Έτοιμος δηλώνει ο Ράσελ Ουέστμπρουκ

Έτοιμος δηλώνει ο Ράσελ Ουέστμπρουκ

Ένα 24ώρο πριν από τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δηλώνει έτοιμος για τη νέα πρόκληση που παρουσιάζεται, αλλά οι Μαϊάμι Χιτ φαίνονται εξίσου αισιόδοξοι.

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ βρίσκονται αρκετές ημέρες στην Πολιτεία της Οκλαχόμα, όπου θα διεξαχθεί ο αυριανός (13/06, 04:00) τελικός. Από την πλευρά τους, οι Χιτ ταξίδεψαν στην Οκλαχόμα Σίτι, ύστερα από τον έβδομο αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς. Αμφότερες οι ομάδες ολοκλήρωσαν χωρίς απρόοπτα τις προπονήσεις της Δευτέρας (11/06). Ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά, τα οποία δεν σχετίζονται με τραυματισμούς, τουλάχιστον άμεσα.

Το πρώτο αφορά τη «σύγκρουση» του Κέβιν Ντουράντ με τον Λεμπρόν Τζέιμς σε παραγωγικό επίπεδο. Ο πρώτος έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στους σκόρερ τις τρεις τελευταίες regular season, ενώ ο «βασιλιάς» είναι ο MVP  της φετινής κανονικής περιόδου. Ακόμα, ο Τζέιμς θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε τελικούς playoffs, κάτι που δεν έχει ζήσει στο παρελθόν ο Ντουράντ.

Δεύτερο θέμα είναι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Οι εκπρόσωποι του Μαϊάμι μόλις... κατεύνασαν τον Ραζόν Ρόντο. Πλέον προκύπτει δεύτερος all-star πλέι-μέικερ, ο οποίος είναι εξίσου επικίνδυνος. «Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο» δήλωσε ο «άσος» των Θάντερ πιστοποιώντας την ηρεμία του, πριν από την... κόλαση.

Στα ατού των Χιτ υπάρχουν οι παγκόσμιοι τίτλοι των Ντουέιν Ουέιντ και Ουντόνις Χάσλεμ, οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα το 2006 με τους Χιτ. Από την άλλη, οι Ντέρεκ Φίσερ, Ναζρ Μοχάμεντ και Κέντρικ Πέρκινς έχουν βρεθεί παλιότερα στην κορυφή του ΝΒΑ, αλλά με διαφορετικές φανέλες.

«Περάσαμε δώδεκα δύσκολους μήνες. Προφανώς πονά η ήττα σε τελικό. Πρέπει να την ξεχάσεις την επόμενη σεζόν, αλλά να μην τη βγάλεις εντελώς από το μυαλό σου. Έτσι αποκτάς το μέγιστο κίνητρο» δήλωσε ο «φλας» αναφερόμενος στην περσινή αποτυχία της ομάδας του κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς.

«Έχω μάθει πως οι παίκτες πρέπει να ζουν αυτές τις καταστάσεις από τη δική τους οπτική γωνία. Δεν μπορείς να προετοιμάσεις κάποιον για έναν τελικό ΝΒΑ. Οι νεαροί μας παίκτες φτάνουν στην κορυφαία στιγμή της καριέρας τους και δεν πρέπει να επηρεαστούν από εξωτερικούς παράγοντες. Μερικοί δεν θα μπορέσουν να κοιμηθούν το βράδυ, αλλά το θεωρώ λογικό» δήλωσε ο έμπειρος Ντέρεκ Φίσερ, που θα είναι αναπληρωματικός πλέι-μέικερ στους τελικούς.

«Όλοι πρέπει να νιώσουν άνετα στο παρκέ. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Το άγχος είναι λογικό. Ακόμα και εγώ θα έχω. Είναι μέρος του παιχνιδιού» συμπλήρωσε σχετικά ο Σκοτ Μπρουκς, κόουτς των Θάντερ.

Πλανάται ακόμα το ερωτηματικό του Κρις Μπος. Ο 28χρονος φόργουορντ θα τεθεί στη διάθεση του Έρικ Σποέλστρα, αλλά δεν θα επιστρέψει σίγουρα στη βασική πεντάδα. Άλλωστε ο Μπος «έλαμψε» σαν αναπληρωματικός στο τέλος της σειράς με τους εκπρόσωπους της Μασαχουσέτης. Φαίνεται, πάντως, πως θα πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

Άλλο ζήτημα είναι ο τρόπος άμυνας των «βροντών». Κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς αμύνθηκαν αρκετά σκληρά και ανέτρεψαν το αρχικό 2-0, για να προκριθούν με τέσσερις διαδοχικές νίκες. Είναι στην ευχέρεια του Μπρουκς η συνέχιση της συγκεκριμένης τακτικής απέναντι στους «φρεσκότερους», σε ηλικιακό επίπεδο, Χιτ.

Στα μη-αγωνιστικά γνωστοποιήθηκε πως η Jessica Sanchez θα ερμηνεύσει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, πριν από την έναρξη του πρώτου παιχνιδιού. Η 16χρονη Αμερικανίδα ήταν φιναλίστ στο «American Idol» και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως και να έχει αύριο κάποια από τις δύο ομάδες θα προηγηθεί με 1-0. Πρωταθλητής θα στεφθεί αυτός που θα φτάσει στις τέσσερις νίκες.



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved