Εθνική Νέων Γυναικών: Ανατροπή... οκτάδας
Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε η Εθνική Νέων Γυναικών με 64-62 επί της Λευκορωσίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Α’ κατηγορίας) που γίνεται στη Σαμψούντα της Τουρκίας.
Μετά από αυτή τη νίκη, η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στην πρόκρισή της στην οκτάδα της διοργάνωσης. Η Εθνική πραγματοποίησε ένα φανταστικό τέταρτο δεκάλεπτο, όπου έκανε επιμέρους σκορ 26-16 στηριζόμενη στην ευστοχία της στα τρίποντα.
Η Αναστασία Σλούκα με τρίποντο 30 δευτερόλεπτα από το τέλος έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 61-60, ακολούθησε ένα καλάθι της Καλέντα (61-62) για να καθαρίσει την αναμέτρηση η Ανθούλα Χατζηγιακουμή επίσης με σουτ έξω από τη γραμμή των 6,75μ. έξι δευτερόλεπτα από τη λήξη κάνοντας το 64-62. Στην τελευταία επίθεση της Λευκορωσίας αστόχησε η Λιπίνσκαγια.
Εξαιρετική ήταν για άλλη μια φορά η Άρτεμις Σπανού που πέτυχε 16 πόντους και πήρε 16 ριμπάουντ, ενώ πρώτη σκόρερ της Εθνικής ήταν η Αννα Νίκη Σταμολάμπρου με 18 πόντους και τέσσερα τρίποντα.
Δεκάλεπτα: 12-19, 22-33, 38-46, 64-62.
ΕΛΛΑΔΑ (Σόφτσης): Σταμολάμπρου 18(4), Πολιτοπούλου 2, Καλαμπάκου 2, Τάρλα 4, Χριστινάκη 1, Σλούκα 7(1), Παυλοπούλου 2, Χατζηγιακουμή 10 (2), Φουράκη 2, Σπανού 16 (16 ριμπ.).
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Ντάτσουν): Πρατσκαϊλα 1, Χολούμπεβα 4, Λιπίνσκαγια 4, Καλέντα 2, Βοϊσάλ 8(2), Μπάκλαχα 4, Πάποβα 16, Ουμπράνοβιτς 9, Ιβανσκάνκα 14(4).
«Όπως και στο χθεσινό ματς έτσι και σε αυτό απέναντι στη Λευκορωσία παρουσιάσαμε κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο. Στο β’ μέρος με πίεση σε όλο το γήπεδο μπλοκάραμε τον αντίπαλο και παράλληλα καταφέραμε και ανοίξαμε και την επίθεσή μας. Σε κάθε ματς προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να την κάνουμε όσο γίνεται καλύτερη. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θάνος Σόφτσης.
Δεν αγωνίστηκε η Ρία Πατεράκη που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και μάλιστα δεν ήρθε στο γήπεδο, αλλά έμεινε στο ξενοδοχείο. Την Τετάρτη (10/6) στις 18.00 η εθνική Νέων Γυναικών αντιμετωπίζει τη Σερβία.