«Βασιλικά» γενέθλια με πόνο

«Βασιλικά» γενέθλια με πόνο

Αποχώρησε πρόωρα ο Ντουέιν Ουέιντ εξαιτίας τραυματισμού στη μέση, αλλά οι Μαϊάμι Χιτ πέρασαν από την έδρα των Ντένβερ Νάγκετς ανήμερα των 29ων γενεθλίων του Λεμπρόν Τζέιμς.

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχώρισε ο Σον Μάριον σημειώνοντας 32 πόντους στο πλαίσιο της νίκης των Ντάλας Μάβερικς επί των Μινεσότα Τίμπεργουλφς, ενώ ο Ταϊρίκ Έβανς πέτυχε το νικητήριο καλάθι στο δραματικό 110-108 των Νιου Ορλίνς Πέλικανς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Ακόμα, οι Φίνιξ Σανς διέλυσαν τους Λος Άντζελες Κλίπερς, οι Σικάγο Μπουλς κατέβαλαν τους Μέμφις Γκρίζλις των Κώστα Κουφό και Νικ Καλάθη, ενώ οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς χειροτέρευσαν τη χρονιά των Ντιτρόιτ Πίστονς και οι Σάρλοτ Μπόμπκατς έχασαν από τους Γιούτα Τζαζ. Στο περιθώριο των αγώνων, ο Κρις Μπος των Χιτ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ανατολής για την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Κέβιν Ντουράντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ απέσπασε την αντίστοιχη διάκριση για τη Δύση. Επίσης έγινε προγραμματισμένη εγχείρηση στον Αλ Χόρφορντ των Ατλάντα Χοκς. Ακολουθούν και άλλες εξελίξεις από ομάδες που δεν έπαιξαν σήμερα:

Κλίβελαντ Καβαλίερς
Ίσως κρατήσουν τον Άντριου Μπάινουμ μέχρι το καλοκαίρι, αν και θα χρειαστεί να καταβάλουν 12.2 εκατομμύρια δολάρια, καθώς διατηρούν δικαίωμα μονομερής επέκτασης του συμβολαίου για το 2014-15. Συγκεκριμένα, οι «Καβς» θέλουν να τον ανταλλάξουν άμεσα ή να τον κρατήσουν στο ρόστερ μέχρι το πέρας της σεζόν, έστω και τυπικά. Στο μεταξύ, ο Σεργκέι Καράσεφ επέστρεψε στο βασικό δυναμικό έπειτα από σειρά θετικών εμφανίσεων στον Κάντον Τσαρτζ της D-League, αλλά δύσκολα θα αποσπάσει σημαντικό ρόλο στο rotation του Μάικ Μπράουν ενόψει του αυριανού αγώνα (31/12, 22:00) με τους Ιντιάνα Πέισερς στο «Bankers Life Fieldhouse». Ακόμα διέρρευσε πως ο 2011 έγινε προσπάθεια για απόκτηση τρίτης επιλογής ντραφτ στην κορυφαία δεκάδα, ώστε να εξασφαλιστεί ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος κατέληξε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ενώ οι Καβαλίερς πήραν τους Κάιρι Έρβινγκ μέσω της 1η θέσης και Τριστάν Τόμπσον μέσω της 4ης.

Σακραμέντο Κινγκς
Απογοήτευση επικρατεί έπειτα από τη χθεσινή ήττα από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, καθώς οι Αϊσάια Τόμας και Ντε Μάρκους Κάζινς, μεταξύ άλλων, παραδέχθηκαν πως κατέρρευσε η άμυνά τους κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου. Θυμίζουμε πως ο Μάικ Μαλόουν έχει σταθεί πολλάκις με αρνητικά λόγια στο συγκεκριμένο κομμάτι των «βασιλιάδων», οι οποίοι θα συνεχίσουν χωρίς τον Καρλ Λάντρι (ισχίο) και στο αυριανό ματς (01/01, 02:00) με τους Χιούστον Ρόκετς στο «Toyota Center».

Λος Άντζελες Λέικερς
Σύμφωνα με Μέσα του Λος Άντζελες, ο Πάου Γκασόλ θα μπορούσε να παίξει χθες, αν ήταν απαραίτητο, αλλά στη σημερινή προπόνηση ήταν στο 100%, οπότε θα είναι βασικός στο αυριανό παιχνίδι (01/01, 05:30) με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο στο «Staples Center». Από την πλευρά τους, ο Τζόρνταν Φάρμαρ (οπίσθιος μηριαίος) και ο Κρις Κέιμαν (αστράγαλος) δεν προπονήθηκαν, αλλά λογικά θα αγωνιστούν στο αυριανό ματς. Αντίθετα, οι Στιβ Μπλέικ (αγκώνας), Στιβ Νας (μέση) και Κόμπι Μπράιαντ (γόνατο) δεν υπολογίζονται, ενώ ο Ζαβιέ Ανρί (γόνατο) θα χρειαστεί αποθεραπεία επτά με δέκα ημερών, όπως εκτιμήθηκε έπειτα από σημερινά ιατρικά τεστ.

Νιου Γιορκ Νικς
Συμμετείχε με περιορισμούς στη σημερινή προπόνηση ο Καρμέλο Άντονι (αστράγαλος), ο οποίος δήλωσε πως φιλοδοξεί να επιστρέψει έπειτα από απουσία τριών αγώνων στο ματς (03/01, 03:30) με τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο «AT&T Center», αλλά ο Μάικ Ουόντσον παραδέχθηκε πως οι Ρέιμοντ Φέλτον (βουβωνική χώρα) και Πάμπλο Πριτζιόνι (πόδι) δύσκολα θα παίξουν. Θυμίζουμε πως λιγότερο ή περισσότερο αμφίβολοι κρίνονται οι Αντρέα Μπαρνιάνι (λαιμός), Κένιον Μάρτιν (κοιλιακούς) και Μέτα Ουόρλντ Πις (γόνατο). Πέρα από τους τραυματισμούς, ο Κρις Σμιθ αποδεσμεύτηκε μέσω του καταλόγου των waivers, ώστε να αποκτηθεί ο Τζέρεμι Τάιλερ, ο οποίος φαίνεται πως υπέγραψε εγγυημένο συμβόλαιο και πως θα διεκδικήσει θέση στο rotation, ενώ ο επανήλθε στο προσκήνιο ο Αϊζάια Τόμας δηλώνοντας πως ο ιδιοκτήτης, Τζέιμς Ντόλαν, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να οδηγήσει την ομάδα της Νέας Υόρκης σε νίκες.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
Εντυπωσιάστηκε ο Κέντρικ Πέρκινς από το πάθος του Κέβιν Ντουράντ στο χθεσινό παιχνίδι με τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά ο ίδιος ο «KD» δε θέλησε να σταθεί στις «ματιές» με τον Ντουάιτ Χάουαρντ και τον Φραντσίσκο Γκαρσία. Ακολουθεί το αυριανό ματς (01/01, 03:00) με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο «Chesapeake Energy Arena», από το οποίο θα απουσιάσει ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (γόνατο), οπότε ο 25χρονος φόργουορντ θα κληθεί να διατηρήσει ηγετικό ρόλο.

Ιντιάνα Πέισερς
Ετήσιες αποδοχές επτά με εννέα εκατομμύρια δολάρια θα διεκδικήσει ο Λανς Στέφενσον ως unrestricted free agent, σύμφωνα με εκτιμήσεις βορειοαμερικανικών ιστοσελίδων. Εν ολίγοις επιβεβαιώνεται το αυτονόητο, καθώς οι εκπρόσωποι της Ιντιανάπολις δεν θα μπορέσουν να χωρέσουν τον μισθό του μαζί με εκείνον του Ντάνι Γκρέιντζερ στο salary cap, από τη στιγμή που αμφότεροι θα είναι ελεύθεροι από την 1η Ιουλίου.

Μιλγουόκι Μπακς
Ο Λάρι Ντρου δήλωσε πως ο Τζον Χένσον (αστράγαλος) θα μείνει έξω για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια ξεκαθαρίστηκε πως θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα χάσει τουλάχιστον τους τρεις επόμενους εκτός έδρας αγώνες. Δηλαδή, θα απουσιάσει από το αυριανό ματς (01/01, 05:30) με τους Λος Άντζελες Λέικερς στο «Staples Center», όπως επίσης οι Κάρλος Ντελφίνο (πόδι) και Ζάζα Πατσούλια (πόδι).

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ντιτρόιτ Πίστονς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 99-106
Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 110-108
Μινεσότα Τίμπεργουλφς-Ντάλας Μάβερικς 98-100
Μέμφις Γκρίζλις-Σικάγο Μπουλς 91-95
Ντένβερ Νάγκετς-Μαϊάμι Χιτ 94-97
Γιούτα Τζαζ-Σάρλοτ Μπόμπκατς 83-80
Λος Άντζελες Κλίπερς-Φίνιξ Σανς 88-107

Και οι βαθμολογίες:

ATLANTIC

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Τορόντο Ράπτορς

13

15

Μπόστον Σέλτικς

13

17

Μπρούκλιν Νετς

10

20

Φιλαδέλφεια 76ερς

9

21

Νιου Γιορκ Νικς

9

21

CENTRAL

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Ιντιάνα Πέισερς

24

5

Ντιτρόιτ Πίστονς

14

19

Σικάγο Μπουλς

12

17

Κλίβελαντ Καβαλίερς

10

20

Μιλγουόκι Μπακς

6

24

SOUTHEAST

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Μαϊάμι Χιτ

24

7

Ατλάντα Χοκς

17

14

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς

14

14

Σάρλοτ Μπόμπκατς

14

18

Ορλάντο Μάτζικ

10

20

NORTHWEST

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

25

5

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς

24

7

Μινεσότα Τίμπεργουλφς

15

16

Ντένβερ Νάγκετς

14

16

Γιούτα Τζαζ

10

24

PACIFIC

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Λος Άντζελες Κλίπερς

21

12

Φίνιξ Σανς

19

11

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

19

13

Λος Άντζελες Λέικερς

13

18

Σακραμέντο Κινγκς

9

20

SOUTHWEST

ΝΙΚΕΣ

ΗΤΤΕΣ

Σαν Αντόνιο Σπερς

24

7

Χιούστον Ρόκετς

21

12

Ντάλας Μάβερικς

18

13

Νιου Ορλίνς Πέλικανς

14

15

Μέμφις Γκρίζλις

13

17

Σημείωση: Στα playoffs προκρίνονται οι πρώτοι οκτώ από Ανατολή (σ.σ. Atlantic, Central και Southeast) και από Δύση (σ.σ. Northwest, Pacific και Southwest). O πρώτος κάθε ομίλου κατατάσσεται αυτόματα στην πρώτη τετράδα της περιφέρειας.

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη



ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας
Euroleague: Break στην έδρα της Μονακό και αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR η Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Break στην έδρα της Μονακό και αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR η Φενέρμπαχτσε
Conference League: Πρώτη φιναλίστ η Φιορεντίνα, απέκλεισε την Μπριζ
Conference League: Πρώτη φιναλίστ η Φιορεντίνα, απέκλεισε την Μπριζ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved