Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Δεν ξεχνάω από πού ξεκίνησα» (video)

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Δεν ξεχνάω από πού ξεκίνησα» (video)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε στην «Πράσινη Ώρα» για το τι νιώθει που αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods αλλά και τον αδερφό του Κώστα Αντετοκούνμπο που από χθες ζει και αυτός το όνειρο που λέγεται ΝΒΑ

Μαθήματα προς όσους θέλουν να πετύχουν στο μπάσκετ και όχι μόνο έδωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στη «Πράσινη Ώρα» ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας άσος του Παναθηναϊκού Superfoods «ανακρίθηκε» από τους Δημήτρη Κοντό και Γιάννη Κουβόπουλο και μίλησε μεταξύ άλλων και για την ενέργεια που έχει στο παιχνίδι του, το ΟΑΚΑ και την ώθηση που δίνει αλλά και για τον αδερφό του Κώστα, ο οποίος επιλέχθηκε στο νούμερο 60 του ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον Κώστα Αντετοκούνμπο: «Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος γιατί δούλεψε πάρα πολύ σκληρά. Κάποιες ομάδες είδαν κάποια πράγματα και θέλησαν να δουλέψουν μαζί του κι αυτό είναι τρομερό. Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο που το διαχειρίζονται όλο αυτό. Μετατρέπουν την πίεση σε κίνητρο. Οι Ντάλας Μάβερικς είναι ένας πολύ καλός οργανισμός, μια πολύ καλή ομάδα που θα δουλέψουν μαζί του και θα τον βοηθήσουν να φτάσει εκεί που θέλει να φτάσει. Όλο αυτό το δέσιμο είναι κάτι που ξεκινάει από τους γονείς, από το πώς μεγαλώσαμε. Όταν μεγαλώνεις δεν είναι μόνο αδέρφια σου αλλά και φίλοι σου. Εμείς μιλάμε με τον Γιάννη, για πολλά θέματα, όχι μόνο για μπάσκετ. Η παρουσία του Γιάννη στο ΟΑΚΑ μόνο έξτρα κίνητρο ήταν. Δεν υπάρχει άγχος, αλλά να δώσω ό,τι έχω να δώσω».

Για την ενέργεια που έχει στο παιχνίδι του: «Έτσι ήμουν από μικρός. Όταν κατάλαβα ότι μπορείς να κάνεις κάτι και να αναγκάσεις τον αντίπαλο σου να κάνει λάθος ή να μη σκέφτεται καθαρά ή να παροτρύνεις τους συμπαίκτες σου να παίξουν πιο δυνατά χωρίς να τους το πεις. Είναι κάτι σπάνιο που είπα στον εαυτό μου ότι έτσι θα πάω. Δεν μπορείς να μάθεις κάποιον να είναι έτσι. Μπορείς να μάθεις σε κάποιον να σουτάρει να πασάρει, να διαβάζει το παιχνίδι, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το μάθεις. Πιστεύω ότι πολλοί παίκτες να παίξουν με πάθος, αλλά δεν μπορούν όλοι να το δείξουν».

Για την πορεία της καριέρας του: «Όταν μπήκα και έπαιξα το πρώτο ματς κατάλαβα ότι αυτή η ομάδα, είτε παίζει στη Ρόδο, είτε στη Λήμνο είτε στη ΤΣΣΚΑ πρέπει να κερδίσει. Και δεν υπάρχει ελαφρυντικό για όποιο ματς κι αν χάσει. Με έχει κάνει άλλο άνθρωπο και άλλο παίκτη αυτή η νοοτροπία. Φέτος αρχικά προσπάθησα να ποστάρω και να βάζω καλάθι και στη συνέχεια να ποστάρω και να πασάρω. Αυτό ξεκίνησα να το δουλεύω πέντε μήνες πριν για να το έχουμε έτοιμο στους τελικούς. Όλο το καλοκαίρι θα δουλέψω για να βελτιωθώ. Θέλω να σουτάρω από τις γωνίες και να μην το χάνω. Θέλω όταν θα με κοιτάνε θέλω να λένε ότι αυτό το παιδί δουλεύει και βελτιώνεται»

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Εγώ επειδή θέλω συνέχεια να βελτιώνομαι. Δεν θέλω να έχω ταβάνι. Πήρα ένα Πρωτάθλημα, αλλά αυτό ήταν απλά μια στάση τρένου. Κατέβηκα στον σταθμό και θα ξανανέβω στο τρένο. Σίγουρα δεν είναι εύκολο το μέλλον. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω, να δίνω χαρά στον κόσμο ο οπίος θα βλέπει μια ομάδα που να μάχεται και να λέει μετά από 10 χρόνια ότι αυτός ο παίκτης τα έδινε όλα. Ότι εγώ αφηνα τη δουλειά μου για να τους δω να τα δίνουν όλα. Να θυμούνται τους παίκτες και να λένε στα παιδιά τους ιστορίες. Να λένε ότι πήγαινα και τον έβλεπα και τα έδινε όλα. Και όχι μόνο ως παίκτη αλλά και ως άνθρωπο».

Για το αν ο Παναθηναϊκός ταιριάζει στη φιλοσοφία του και αν είναι μία ομάδα στην οποία να μπορεί να μακροημερεύσει: «Ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που βρίσκονται στην ελίτ της Ευρώπης. Και δεν είναι μόνο αυτό. Πολλές ομάδες είναι στην ελίτ, αλλά το να είσαι στους τέσσερις καλύτερους της Ευρώπης όταν τελειώνει η regular season είναι μεγάλο πράγμα. Σε μια τέτοια ομάδα θες να βρίσκεσαι και όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι παίκτες. Με στεναχώρησε πάρα πολύ ο αποκλεισμός από την Ρεάλ Μαδρίτης. Απλά το ήθελα πάρα πολύ και προσωπικά και σαν ομάδα το θέλαμε πάρα πολύ. Για εμένα εκτός μπάσκετ είναι από τις χειρότερες σεζόν που έχω βιώσει. Έχασα τον παππού μου ο καλοκαίρι, τον πατέρα μου τον Σεπτέμβριο, τον νονό μου τον Ιανουάριου και ήθελα πραγματικά να βρεθώ στο Final 4. Δεν το καταφέραμε. Έπρεπε να είμαστε εκεί και θα το παίρναμε. Είμαστε η πιο αθλητική ομάδα και θα μπορούσαμε να παίξουμε δυο αγώνες μπαμ-μπαμ. Ακόμα και στο τελευταίο ματς στη Μαδρίτη το παλέψαμε παρότι φαινόταν ότι θα χάσουμε με 20 πόντους, το πιστέψαμε και το προσπαθήσαμε,  αλλά δεν μπορέσαμε».

Για το ΟΑΚΑ: «Το ΟΑΚΑ σε κάνει να τα δώσεις όλα ανεξάρτητα από το ματς. Μία από τις καλύτερές μου στιγμές φέτος ήταν όταν παίζαμε με τη Ρεάλ και μάρκαρα τον Ντόνσιτς και άκουγα "πάμε Θανάση" από παντού. Αυτό μου έδινε έξτρα κίνητρο»

Για τους τελικούς και το κλειδί της κατάκτησης: «Μπήκαμε αγχωμένα. Δεν βάζαμε τα σουτ και κουραστήκαμε πάρα πολύ. Στο πρώτο ματς, στο τελευταίο δεκάλεπτο παίζαμε 75% άμυνα. Ήταν σαν να προσπαθούσαμε να βάλουμε 10ποντο. Ήμασταν κανονικοί στο δεύτερο ματς και πήραμε τη νίκη».

Για το αν θέλει να είναι με τα αδέρφια του στην Εθνική: «Είναι το όνειρο μας να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε σε λίγα χρόνια όλοι οι Αντετοκούνμπο στην Εθνική. Μιλάγαμε με τον Κώστα και μου έλεγε θέλω να δουλέψω για να προχωρήσω. Για εμένα πιστεύω ότι θα παίξω το καλύτερο μπάσκετ θα το παίξω στα 30 ή 31 γιατί κάθε μέρα μαθαίνω μπάσκετ. Όλα αν θες μαθαίνονται, αυτό που δεν μπορεί να σου μάθει κανείς είναι προσωπικότητα. Δεν μπορώ να σου μάθω να είσαι καλός άνθρωπος, μπορώ να σου μάθω να πασάρεις ή να σου σουτάρεις. Αυτό προσπαθώ να περάσω στον Κώστα. Η μια συμβουλή που μου έχει δώσει ο Γιάννης είναι ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Είμαστε παιδιά μεταναστών που μεγαλώσαμε στα Σεπόλια και η στατιστική λέει ότι δεν πρέπει να είμαστε εδώ. Μπορεί στην Αμερική να είναι άλλη κριτική αλλά εδώ στην Ελλάδα είναι άλλη η κριτική».

Για το χαρακτήρα του Γιάννη: «Είναι αυτό που τον διακρίνει, το ότι είναι ταπεινός. Μία συμβουλή που μου είχε δώσει είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε απο πού προερχόμαστε. Και έτσι είναι. Είμαστε παιδιά σαν τα άλλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε από πού ήρθαμε. Εμείς μεγαλώσαμε στα Σεπόλια. Έχει να κάνει με το ότι ο Γιάννης είναι έξω από το σύστημα, είναι έξω από την προσωπικότητα του.

Για τον αγαπημένο παίκτη στο NBA: «Εμένα μου αρέσει ο Ουέστμπρουκ. Όλοι είναι τρομεροί παίκτες αλλά με τον εγωϊσμό που δείχνει είναι απίστευτος. Όταν έπαιζε με τους Τζαζ και ο Ρούμπιο είχε κάνει πολύ καλή εμφάνιση, είχε βγει ο Ράσελ και λέει δεν υπάρχει εγώ θα μπω μέσα και δεν θα ακουμπήσει μπάλα».

Για τον Καλάθη: «Ο Καλάθης, για παίκτες σαν εμάς είναι τρομερό. Σε αξιοποιεί. Του λες κάτι και το κάνει στην επόμενη φάση. Ο Νικ άμα του πεις κάτι θα το κάνει απευθείας. Είτε θα σου πει ότι "μη το κάνεις ακόμα" άστο και θα το κάνουμε στη ροή του αγώνα».

Για το κεφάλαιο «Εθνική Ομάδα»: «Λείπουν κάποια παιδιά αλλά θέλουμε να κερδίσουμε τα δυο ματς και να πάμε με άλλη φορά στα ματς της επόμενης φάσης των προκριματικών»

Για την αντιπαλότητα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού και αν τη σκέφτηκε πριν υπογράψει: «Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Δεν με ένοιαζε η κόντρα με τόσα προβλήματα που είχα στη ζωή μου. Πήγα σχολείο στο Αιγάλεω. Δεν μπορείς να πάρεις παράδειγμα εμένα. Εμείς θεωρούσαμε ότι είμαστε παιδιά της Ελλάδας και του λαού. Δεν ταυτιστήκαμε με κάτι. Τα Σεπόλια είναι η αγαπημένη μου περιοχή. Πάντα είμαι εκεί. 7 Ιουλίου θα κάνουμε το Antetokoumpros Run από το γήπεδο του Τρίτωνα ως το Σύνταγμα».

Για το αν αδικείται με το χρόνο που έχει στον Παναθηναϊκό:  «Δεν έρχομαι με το σκεφτικό ότι πρέπει να μπω μέσα. Πρέπει να γίνω καλύτερος, να μπω μέσα και να μαθαίνω. Θέλω τη νέα χρονιά να είμαι καλύτερος και να μαθαίνω κάποια νέα πράγματα. Θέλεις να κερδίσεις το χρόνο σου μέσα στο παρκέ δείχνοντας ότι κάνεις κάτι καλύτερα από τον άλλο».

Για το αν βλέπει Μουντιάλ: «Το είχε πει ο Τσάβι ότι η Κροατία είναι πολύ καλή, αλλά δεν το περίμενα ότι θα πέσει τόσο μέσα».  

Πηγή: Leoforos.gr



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved