Ντράπηκε η σφυρίχτρα και στο Αλεξάνδρειο!

Ντράπηκε η σφυρίχτρα και στο Αλεξάνδρειο!

H «Extra πάσα» αναλύει όσα συμβαίνουν όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γραμμών

Να’ μαστε πάλι, με την διαιτησία ασχολούμαστε, όσο κι αν θέλουμε να το αποφύγουμε, εκεί, η ΚΕΔ και οι «γκρι» μας... επαναφέρουν! Το έχουμε επισημάνει πολλάκις ως τώρα ότι η διαιτησία σε όλες τις κατηγορίες δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μπάσκετ. Σε κάθε αγωνιστική γινόμαστε μάρτυρες κακοποίησης του μπάσκετ από τους διαιτητές.

Αρχίζουμε από την συμπρωτέουσα. Στον αγώνα του Άρη με τον Προμηθέα στο Αλεξάνδρειο η διαιτησία δεν είχε, αρχή, μέση και τέλος. Έβλεπες ανομοιομορφία κριτηρίων και ότι να’ναι στην διαχείριση του πειθαρχικού ελέγχου. Εκεί, διαιτητής ήταν ο έμπειρος κατά τα άλλα Ιωάννης Φούφης, ο Ζαχαρής και ο Σκαλτσής που έδειχνε... βαρύς στις κινήσεις του.

Βέβαια, θα σταθούμε στον Φούφη, ο οποίος ομολογουμένως έκανε τα πάντα για να πραγματοποιήσει ρεσιτάλ διαιτησίας και να ανακηρυχθεί σε διαιτητή πρότυπο διαχείρισης αγώνα. Ασυνεπής στα κριτήρια της διαιτησίας, λανθασμένες εκατέρωθεν αποφάσεις, αδυναμία άσκησης πειθαρχικού ελέγχου, σφύριζε εκτός χώρου ευθύνης του. Μάλλον τα είχε μπερδέψει αρκετά.

Συμβουλή: Όταν προσπαθείς να ισορροπήσεις για να γίνεις αρεστός είναι λογικό να παρουσιάζεσαι διαιτητικά ανεπαρκής.

Υπενθύμιση προς την ΚΕΔ: Ακόμη δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία να δώσει ευκαιρίες και σε άλλους διαιτητές της Α1 Κατηγορίας.

Αν κρίνουμε από την απόδοση του Ζαχαρή και του Σκαλτσή, τότε είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν διαιτητές που μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα.

Στον αγώνα του Κολοσσού με την ΑΕΚ σε αντίθεση με τον Ιωάννη Φούφη είχαμε έναν διαιτητή, εν προκειμένω τον Πέτρο Παπαπέτρου, ο οποίος λες ότι δεν ήταν στο γήπεδο τελείως αδιάφορος. Βέβαια, αρκετές φορές έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι αδιάφορος στους αγώνες, αλλά υπάρχουν αναμετρήσεις ομολογουμένως που είχαν ενδιαφέρον και ήταν διαιτητικά πολύ καλός.

Βοηθούσε τους άλλους διαιτητές που συνήθως είναι μικρότερης εμπειρίας. Σ’ αυτό τον αγώνα υπήρχαν ο Τζιοπάνος και ο Τσώνος και πραγματικά κάναμε τον σταυρό μας, αφού κατάφεραν και ολοκλήρωσαν τον αγώνα!
Από κει και πέρα, στο παιχνίδι ανάμεσα σε ΦΕΑ ΝΦΝΧ-ΑΠΑΣ Νάξου Φανάρια για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με διαιτητές τους Δαρλαμήτσο, Μακρόπουλο και Λογοθέτη (εκ Πατρών και οι τρεις) ζήσαμε τραγικές διαιτητικές καταστάσεις, παρουσία βέβαια του μέλους της ΚΕΔ Κώστα Μουζάκη.

Δαρλαμήτσος για πάντα... Όπως λένε στην Πάτρα «Καρναβάλι για πάντα». Για να δούμε τώρα ποια θα είναι η άποψη του μέλους της ΚΕΔ Κώστα Μουζάκη και αν θα εισηγηθεί να τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι διαιτητές...
Όπως επίσης στον αγώνα του Άρη με τον Προμηθέα, που παρατηρητής ήταν ο Δημήτρης Μπήτης, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει... γαργάρα άσχημες διαιτησίες. Όπως βέβαια και στον αγώνα του Κολοσσού με την ΑΕΚ, όπου παρατηρητής ήταν ο Χρυσόστομος Σχινάς.

Προαιρετική... αποχή στον Ηρακλή!

Μπορεί ο Ηρακλής να πέτυχε μεγάλο «διπλό» στην Πάτρα με τον Απόλλωνα, αλλά τα προβλήματα δεν λύθηκαν. Υποσχέσεις έλαβαν οι παίκτες του «γηραιού» ότι θα πληρωθούν εντός της εβδομάδας, αλλά δεν φαίνεται να πείστηκαν. Κι επειδή την Δευτέρα (28/3)... μύριζε αποχή, ο Κώστας Μέξας έκανε κίνηση... ματ και έκανε την προπόνηση προεραιτική! Γάτος ο κόουτς την πήρε γραμμή και δεν θέλησε να χαλάσει το... κλίμα ενότητας. Όμως, επειδή την Τρίτη (29/3) δεν μπορεί να βάλει ξανά προεραιτική, εκεί θα φανεί εάν τελικά γίνει πράξη η αποχή. Πολλοί πάντως είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι παίκτες του Ηρακλή θα κατέβουν με τον Άρη σ’ ένα πολύ κρίσιμο ματς, ενδεχομένως χωρίς προπόνηση! Για να δούμε αν θα δικαιωθούν...

Μπα; Πρόβλημα;

Δευτέρα πρωί και κάτι παιδάκια έκλαιγαν έξω από το «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα. Συγκλονισμένα από την «σφαγή» του Προμηθέα στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη, επειδή λέει οι Θεσσαλονικείς έκαναν χίλια φάουλ και σφυριζόταν μόνο το ένα.

Μπα; Πρόβλημα με τη διαιτησία; Α δεν είναι καλός διαιτητής ο Φούφης ε; Αφήνει το (μπασκετικό) ξύλο. Κι ο Ζαχαρής το πουλέν; Κι ο Σκαλτσής (ο ποιος;).
Έτσι είναι. Όταν τους αφήνει ανεξέλεγκτους να νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ο, τι θέλουν επειδή δεν αποσύρουν τις μηνύσεις και τις αγωγές αυτά παθαίνεις…

Άνοιξε πόρτα!

Κι εσύ ρε Ηλία! Ρε Ηλία! Πας και λες ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαιτησία; Και στη συνέντευξη Τύπου; Φόρα παρτίδα; Αφού προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα βαίνουν καλώς. Με νέο αίμα, φρέσκιες ιδέες, με έλεγχο…
Τώρα που έφυγαν οι… άλλοι, οι κακοί ντε, όλα έφτιαξαν. Εκτός αν Ηλία μου ξεκλείδωσες την πόρτα για να μην κουραστούν να την ανοίξουν…

Μέχρι και τον φροντιστή!

Οι αθεόφοβοι στο μεταξύ είχαν πάρει φόρα και απέβαλαν από τον πάγκο του Άρη όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Ακόμα και τον φροντιστή! Μα τον φροντιστή; Καλά ο Καστρίτης κοούτσαρε, ο Φρύδας φώναζε, ο φροντιστής; Δεν έδινε στεγνές πετσέτες;
Είπαμε παλικάρια να έχετε άγχος για να μην στεναχωρεθεί ο «μεγάλος», αλλά μην εκτίθεστε και τόσο…

Ο πασέρ...


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Basket League: Nίκες για ΑΕΚ και Άρη - Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα

Basket League: Nίκες για ΑΕΚ και Άρη - Η βαθμολογία και τα αποτελέσματα

Άρης-Προμηθέας 76-73: «Αυτοκράτορας» στη Θεσσαλονίκη με σόου Πουλιανίτη (photos+video)

Άρης-Προμηθέας 76-73: «Αυτοκράτορας» στη Θεσσαλονίκη με σόου Πουλιανίτη (photos+video)

Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved