είναι για την όρασή σου να προσαρμοστεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Που σημαίνει ότι όσο πιο πολύ μένει «γυμνό» το μάτι στον ήλιο, τόσο πιο πολύ θα μειώνεται η ικανότητα του να διακρίνει πράγματα στο σκοτάδι.

gialia3

  1. Προφυλάσσουν την περιοχή των ματιών από καρκίνο του δέρματος

Η περιοχή των ματιών είναι μία ευαίσθητη περιοχή. Όχι μόνο ο βολβός αλλά και η τριγύρω επιφάνεια του δέρματος. Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχει ένα μεγάλο και επικίνδυνο ποσοστό της τάξης του 10% που παρουσίασε καρκίνο του δέρματος ο οποίος εμφανίστηκε γύρω από τα μάτια. Τα γυαλιά θα δημιουργήσουν ένα σκιερό μέρος για αυτή την περιοχή.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved